Pyrintö-kasvatti Arttu Pitkänen säväytti Joensuussa, Pyrintö taittoi Korisliigan kinkkisimmän bussimatkan tuloksetta

Pyrinnön kasvatti Arttu Pitkänen heitti Joensuussa jokaisen pelitilanneheittoyrityksistään sisään.

Daytone Jennings kokosi Pyrinnölle 22 pistettä.

16.11. 21:20

Aamulehti

Tampereen Pyrintö taittoi miesten Korisliigan kinkkisimmän vierasmatkan antaakseen kaikkensa Joensuun uudessa areenassa, mutta pimeään syysiltaan punavalkoiset suuntasivat tuloksetta.

Kataja harppasi kotihallissaan Korisliigassa sarjakolmoseksi kaadettuaan Pyrinnön 94–86 (43–42). Ottelu eteni tasaisena loppuun asti, kunnes Katajan fyysinen yhdysvaltalaiskolmikko otti pelin haltuunsa isäntien pelintekijöiden Tuomas Hirvosen ja Lamonte Turnerin (yhteensä 19 korisyöttöä) heitä ruokkiessa.

Pyrinnön Daytone Jennings (22 pistettä/5 levypalloa/4 korisyöttöä) oli ottelun pisteykkönen. Katajan Amanze Egekeze (21/6), Galin Smith (20/10) ja Rahlir Hollis-Jefferson (20/9) olivat rautaa kotijoukkueelta.

”Emme olleet tarpeeksi hyviä ja tasaisia puolustuspäässä. Teimme töitä ja ajoittain onnistuimme suunnitelmassa, mutta virheistämme Kataja rankaisi joka kerta. Hirvonen ja uusi mies Turner pääsivät viipaloimaan puolustustamme”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen manasi.

Pyrinnön joukkue on nuorekas. Nuorelle joukkueelle tyypillisesti sen pelaaminen ailahtelee, mitä kuvastaa myös joukkueen tähtipelaaja Jennings. Kolmannella neljänneksellä Jennings ensin veivasi Pyrinnön 62–55-johtoon, kunnes hän otti harkitsemattomasti neljännen virheensä, mitä seurasi Katajan nousu johtoon.

Tamperelaisten oma kasvatti Arttu Pitkänen ilahdutti seitsemällä pisteellään ja ennakkoluulottomalla asenteellaan.

”Pitkänen oli koko ajan hereillä ja teki oikeita asioita. Kymmenes miehemme oli paikkansa arvoinen. Kun on pitkä, urheilullinen ja taitava, se on hyvä lähtökohta korikseen”, Sopanen arvioi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut