BC Nokia taisteli voiton kuumasta paikallis­pelistä, Pyrintö-leirissä harmiteltiin viimeisiä minuutteja: ”Hyökkäsimme kuin olisimme olleet häviöllä”

Miesten Korisliigan kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikallispeli ratkesi viimeisillä minuuteilla vierasjoukkue BC Nokian eduksi.

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson ei sulattanut kaikkia Ari Mikkolan ja muun tuomarikolmikon ratkaisuja. Tukalista hetkistä huolimatta Nokia otti pelistä lopulta voiton.

19.11. 20:41

Aamulehti

Paikallispelit ovat huippu-urheilussa usein tapahtumia, joissa tunnetta ja tahtoa on enemmän kuin järkeä ja malttia.

Näin kävi lauantaina miesten Korisliigan kauden ensimmäisessä Pirkanmaan paikallispelissä, jossa tunteen vietäväksi ajautui hetkittäin erityisesti vierasjoukkue BC Nokia.

Ratkaisuhetkillä Nokia sai silti rivinsä kasaan Tampereen Pyrintöä paremmin ja raapi tiukasta kamppailusta voiton pistein 77–72 (35–35).

”Ensimmäinen ja viimeinen neljännes olivat meiltä erinomaisia. Puolustuspelissämme olemme kyenneet ottamaan askelia oikeaan suuntaan. Tärkeintä oli kuitenkin se, ettemme menettäneet palloa läheskään yhtä usein kuin aiemmin”, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson summasi.

”Emme olleet kauhean fiksuja, kun matsia ratkaistiin viimeisten neljän minuutin aikana. Hyökkäsimme kuin olisimme olleet 4–6 pinnaa häviöllä, vaikka todellisuudessa johdimme sen verran”, harmitteli Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Vihollisten kohtaaminen sytytti Pyynikin palloiluhallissa niin kentällä kuin katsomossa. Tuomareiden ratkaisut nostattivat verenpainetta lehtereillä, ja teknisiä virheitä vihellettiin molemmin puolin – muun muassa Gibsonille.

Paikallispelin yleisömääräksi ilmoitettiin 896 katsojaa, mikä on Pyrinnön kauden selvästi paras lukema.

BC Nokian uusin vahvistus Malik Benlevi (oik.) kykeni debyytissään muutamaan otteeseen väläyttelemään taitojaan. Yhteensä Benlevi teki 11 pistettä.

Nokialla uusi tuttavuus

Voittajajoukkueen parhaat löytyivät takakentältä. Pelintekijä Perrion Callandret sai 18 pisteen lisäksi kasaan takamiehelle loistavat 14 levypalloa, ja Antero Lehto nousi ratkaisuhetkillä esiin hänelle tuttuakin tutummalla estradilla.

”Nämä ovat olleet minulle aina todella erityisiä pelejä”, 19 kautta Pyrintöä liigassa edustanut Lehto totesi.

”Olimme lopussa mielestäni jaksavampi joukkue, meillä ei ihan niin paljon jalka ruvennut painamaan kuin Pyrinnöllä. Heillä oli alla tämän sarjan pahin vierasreissu Joensuuhun, mikä verottaa todella paljon.”

Alkuviikosta Nokian riveihin liittynyt Malik Benlevi teki Pyynikillä liigadebyyttinsä. Edellisen kerran hän oli pelannut virallisessa ottelussa elokuussa Kanadan liigassa.

Penkiltä aloittanut vankkarakenteinen laituri ei vielä vaikuttanut olevan aivan parhaassa pelikunnossa, mutta toisaalta hyökkäyspään potentiaalista nähtiin myös välähdyksiä 24 peliminuutin aikana.

Benlevin kanssa samaan aikaan nokialaisten riveihin liittyi toinen laituri Ryan Batten, ja harjoitusvahvuuteen joukkue sai myös viime kaudelta tutun Tevaun Kokon. Vaikka Xavier Ford poistui samalla ovenavauksella, on kahden lisäpelaajan saamisella ollut välitön vaikutus.

”Tuntuu kuin kausi olisi nyt kunnolla alkanut. Meillä on ollut koko vuoden kymmenen parasta harjoitusta, koska saamme nyt kunnolla pelaajia harjoituksiin”, Gibson iloitsi.

BC Nokian Perrion Callandret (vas.) urakoi Panu Peltokangasta ja muita Pyrintö-pelaajia vastaan lähes 36 minuutin ajan. Kovasta peliajasta huolimatta Callandret oli ratkaisuhetkillä kentän tärkein pelaaja niin pallollisena kuin levypalloissakin.

Pyrinnön parhaana palkittu Tomas Pihlajamäki ylsi 19 pisteeseen. Räiskyvä persoona vaikutti muutenkin olevan paikallispelin tunnelmassa kuin kotonaan.

Pyrinnöllä hyvä saldo paikallisissa

Pyrintö hallitsi pitkään Pirkanmaan paikallispelejä. Se nappasi vuosina 2019–2021 kahdeksan perättäistä voittoa, kunnes Nokia pystyi katkaisemaan tappioiden kierteen viime joulukuussa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

BC Nokian kausi jatkuu keskiviikkona kotipelillä Kobria vastaan. Pyrinnöllä edessä on viikon tauko ennen ensi lauantain Kataja-kotipeliä, jossa se hakee revanssia keskiviikon niukasta vierastappiosta.

Nokian vuoro isännöidä paikallispeliä koittaa ensi vuoden puolella: Nokian palloiluhallilla pelataan keskiviikkona 18. tammikuuta.

Mitä tapahtui?

Tasaista loppuun asti

1. puoliaika: Avausneljännes meni selvästi Nokialle, mutta toisella Pyrintö sai hyökkäystään kulkemaan ja tasoitti taukotilanteeksi 35–35.

2. puoliaika: Voitto ratkesi vasta aivan viimeisillä minuuteilla. Johtoasema vaihtoi useita kertoja omistajaa, kunnes Antero Lehto upotti oman epäonnistumisensa ja hyökkäyslevypallon jälkeen tärkeän layupin, eivätkä Pyrinnön kaukoheitot enää uponneet.

Yleisöä: 896 katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut