Kobrat tyrmäsi BC Nokian ja näytti, miksi se on Korisliigan alkukauden sensaatio

BC Nokia pelasi keskiviikkona kotisalissaan kauden toistaiseksi ylivoimaisesti huonoimman ottelunsa.

Kuvan paikallispelistä viikonloppuna voiton ottanut BC Nokia joutui kunnolla jyrän alle kotiottelussa Kobria vastaan.

23.11. 20:44 | Päivitetty 23.11. 21:34

Aamulehti

Poikkeuksellisen hyvin kauden aloittanut Kobrat saapui Nokialle ja myös lähti sieltä miesten Korisliigan sarja­kärkenä, vaikka viime kauden päätteeksi sen sijoitus oli vasta kymmenes.

Lapualaisryhmä pystyi keskiviikon ottelussa osoittamaan, ettei menestys ole tullut vahingossa. Se murskasi BC Nokian todella tylysti lukemin 100–62 (57–30).

Nokialle suoritus oli kauden toistaiseksi huonoin sekä tehtyjen että päästettyjen pisteiden osalta.

”Olen tietenkin hyvin pettynyt jätkiimme. Emme saapuneet tänään ollenkaan paikalle. Toivoisin että minulla olisi selitys sille”, sanoi joukkueen päävalmentaja Greg Gibson.

”Emme onnistuneet tänään hyökkäyksessä, millä oli kerrannais­vaikutusia kun jouduimme siirtymäpuolustukseen niissä loistavaa hyökkäystä vastaan.”

Kotijoukkue jäi jälkeen jo varhaisessa vaiheessa, ja Gibson joutui pitämään varhain hyvin tiukkasävyisiä aikalisiä. Vastapuolen kollega Ville Turja sen sijaan jätti aikalisänsä yhtä lukuun ottamatta käyttämättä.

”Rotaatio oli vähän pieni, joten olisimme ehkä sitä jossain vaiheessa tarvinneet, mutta kun Greg yritti välillä ottaa jo kolmatta aikalisäänsä, en halunnut antaa heille sitä puheaikaa”, Turja perusteli Ruudun haastattelussa.

”Kyllähän me osuimme tänään ihan hulluna, varsinkin ensimmäinen puoliaika oli aikamoista tulitusta”, hän iloitsi.

”Aika lailla ekalla 15 minuutilla oli tuo peli pelattu”, myönsi BC Nokian Niko Mattila.

Stove jäi kakkoseksi

Kobrat otti murskavoittonsa ilman kotimaisista huippu­pelintekijää Antto Nikkarista, joka on tällä kaudella tosin ollut aiempaa pienemmässä roolissa. Pallo on ensisijaisesti ollut liigan kenties parhaan pelaajan KJ Jacksonin käsissä.

Nokialla Jackson tyytyi sivuroolin ja pallon jakelemiseen muun muassa 30 pistettä heittäneelle Denzel Livingstonille, joka pisteiden tekemisen ohessa kykeni pimentämään ja kuumentamaan Nokian avainpelaajaa Johnathan Stovea.

Stove upotti 12 pistettä onnettomalla 25 prosentin varmuudella. Samaan pistesaldoon pystyi myös Mikael Laihonen, joka nappasi lisäksi kahdeksan levypalloa ja kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

BC Nokian lauantainen vastus ei ole helpoimmasta päästä sekään, sillä Nokialla vierailee Salon Vilpas. Voittoja olisi otettava tasaisesti, jottei paikka ylempään jatkosarjaan karkaa ulottumattomiin.

Kobrille keskiviikon peli toimi lämmittelynä lauantain odotettuun näytökseen: Pohjanmaan paikallispelissä Kauhajoen uudessa areenassa kohtaavat tuolloin Korisliigan ykkönen ja kakkonen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut