Jasmi Joensuu otti uuden askeleen hiihtourallaan sijoittuessaan neljänneksi sprintissä – Palkintosijakin olisi maistunut: ”Otetaan se sitten ensi vuonna täältä”

Emma Ribom ja Johannes Hösflot Kläbo juhlivat maastohiihdon maailmancup-kauden avausvoittoja.

Jasmi Joensuu sijoittui neljänneksi Kuusamossa.

25.11. 16:09

STT, Kuusamo

Jasmi Joensuu on avannut maastohiihdon maailmancupin kauden neljännellä sijalla Kuusamossa. Perinteisen hiihtotavan sprintistä hellinnyt sijoitus on 26-vuotiaan Joensuun uran paras maailmancupissa.

Joensuu ei ollut aiemmin yltänyt cupissa sprintin finaalivaiheeseen, joten Ruka tuotti hänelle uuden askeleen uralla.

”Olen odottanut finaalipaikkaa pitkään”, Joensuu sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän arvioi, että tason nousun taustalla on yksi lisävuosi harjoittelussa. Kilpailutilanteissa hän korosti virheettömyyttä, sillä jos välineet pysyvät ehjinä ja hiihtäjä pysyy pystyssä, onnistumisen mahdollisuudet paranevat.

”Vielä makeammalta olisi maistunut podium (palkintosija), mutta otetaan se sitten ensi vuonna täältä, jos ei jo Lahdesta”, Joensuu viittasi Ylellä kevätpuolen Salpausselän kisoihin.

Joensuu sai välierävaiheessa varoituksen hiihtotaparikkomuksesta. Varoitus ei vaikuta lopputuloksiin, ellei niitä tule lisää kauden aikana.

Matintalon pääkisa pilalle

Joensuu oli suomalaisista ainoa, joka ylsi cupin avauspäivänä 12 parhaan joukkoon. Aika-ajon jälkeen odotukset olivat paljon korkeammalla, sillä peräti kymmenen suomalaisnaista ja kuusi suomalaismiestä eteni 30 parhaan pudotushiihtoihin.

Muiden kuin Joensuun sprintti päättyi kuitenkin jo ensimmäiseen erävaiheeseen. Epäonnisin oli aika-ajossa viidenneksi hiihtänyt Johanna Matintalo, jonka sauva katkesi jo ensimmäisen erävaiheen lähdössä.

”Radan alku on niin kovavauhtinen, että jos sauva menee, mitään ei ole tehtävissä”, Matintalo kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Hänelle sprintti oli Rukan kolmen kilpailun tärkein kilpailu, joten pettymys oli ankara. Hän hiihti maaliin kaukana kärjen takana, jotta sai tuloksen.

”Yksi hirveimmistä kokemuksistani hiihtouralla”, Matintalo sanoi Ylelle.

Naisten finaalin voitti Ruotsin Emma Ribom, jolle ykkössija oli uran ensimmäinen cupissa. Ruotsalaisista Maja Dahlqvist kaatui voittotaistelusta loppusuoralla, mutta Ruotsin kaksoisvoiton varmisti Johanna Hagström. Joensuun edelle ehti myös Norjan Tiril Udnes Weng.

Norjalaistähti Johannes Hösflot Kläbo avasi cupin kauden ylivoimaisella voitolla, sillä hän kukisti muut sprintin finaalihiihtäjät suvereenisti. Ennen kauden alkua Kläbon kunto oli arvoitus takareisivamman takia, mutta hän ei taipunut voittotahdista.

”Minulla oli todella hyvä päivä”, Kläbo sanoi Kansainvälisen hiihto- ja lumilautailuliiton FIS:n haastattelussa.

Rukalla norjalaiset ottivat venäläisten puuttuessa miesten sprintissä neloisvoiton, sillä Even Northug oli toinen, Pål Golberg kolmas ja Erik Valnes neljäs.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut