Supertamma Lara Bokoa juhlittiin Teivossa – ”Raviurheilu on meillä koko perheen harrastus”

Lara Boko on kaikella tavalla ihanteellinen ravihevonen.

Mika Forss ohjasti sisäradan Lara Bokon nelivuotiaiden tammojen Breeders' Crownin voittoon sunnuntaina Eskilstunassa uudella ME-ajalla 10,8a/2 140 metriä. Voitosta nokialaisen Oraviston tallin hevonen tienasi 1,6 miljoonaa ruotsin kruunua.

15.11. 20:59

Teivon tiistainen ravi-ilta oli tavanomaista juhlavampi. Kotiyleisö sai riemuita nokialaisen Oraviston tallin omistaman Lara Bokon sunnuntaista 4-vuotiaiden lämminveritammojen Breeders Crownin finaalivoittoa. Rahakas loppukilpailu ajettiin Ruotsissa Eskilstunan raviradalla.

Suurkilpailuvoitto kasvatti Lara Bokon voittosummaa 1,6 miljoonalla kruunulla eli noin 148 000 eurolla.

Voitaneen sanoa, että Lara Boko on nokialainen perheyritys. Oraviston tallin takaa löytyy Tauno Hyriäinen perheineen.

”Raviurheilu on meillä koko perheen harrastus. Itseni lisäksi tässä ovat mukana vaimoni, poikani ja tyttäreni”, Hyriäinen taustoitti.

Lara Bokon voittoaika sunnuntain finaalissa oli huima 10,8a/2 100 metriä. Tauno Hyriäinen uskoo, että Lara Boko painelee ensi vuonna vieläkin nopeampia lukemia.

”Hevonen menee maililla 08-alkuisen tuloksen. Ja kun näin sanon, perustan arvioni kuskilta tulleeseen analyysiin”, hän sanoi ja viittasi Mika Forssiin.

Lara Bokon voittosumma on hulppea – karvan verran yli 900 000 euroa. Luvut merkitsevät sitä, että ensi kaudella tammalla on edessään avoimet lähdöt.

”Valmentajan mukaan tamma on valmis kohtaamaan sekä kovimmat tammat että myös oriit, joten niihin lähtöihin suuntaamme nyt katseemme”, Tauno Hyriäinen visioi.

Valmentaja on Timo Nurmos.

Lara Boko on kaikella tavalla ihanteellinen ravihevonen: se ei ole riippuvainen juoksunkulusta, vaan pystyy menestymään vaativammallakin reissulla.

”Omasta mielestäni tamma on tehnyt parhaat juoksunsa kuolemanpaikalta.”

Vaikka Breeders Crownin ykköspalkinto olikin todellinen jättipotti, Tauno Hyriäinen ei halua laittaa järjestykseen Lara Bokon suurkilpailuvoittoja.

”Asetan Kriteriumin, Derbyn ja nyt tämän Breeders Crownin samalle viivalle.”

Lara Bokon seuraava kilpailu saattaa olla Tukholman Solvallassa vajaan parin viikon päästä.

”Tamma on ilmoitettu Solvallaan T75-lähtöön lauantaiksi 26. marraskuuta. Katsotaan, kuinka käy, pääseekö hevonen viivalle”, Hyriäinen kommentoi.

Toto5-kohteiden ehkä näyttävimmästä esityksestä vastasi Jari Kinnusen ohjastama ja valmentama Jakob K. Boko. Startin jälkeen se jäi roikkumaan kolmannelle radalle ja joutui peruuttamaan parijonon hännille. Tästäkin huolimatta Jari Kinnusen luotsaama 6-vuotias ori jaksoi punnertaa takajoukoista ykköseksi.

”Alussa tehtävämme näytti toivottomalta. Ori voitti tänään luokallaan”, Kinnunen kiteytti voittostartin.

Rivin muut voittajat olivat Ranch Whodidwhat, Crossfire Eros, Haukeli Expressen ja Go West Young Man. Toto5-pelissä oikein veikanneet joutuivat tyytymään kahvirahoin. Suosikkipitoinen rivi palautti euroa 10,35 euroa.

Juttua korjattu klo 21.06: Kuvatekstissä luki aiemmin, että Lara Bokon voitosta sai 16 miljoonaa ruotsin kruunua. Voitosta sai 1,6 miljoonaa ruotsin kruunua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut