Krista Pärmäkoski petasi itselleen herkullisen paikan ennen kokemattomaan takaa-ajoon

Krista Pärmäkoski otti itselleen hyvin tutun viidennen sijan Rukan kympillä. Kerttu Niskaselle tahmea suoritus oli pettymys.

Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen naisten perinteisellä kympillä Rukalla.

26.11.2022 16:26

Ruka

Krista Pärmäkoski olisi mielellään kiivennyt palkintokorokkeelle heti hiihdon maailmancupin kauden ensimmäisellä normaalimatkalla, mutta tuloksena lauantaina Rukalla oli 10 kilometrin perinteisen kilpailussa monelta aiemmalta vuodelta ja myös viime vuodelta tuttu viides sija.

Uusi mahdollisuus palkintokorokesijoitukseen avautuu heti sunnuntaina, kun vuorossa on naisille ennen kokematon 20 kilometrin takaa-ajokilpailu vapaalla hiihtotavalla.

Siihen Pärmäkosken lähtöpaikka on vain viiden sekunnin päässä kolmannesta sijasta ja 18 sekuntia kärjestä antaa hyvät pohjat.

”Mielenkiintoinen tilanne. Siinähän on viiden sekunnin päässä kolmonen ja nelonen. Varmasti niitä lähden siinä jahtaamaan ja jos saan kiinni, porukalla ajetaan keulaa kiinni”, Pärmäkoski sanoi.

Tuntematon odottaa

Kolmantena starttaavalle Saksan Katharina Hennigille vapaa ei ole niin vahva hiihtotapa kuin perinteinen. Sen sijaa Norjan Anne Kjersti Kalvålle hiihtotavat ovat tasavahvat.

”20 kilsaa on mielenkiintoinen matka. Katsotaan, mitä vauhtia keula lähtee pitämään. Yrittävätkö ne kahdestaan karkuun vai ei? Voi hyvin olla, että takaa tulee isokin porukka siihen, ja tullaan massakirillä. Erot taaksepäinkään eivät ole isot”, Pärmäkoski pohti.

Kärjessä starttaavat uransa toisen mc-voiton saavuttanut Ruotsin Ebba Andersson ja Rukan kympin viime vuonna voittanut maannainen Frida Karlsson.

Pärmäkoski oli tyytyväinen suoritukseensa ja antoi itselleen arvosanaksi ”ysi miikan”.

”Olisi tietysti kiva seistä tuolla podiumilla, mutta ei ollut missään nimessä huonoa tekemistä. Tunne oli ihan hyvä, joten olen ihan luottavainen. Ero kärkeen oli ihan siedettävä. ”

Viime vuonna hänen eronsa kärkeen oli 35 sekuntia, nyt siis puolet siitä.

Pärmäkoski muisteli hiihtäneensä vain kerran 20 kilometrin kisan.

”Se oli Vaajakosken SM-kisoissa, kun 30 kilometriä lyhennettiin 20:ksi.”

Niskasella tahmeaa

Kerttu Niskasta veikattiin monilla tahoilla aivan kärkisijoille, ja sinne hän odotti itsekin yltävänsä. Tuloksena oli kuitenkin kymmenes sija 38 sekunnin päässä kärjestä.

”Ei mennyt hyvin. Vähän mysteeri, miten oli alusta loppuun asti noin tahmeaa menoa. Olisin ollut tyytyväinen, jos hiihto olisi tuntunut hyvältä ja rennolta, mutta ei tuntunut.”

Niskasen mielestä suoritus oli huonompi kuin hänen kolme aiempaa starttiaan tällä kaudella.

”Tämä oli huonoin vireen puolesta ja tuntui huonoimmalta. Totta kai tämä harmittaa, koska tämä oli ensimmäinen tärkeä kisa. Mutta ei voi mitään ja voi olla, että päivät heittelee. Huomenna yritetään uudelleen, mutta ei ole sellainen tilanne, josta haluaisin lähteä”, Niskanen sanoi.

Päivän positiivisimpia suomalaisyllättäjiä oli perjantain sprintissä kaatunut Katri Lylynperä, joka ylsi Jasmi Joensuun (14:s) taakse 15:nneksi.

”Tämä oli sellainen sijoitus, jolle olen uskonut pystyväni parhaimmillani pertsan kympillä”, Lylynperä sanoi.

Aiemmin Lylynperän paras sijoitus maailmancupin normaalimatkoilla oli 24:s, Lahdesta viime talvelta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut