Kooveen taitoluistelija Jenni Saarinen, 23, lopettaa urheilu-uransa

Jenni Saarinen halusi päättää uransa kotiyleisön edessä Espoossa. Lopettamispäätöstään hän ehti kypsytellä pitkään.

Jenni Saarinen on kilpaillut tänä viikonloppuna Espoossa.

26.11.2022 15:31 | Päivitetty 26.11.2022 17:33

Aamulehti

Taitoluistelija Jenni Saarinen lopettaa kilpauransa. Saarinen, 23, kertoi päätöksestään Espoon gp-kisan vapaaohjelman jälkeen. Suomen kirkkaimpiin taitoluistelutähtiin kuuluva Saarinen päätti osallistua vielä Espoon kilpailuun, jotta hän sai hyvästellä kisa-areenat kotiyleisön edessä.

Hän ehti kypsytellä päätöstään pitkään. Lopullisen päätöksen Saarinen teki maanantaina.

Saarinen edusti Suomea viime kaudella olympiakisoissa sekä MM- ja EM-kisoissa. Olympia- ja MM-kisoissa hän oli 25:s, EM-kisoissa 18:s. Lisäksi Saarinen on hallitseva Suomen mestari.

Nuorta luistelijaa jäi harmittamaan se, ettei hän pystynyt näyttämään koko potentiaaliaan kilpailutilanteissa.

”Saavutettuani urheilijana omat haaveeni, kuten edustamisen olympialaisissa, en tuntenut enää samaa paloa ja motivaatiota arkitekemiseen. Minulle tuli tunne, että nyt on oikea hetki päättää ura. Rakkaus itse lajiin ei ole sammunut, mutta vaakakupissa alkoivat painaa muutkin asiat elämässä", Saarinen kommentoi Suomen taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Saarinen sanoi saaneensa luistelusta paljon.

”Olen oppinut paljon itsestäni ja oppinut luottamaan omaan tapaani toimia ja omaan tekemiseeni. Minullakin on ollut paljon vaikeuksia. Olen oppinut pääsemään niistä yli. Se varmasti jää päällimmäisenä minulle luistelusta voimavaraksi.”

Tulevaisuudessa Saarista kiinnostaisi esimerkiksi koreografin työ. Hän suorittaa Vierumäellä liikunnanohjauksen perustutkintoa ja valmentaa Kooveen nuoria luistelijoita. Jo nyt Saarinen on tehnyt ohjelmakoreografioita.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut