VaLePa varmisti Suomen cupin välieräpaikkansa – Ilta oli yhtä juhlaa Sastamalassa

Miesten lentopalloliigan huippuottelussa VaLePa kaatoi sarjanelosen, Karelian Hurmoksen lukemin 3–0 ja nousi sarjakakkoseksi. Sastamalassa pelattu ottelu oli samalla Suomen cupin puolivälierä.

Urpo Sivulalla (oik.) riitti tuuletettavaa Karelian Hurmosta vastaan. Sivula oli VaLePan tehokkain pelaaja. Kuva syyskuun lopulta.

21.11. 20:57

Aamulehti

Maanantai-ilta alkoi Sastamalassa juhlallisesti kakkukahveilla, sillä miesten lentopalloliigan pelissä VaLePan ja Karelian Hurmoksen välillä vietettiin hallitsevan mestarin kotiareenan 10-vuotisjuhlaottelua. Juhlan aihetta riitti pelissäkin: hirmuvireinen VaLePa kaatoi Hurmoksen näytöstyyliin 3–0 (25–19, 25–14, 25–17) ja nousi sarjan kakkospaikalle.

VaLePan päävalmentajan Janne Kangaskokon mukaan joukkue oli pelin alussa hieman hermostunut, sillä pelissä oli sarjapisteiden lisäksi Suomen cupin välieräpaikka.

”Cupin voitto on meidän yksi kolmesta päätavoitteestamme. Olen tietenkin todella tyytyväinen, että jatkopaikka tuli nyt varmistettua ja voimme keskittyä loppusyyskauden rauhassa liigaan ja hioa omaa peliämme.”

Hurmos pelasi sunnuntaina kauden yllättäjän, Raision Loimun vieraana ja kaatoi silloisen sarjakakkosen viisieräisessä koitoksessa. Maanantaina joensuulaisista oli mehut jo imetty, ja VaLePa oli pelissä edellä alusta asti.

Sunnuntaina Hurmosta kannatellut Mikko Räsänen oli Sastamalassakin joukkueensa parhaimmistoa, mutta kalpeni yhdeksällä pisteellään kotijoukkueen pelaajien rinnalla. Hakkuri Urpo Sivula oli pelin tehokkain 17 pisteellään, ja hyökkäysvirheitäkin tuli vain kaksi. 300:tta liigaotteluaan pelannut yleispelaaja Sakari Mäkinen iski peräti kolme ässää kenttään avauserässä.

”Erittäin tyytyväinen olen torjuntapelaamiseemme. Syöttöpelikin oli hyvää, kahdeksan virhettä ja kahdeksan ässää, se on erinomainen suhde”, Kangaskokko kehui.

Joukkueiden liigakausi jatkuu lauantaina, jolloin ne kohtaavat toisensa Joensuussa kello 17.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut