MM-mitalistien poissaolot vaativat Classicilta totuttelua – ”unelmavävy” palasi Zürichistä suoraan valokeilaan

Eetu Sikkinen johti joukkojaan FBC Turkua vastaan sekä kapteenina että ykkösketjun sentterinä. Sami Johansson takoi sarjanousijan verkkoon neljä maalia.

Classicin näyttävässä avauskentällisen esittelyssä viimeisenä vuoron sai Eetu Sikkinen, joka sai FBC Turkua vastaan ykkösketjun sentterin vastuun.

18.11. 21:40

Aamulehti, Lempäälä

Noin puolet Classicin maajoukkue­pelaajista palasi perjantaina takaisin miesten salibandy­liigan arkisen aherruksen pariin.

Suomen pronssijoukkueeseen viime sunnuntaina päättyneissä MM-kisoissa kuului huimat 11 Classic-pelaajaa. Heistä FBC Turkua vastaan sivussa oli vielä viisi nimekästä kenttäpelaajaa.

Puolustajat Janne Lamminen ja Mikko Leikkanen sekä hyökkääjät Ville Lastikka, Eemeli Salin ja Nico Salo eivät olleet kokoonpanossa. Lisäksi ykkösmaalivahti Lassi Toriseva oli tällä kertaa vain varalla.

”Sen enempää avaamatta, kyse ei ollut lepuuttamisesta”, kertoi Classic-päävalmentaja Juha Kivilehto.

Vaikutti siltä, että liigassa toiseksi viimeisenä oleva sarjanousija oli haistanut veren. Se tuli ennakkoluulottomalla otteella ensimmäiseen erään, ja 20 peliminuutin jälkeen turkulaisilla olikin ottelun johto käsissään.

Toisessa erässä Classic sai paremmin juonesta kiinni, ja kahden vahvemman erän jälkeen sen voitto kirjattiin maalein 8–4 (2–3, 3–0, 3–1). Sami Johansson osui turkulaisten verkkoon neljästi.

”Tänään oli tiedossakin, etteivät lähtökohdat ole parhaat mahdolliset. Nousujohteinen peli, ja saimme ne kolme pistettä joita haimme”, Kivilehto summasi.

Classicin kapteeninnauhaa kantanut Eetu Sikkinen taisteli tilasta FBC Turun Aleksi Havian kanssa.

Välierän pettymys kaihersi

Kentällä MM-mitalisteista nähtiin puolustaja Eemeli Akola ja hyökkääjät Oskari Heikkilä, Sami Johansson, Eetu Sikkinen ja Konsta Tykkyläinen.

Poissaolot toivat lisää vastuuta erityisesti Sikkiselle, 25, joka pelasi ykkösketjun keskellä kapteenin nauha olkavarressaan. Hän muisteli olleensa nyt ensimmäistä kertaa kapteenina.

”’Liekki’ (Janne Lamminen) raivoaa yleensä koko ajan, niin menin itse vähän rauhallisemmin. Alussa oltiin sen verran unessa, että pitää kokeilla huutamista ensi kerralla”, hän vitsaili.

MM-kisoissa Sikkinen teki kuudessa ottelussa tehot 3+2, kun vuosi sitten kisat olivat sujuneet tehopisteittä. Joukkueen kehitys sen sijaan meni toiseen suuntaan: Suomi hävisi välierässä niukasti Ruotsille, mikä tarkoitti pronssimitaleille jäämistä ensimmäistä kertaa 18 vuoteen.

”Kyllä se vielä vähän mieltä painaa, mutta nyt kun pelit alkavat taas rullailemaan, ehkä siitä pääsee pikkuhiljaa yli”, Sikkinen totesi.

Sami Johansson teki perjantaina neljä maalia, pääasiassa tarkoilla vetolaukauksilla.

Ylen selostaja Matti Härkönen ehti MM-lähetyksissä pariinkin otteeseen kuvailla Sikkistä olemukseltaan ”unelmavävyksi”. Classic-puolustaja Jere Pulkkinen allekirjoitti kuvauksen – joskin lisähuomautuksen kera.

”Pienen hymynkareen saattelemana voi sanoa, että on se.”

”Eetu ei niinkään pidä palopuheita kuin moni muu, vaan hän toimii enemmänkin välikappaleena jokaisen pelaajan suuntaan ja hitsaa joukkuettamme yhteen. Jutut ovat välillä aika levottomia, joten niillekin saa nauraa”, Pulkkinen kuvaili.

Jere Pulkkinen pelasi Classicin puolustuksessa kauden ensimmäisen ottelunsa.

Pulkkinen palasi

Viime vuodet sitkeän polvivamman kanssa taistellut Pulkkinen pelasi itse vasta kauden ensimmäisen ottelunsa. Viime kaudella pelejä kertyi yhteensä kahdeksan.

Pieni ruosteisuus näkyi avauserässä, kun vieraiden kolmannessa maalissa Pulkkinen arvioi irtopallo­tilanteen väärin ja tuli ohitetuksi alimpana miehenä. Toisaalta pistetili aukesi heti toisessa erässä maalisyötöllä.

”Pelaaminen on toki kivaa ja tuntuu hyvältä, mutta varmasti kaikki lajista ymmärtävät näkivät, ettei se ole vielä sitä mitä sen pitäisi olla”, hän arvioi itsekriittisesti.

”Polvi ei välttämättä ole ihan täydessä iskussa, mutta mennään pienin askelin eteenpäin.”

Kolmannessa erässä Pulkkinen ei enää kentällä käynyt. Tarkoitus on edetä maltillisesti askel askeleelta kevään ratkaisupelejä kohti.

Seuraava peli Classicilla on edessä heti sunnuntaina, kun se matkaa kohti pohjoista Oulun Luistinseuran vieraaksi. Kokoonpano on silloin luultavasti samankaltainen.

”Lähtökohta on, ettei sairastuvalta ole tulossa apuja”, Kivilehto kertoi.

Mitä tapahtui?

Yllätysalku

Eetu Sikkinen antoi kapteenin ominaisuudessa palautetta tuomaristolle.

1. erä: Oskari Heikkilä laukoi Classicin aivan alussa johtoon, mutta muuten erä oli FBC Turun. Pari kaukolaukausta upposi helpohkosti ohi Classicin maalia vartioineen Oskar Sillanpään.

2. erä: Sami Johanssonin tarkat vedot veivät Classicin maalin tappiolta johtoon. FBC Turku vietti koko erän lähinnä puolustuskannalla.

3. erä: Classic ei menettänyt kontrolliaan enää missään vaiheessa. Johansson osui taas kahdesti, Heikkilä kertaalleen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut