Snookerin uusi kutsukilpailu tuo maailmantähtiä Valkeakoskelle – tapahtuman ympärille luodaan ripaus Sheffieldiä

Valkeakoskella järjestetään ensimmäistä kertaa Waltikka Snooker Cup -kutsukilpailu, jossa nähdään kaksi maailmanmestaria: Mark Williams ja Stuart Bingham.

Moninkertainen snookerin maailmanmestari Mark Williams saapuu kesällä Suomeen. Kuva lokakuulta, jolloin Williams pelasi Hong Kongissa.

29.11.2022 12:05

Aamulehti

Kesällä Valkeakoskella on harvinaislaatuinen tilaisuus nähdä snookerin maailmantähtiä. Rantahotelli Waltikassa järjestetään 9.–11. kesäkuuta uusi snookerin kutsukilpailu Waltikka Snooker Cup, jossa kilpailee neljä mielenkiintoista nimeä.

Isosta-Britanniasta kilpailuun osallistuvat maailmanmestarit Mark Williams ja Stuart Bingham. Heidän lisäkseen kisassa on mukana Suomen ainoa snookerammattilainen, nykyisin tamperelainen Robin Hull. Neljännestä paikasta karsivat Heikki Niva ja Patrik Tiihonen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Walesilainen Williams, 47, on yksi snookerin menestyneimmistä pelaajista. Hän on voittanut maailmanmestaruuden kolmesti: vuosina 2000, 2003 ja 2018. Englantilainen Bingham, 46, juhli MM-kultaa vuonna 2015.

Maailmanlistalla Williams on seitsemäntenä ja Bingham 14:ntenä.

Kilpailua järjestävä tamperelainen Jussi Tyrkkö on itse entinen pelaaja. Hän on pelannut aiemmin ulkomailla ja katsellut paljon arvokisoja läheltä, mistä syntyi idea uudesta kutsukilpailusta.

Englannissa Tyrkkö on kiertänyt Hullin kanssa ja he ovat ystävystyneet vuosien varrella. Hull auttoi ulkomaalaispelaajien saamisessa kutsukilpailuun.

”Olemme käyttäneet hänen kontaktejaan ja hän on ollut auttamassa meitä löytämään pelaajat ja oikeat kontaktit.”

Tyrkön mukaan maailmantähtiä ei ollut vaikeaa houkutella Suomeen. Williams on pelannut aiemminkin Suomessa, vuonna 2010 Turussa. Tähdet pelaavat ennen Valkeakoskelle tuloaan MM-kisoissa Sheffieldissä huhti–toukokuussa.

”Heillä on yllättävän hyvä kuva Suomesta ja Suomen kesästä. Tässä yhdistyy heidän kautensa päättyminen MM-kisoihin ja jonkinlainen rauhalliseen reissuun lähteminen. Tämä on se rauhallinen reissu heille.”

Valkeakoskella maailmantähdet on tarkoitus viedä ainakin saunaan.

”Briteiltä on yleisesti ottaen vaikeaa saada vaatteita pois saunaa varten. Waltikan saunalautta valmistuu kuulemma kesäksi, katsotaan, kuinka britit ottavat Suomen vesistöt vastaan.”

Kisakylä Valkeakoskelle

Tyrkkö kertoo, että tarkoituksena on luoda Sheffieldin tyyppinen, kisakylämäinen ympäristö Valkeakoskelle kutsukilpailun ajaksi. Ajatuksena on tuoda Waltikan ympäristöön esimerkiksi ulkobiljardipöytiä.

”Siellä on tapahtumaa. Vaikka olisi pelin käynyt katsomassa, viihdykettä löytyy päiväksi tai pariksi ihan jokaiselle.”

Tapahtumaan myydään noin 250 lippua. Ennakkomyynti alkaa joulukuun alussa Tyrkön pyörittämän Suomen Biljardikaupan vakioasiakkaille. Yleinen lipunmyynti alkaa 12. joulukuuta.

Kutsukilpailusta saattaa tulla vuosittainen tapahtuma.

”Lipunmyynti näyttää sen, missä menemme. Se, miten minulla on puhelin soinut, kyllä se vähän päästää ajatuksia jo tulevaisuudenkin puolelle noissa asioissa.”

Haastattelua soittaessakin Tyrkön puhelin tuuttasi aluksi varattua.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut