Tässä ovat Kalle Rovanperän tallikaverit ensi kaudella – Esapekka Lappi siirtyy Hyundaille: ”Tämä on todella unelma”

Toyota jätti Lapin ilman tallipaikkaa, mutta suomalainen pääsi kilpailijan leipiin tiheämmällä kisaohjelmalla.

Esapekka Lappi pääsee taas ajamaan täyden MM-sarjan.

18.11. 10:26

Helsinki

Suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi jatkaa ralliautoilijan uraansa Hyundain palveluksessa. Hän ajoi viime viikolla päättyneellä kaudella osan MM-sarjasta Toyotalla, mutta jäi ilman Toyotan tallipaikkaa ensi kaudeksi.

Japanilais-suomalainen Toyota julkaisi perjantaiaamuna verkkosivuillaan kuljettajakaartinsa, johon kuuluvat tuore maailmanmestari Kalle Rovanperä, Britannian Elfyn Evans, kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Japanin Takamoto Katsuta. Ranskalainen Ogier ajoi päättyneellä kaudella kevennetyn MM-sarjan ja jakaa Katsutan kanssa vastuun Toyotan kolmannen menopelin ohjaimissa.

Hyundain verkkosivujen mukaan tallin pääkuljettajat ovat belgialaiskonkari Thierry Neuville ja Lappi. Virolainen Ott Tänak ei odotetusti jatkanut Hyundailla. Konkariosastoon niin ikään kuuluvat Espanjan Dani Sordo ja Irlannin Craig Breen jakavat Hyundain kolmannen auton.

”Elämä on täynnä yllätyksiä. Mahdollisuuden saaminen Hyundailta ja täyden kisakalenterin ajaminen olivat jotain, mitä emme odottaneet. Tämä on todella unelma ja uniikki mahdollisuus”, Lappi avasi hänen ja kartanlukija Janne Fermin tunnelmia.

Palkintosijat ovat tuttuja

Lappi kaasutteli tänä vuonna kolmesti kolmanneksi, kun hän nousi Toyotan haalareissa palkintokorokkeelle Ruotsissa, Suomessa ja Belgiassa. Hän voitti Suomen MM-rallin Toyotalla 2017 ja on kaasutellut myös Skodalla, Citroenilla, Volkswagenilla ja Fordilla.

”Tiimi (Hyundai) osoitti kauden 2022 aikana, että sillä on kapasiteettia kehittää autoa kauden aikana ja mahdollisuudet voittaa kaikissa olosuhteissa. Mitä olen kuullut, kausi 2023 näyttää erittäin lupaavalta”, 31-vuotias pieksämäkeläinen jutteli.

”Olemme tietoisia, että hommia riittää paljon tehtäväksi, mutta minä ja Janne olemme sitoutuneet tähän. Uskon, että meillä on paljon annettavaa koko tiimille.”

Muokattu klo 11.02: Juttua täydennetty kauttaaltaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut