Tapparan tähtipuolustaja palasi kaukaloon hienossa miljöössä – Kovasta vauhdista pitää maksaa veronsa: ”Happi meinasi loppua”

Tamperelaisjoukkue aloitti CHL:n pudotuspelit arvokkaalla 1–0-vierasvoitolla Davosista.

Valtteri Kemiläisen mieli oli korkealla, kun hän pääsi tositoimiin puolentoista kuukauden tauon jälkeen.

16.11. 0:00

Tapparan tähtipuolustaja Valtteri Kemiläinen oli intoa täynnä kuin ilmapallo palatessaan tositoimiin puolentoista kuukauden sairausloman jälkeen.

Hän pääsi hyppäämään suoraan HC Davosin äänekkään seisomakatsomon eteen Mestarien liigan pudotuspeliavauksessa.

Hurja tunnelma riehaannutti miehen ymmärrettävästi.

”Innokkuutta oli vähän liikaakin. Happi meinasi loppua alussa, kun lähdin mukaan jokaiseen hyökkäykseen. Olin aika puhki jo ensimmäisen erän jälkeen”, Davosista tavoitettu Kemiläinen myönsi.

Väsymys muutti pelityyliä luonnostaan.

”Jaksoin paljon paremmin, kun otin vähän järkeä mukaan”, Kemiläinen kuvaili.

Järkeä ja taistelutahtoa tarvittiin toden teolla, kun Davos lisäsi tuntuvasti kierroksia pelin edetessä ja käänsi Tapparan päätöserässä pahaan siltaan.

Tamperelaisvieras kesti rummutuksen, hoiti ensimmäisen neljännesvälierän 1–0 ja hankki näin etulyönnin ensi tiistain toiseen kamppailuun.

”Vauhti tuntui aika kovalta tauon jälkeen. On ihan eri asia pelata kuin luistella itsekseen. Täyden vireen löytäminen vie varmasti muutaman pelin.”

Puolivälieräpaikka ratkaistaan kahden ottelun yhteismaalien perusteella.

Näin tilanne on vielä täysin auki, mutta Petteri Puhakan ampuma maali takaa Tapparalle jonkinlaisen selkänojan. Puhakka iski illan ainoan osuman alivoimalla.

”Voitto oli erittäin tärkeä. On paljon mukavampi lähteä kotipeliin maalin johdossa kuin takaa-ajajana”, Kemiläinen painotti.

Kemiläisen kausi katkesi ikävästi syyskuun lopun Ässät-ottelussa, kun hän kaatui vastustajan kanssa jään pintaan.

”En tiedä, jäikö käsi johonkin väliin vai mitä tapahtui. Joka tapauksessa kämmenselkä murtui pikkurillin yläpuolelta. Se piti kipsata neljäksi viikoksi”, Kemiläinen kertasi.

Tappara aloitti tiistai-illan myöhäiskamppailun erittäin terävästi, mutta voimasuhteet kääntyivät täysin pelin edetessä. Päätöserässä tarvittiin uhrautuvan puolustuspelin ja Christian Heljangon huipputorjuntojen ohella myös onnea. Niin rajusti Davos myllytti.

”Piti pelata kuuluisaa omaa peliä 60 minuuttia, mutta ihmisen mieli on mielenkiintoinen. Ryhdyimme suojelemaan johtoa alitajuisesti. Onneksi teimme sen hyvin”, Kemiläinen summasi.

Davosin joukkueesta löytyi odotetusti tukku taitavia hyökkäyssuunnan pelaajia, mutta tällä kertaa Tappara pystyi eliminoimaan vaaralliset ruotsalaiset, tšekki Matěj Stránskýn sekä sikäläiset tähdet Enzo Corvin ja Andres Ambühlin.

On selvää, että heitä pitää vartioida tarkasti myös Nokia-areenassa.

Tappara on tehnyt tämän kauden CHL:ssä vakuuttavaa jälkeä. Sveitsiläisjoukkue Rapperswil-Jona aiheutti alkulohkon ainoan tappion – jatkoajalla.

Silloinkin tamperelaisjoukkue oli varmistanut jatkopaikkansa jo varsinaisella peliajalla.

Tappara on ollut mukana CHL:ssä kaikilla kahdeksalla kaudella ja edennyt pudotuspelivaiheeseen joka kerta.

Kuudella ensimmäisellä kerralla tie katkesi neljännesvälierissä, kunnes kurssi muuttui vuosi sitten – ja radikaalisti muuttuikin.

Tappara raivasi tiensä finaaliin asti ja puristi ruotsalaisen Röglen ahtaalle korkeatasoisessa kamppailussa. Rögle voitti lopulta 2–1.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut