Hatunnosto! VaLePa uskoi omaan peliinsä ja kiusasi italialaista suurseuraa vaikeassa vieraskamppailussa

Modena pelasti kasvonsa 3–1-kotivoitolla ja pudotti suomalaishaastajan CEV-cupista.

Ystävät kohtaavat. Modenassa tutustuneet Mikko Esko ja Bruno Rezende kättelevät. Earvin N’Gapeth odottaa vuoroansa taustalla.

17.11. 0:02

Kotimaan lentopallokenttiä dominoinut Vammalan Lentopallo päätti tämän kauden eurotaipaleensa miehekkäästi.

Sastamalalaisjoukkue piti italialaista suurseuraa Modenaa ahtaalla lajikulttuuria tihkuvassa PalaPaninissa, vaikka CEV-cupin jatkopaikkaan oli enää teoreettinen mahdollisuus kotitappion jälkeen.

VaLePan toivonliekki lepatti vielä avauserän yllätysvoiton jälkeen, mutta Italian menestynein seura ei jättänyt pirteälle vieraalle saumaa.

Modena vei toisen osaottelun lukemin 3–1 (21–25, 25–20, 25–20, 25–18) ja eteni Euroopan toiseksi kovimmassa seurakilpailussa kuudentoista parhaan joukkoon.

”Harmittaa, kun kamppailu ratkesi omaan lepsuiluun. Meillä oli toisen erän alussa hyvä momentum, mutta emme pystyneet hyödyntämään sitä. Meidän vastaanottojat eivät saaneet ylös vastustajan pullarullia”, Modenasta tavoitettu VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko ärisi.

Kangaskokkoa suututti kriittisten hetkien sulaminen.

”Modena alkoi hermostua selkeästi, mutta hukkasimme etsikkoaikamme. Kun peli on otettavissa, se pitää ottaa. Ihan sama, kuka on vastassa. Asetelma ei muutu ikinä, ellemme pääse eroon tästä ajatusmallista.”

VaLePan kokenut hakkuri Urpo Sivula puuttui samaan asiaan kotiottelun jälkeen. Hän totesi, että suomalaisjoukkueet tyytyvät aivan liian helposti siisteihin tappioihin.

”Jos kaveri hallitsee hommaa 100–0 ja panee palloa vastustamattomasti rataan, sille ei voi mitään. Se sapettaa, kun mahdollisuudet kariutuvat oman lepsuilun takia.”¨

Modena oli nyt paljon haavoittuvampi kuin vuosi sitten joukkueiden kohdatessa edellisen kerran.

”Heillä ei ollut enää Nimiriä (Abdel-Azizia), joka täräyttää 3–4 ässää erän loppuun”, Kangaskokko viitasi hollantilaiseen huippuhakkuriin.

Kuusitoista pistettä takonut Sivula näytti myöhään keskiviikkoiltana suuruutensa kovaa torjuntaa vastaan.

”On hienoa, kun ”Upi” on kuntoutunut hyvää vauhtia tapaturmastaan. Hän pelasi tosi korkealla tasolla pitkään, kunnes uuvahti hiukan”, Kangaskokko kehui.

Maajoukkuesentteri Severi Savonsalmi joutui jättämään matkan kokonaan väliin sairastuttuaan ikävään aikaan. Kuume pilasi hienon näyttöpaikan.

VaLePan europelit loppuivat Modena-tappioon. Joukkue voi keskittyä nyt täysin kotimaan liigaan ja cupiin.

VaLePa palaa kotimaiseen arkeen lauantaina käydessään sarjanousija Kyyjärven liigavieraana. Vastustajan valmennuksesta vastaa VaLePa-legenda Eduard Venski.

Maanantaina odottaa kotiottelu Karelian Hurmosta vastaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut