Huippulupaus Ronny Bränkärr ui kohti maailman kärkeä Tampereella – nuorena poikkeuksellinen maltillinen harjoittelu herätti muissa epäluuloja, mutta kantaa nyt hedelmää

Tampereesta on tullut uinnin mekka. Tällä viikolla uitavissa lyhyen radan MM-kisoissa neljä viidestä suomalaisuimarista on tamperelaistaustaisia. Viimeisimpänä Jere Jänneksen valmennukseen reilu vuosi sitten liittyi yksi Suomen lupaavimmista uimareista: Ronny Brännkärr, 20.

Ronny Brännkärr on pitkäaikaisen valmentajansa mukaan hyvin analyyttinen ja tarkka urheilija. Jo harvinaisen nuorena hän on hahmottanut tekniikkaan liittyviä asioita ja pystynyt muuttamaan niitä.

12.12.2022 8:51

Aamulehti

Uimari Ronny Brännkärr, 20, on miettinyt urheilu-uraansa ammattimaiselta kantilta poikkeuksellisen pitkään ja määrätietoisesti.

16-vuotiaana Brännkärr selvitteli mahdollisia tukijoita uralleen. Kehitystä oli tullut tasaisesti vuosi vuodelta, ja 14–15-vuotiaana uinnista oli tullut jo tavoitteellista. Brännkärr oli muun muassa saavuttanut voittoja nuorten GP-kisoissa Ruotsissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut