Niko Kytösahoa ei mäkikisan aikainen alkamisaika haittaa – ”Pääsee heti aamusta asiaan”

Suomen mäkimiehet käynnistävät kauden uudestaan Rukalla.

Niko Kytösaho ei ollut tyytyväinen siihen, että kausi alkoi niin aikaisin Puolan Wislassa.

25.11. 7:30

STT

Suomen mäkihyppymaajoukkue tavoittelee Kuusamon Rukalta uutta ja edellistä yritystä terävämpää alkua maailmancupiin.

Kolme viikkoa sitten Puolan Wislassa kukaan suomalaisista ei selvinnyt toiselle kierrokselle. Vain Antti Aalto ja debytantti Vilho Palosaari läpäisivät molempien kilpailujen karsinnat.

Wislassa rännissä oli jäälatu ja alastulorinteessä muovit kesäkilpailujen tavoin. Torstaina Rukan suorituspaikat olivat lumiset.

”En kuullut Wislassa yhdeltäkään urheilijalta positiivista siitä, että kausi alkoi noin aikaisin. Ei sitä oikein voi talviavaukseksi kutsua. Nyt ollaan talviavauksessa ja normaalissa aikataulussa. On saatu tehtyä välinetestaukset ja valmistautumiset. Wislassa kaikki oli vähän vaiheessa”, Niko Kytösaho paalutti.

Hän karsiutui ensimmäisestä kilpailusta ja oli toisessa 33:s. Sen jälkeen aika on kulunut harjoitellessa ja välineitä säätäessä.

”Kaikki Fischerin ja BWT:n urheilijat vetivät kesäsuksilla. Viimeisen kesä-gp:n jälkeen vaihtui pukusäännöt, ja pukukehitys oli minulla kesken. Ne on saatu nyt hyvälle mallille.”

”Viimeiset treenit ovat menneet hyvin, ja siltä osin on hyvä lähteä aloittamaan kausi.”

”Taktisella vedolla” vältti kastumisen

Eetu Nousiainen kertoi jo kuukausi sitten, että käy hyppäämässä Wislassa ja jatkaa valmistautumista ikään kuin avaus olisi Rukalla. Hän karsiutui ensimmäisestä kilpailusta ja oli toisessa 35:s. Nyt huonoille sijoituksille pystyi jo naureskelemaan.

”Jälkiviisaana se oli taktinen veto. Eipähän tarvinnut pilata pukuja lauantain vesisateessa.”

Aalto oli Wislassa 46:s ja 32:s, Palosaari 49:s ja 46:s.

”Hyppääminen on tuntunut hyvältä, ja voin lähteä sikäli luottavaisin mielin kilpailuihin. Lumihyppyjä on kertynyt aika hyvin. Varmasti enemmän kuin muilla joukkueilla”, Aalto paalutti.

Perjantai-iltana on karsinta, ja ensimmäinen kilpailu on lauantaiaamuna kymmeneltä. Sunnuntaina hypätään karsinta jo kello 8.30 ja perään toinen kilpailu.

”On se erikoinen alkamisaika, mutta luulen sen olevan minulle hyvä. Pääsee heti aamusta asiaan, eikä tarvitse odotella ja katsella koko päivää muita kisoja”, Kytösaho sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut