Susijengi nujersi Viron – Mikael Jantunen heitti maaotteluennätyksensä, Aatu Kivimäki sai näyttöpaikkansa

Aatu Kivimäki teki miesten maaotteludebyyttinsä Espoossa tiistai-iltana.

Maajoukkueessa debytoinut Aatu Kivimäki pelaa seuratasolla Saksassa.

14.11. 21:16

Espoo

Suomi kukisti Espoossa Viron pistein 91–71 koripalloilun MM-karsintapelissä, jolla ei enää ollut merkitystä kisapaikkojen kannalta. Suomen paras korintekijä oli Mikael Jantunen, joka heitti yhden ottelun maaotteluennätyksensä 24 pistettä pelitilanneheittotarkkuudella 10/13.

”Minä en yleensä kauheasti pisteillä juhli, joten ihan kiva”, Jantunen naurahti pelin jälkeen.

Jantunen, 22, on täksi kaudeksi siirtynyt Italian liigan Basket Trevisoon, uransa toistaiseksi kovimmalle tasolle

”Olen oppinut pelaamaan kovempaa. Siellä ei ole varaa virheisiin, niistä rokotetaan heti. Se tarkoittaa pientä säätöä, huolellisuutta. Ja kun pelaa parempia vastustajia vastaan, taitokin kehittyy”, Jantunen sanoi.

Jantusen haastattelu keskeytyi ottelua televisiossa kommentoineiden entisten maajoukkuepelaajien Petteri Koposen ja Shawn Huffin huutoihin. ”Toisella jaksolla pelattiin kovempaa”, Huff neuvoi Jantusta sanomaan.

”Nuo ei koskaan tule olemaan hiljaa. Mutta ihan hyvä niin”, Jantunen naureskeli.

Kivimäki debytoi

Jantunen kuuluu niihin Suomen runkopelaajiin, joiden paikka MM-kisamiehistössä on käytännössä varma, jos hän vain pysyy terveenä. Mutta runkomiesten takana taistellaan paikoista kisajoukkueeseen. Perjantaina Saksaa vastaan Perttu Blomgren, Shawn Hopkins ja Remu Raitanen pelasivat ensimmäiset minuuttinsa arvokisakarsinnassa.

Heistä Blomgren oli Viro-pelissä pudonnut kokoonpanosta, mutta maajoukkuedebyyttinsä teki Aatu Kivimäki. Viroa vastaan Kivimäki pelasi 15.30 minuuttia, heitti kaikki viisi pelitilanneheittoaan ohi, otti yhden levypallon, syötti kolme koria ja menetti pallon kerran.

”Ihan hyvä fiilis. Pääsin kunnon minuuteille”, Kivimäki summasi.

25-vuotias Karkkilan kasvatti pelaa Saksan kakkosliigan Tübingenissä.

”Siellä pelataan tosi fyysistä korista. Meillä on aika samanlainen puolustus kuin maajoukkueella, pelaamme tosi kovaa, joten on helppo tulla mukaan tänne”, Kivimäki vertaili.

MM-karsinnan viimeiset kaksi peliä pelataan helmikuussa, ja Kivimäenkin silmänurkassa kiiltelee matka MM-kisoihin.

”Totta kai. Nälkä kasvaa syödessä, kun on päässyt kokoonpanoon. Nyt takaisin Saksaan, lisää treeniä, lisää pelejä”, Kivimäki kaavaili.

Kivimäki luetteli pitkän litanian kehityskohteita, joiden parantamiseen hän keskittyy.

”Minun pitää olla valmiimpi ottamaan ratkaisuja, sekä omia että ajamaan korille ja syöttämään. Peli ei saa olla passiivista. Eikä koskaan voi olla liian hyvä heittäjä. Ja pelinjohtaminen”, Kivimäki luetteli.

Viro-ottelussa huomioitiin uransa lopettaneet maajoukkuetähdet Petteri Koponen (vas.), Shawn Huff, Matti Nuutinen, Mikko Koivisto, Tuukka Kotti ja Jamar Wilson (oik.).

”Voiko sitä legendaa käyttää?”

Viro-ottelussa vietettiin Espoon areenassa myös miesten maajoukkueen ”legendojen iltaa”. Pitkäaikaiset entiset maajoukkuemiehet Tuukka Kotti, Jamar Wilson, Shawn Huff, Mikko Koivisto, Petteri Koponen ja Matti Nuutinen tervehtivät yleisöä ensimmäisen neljänneksen jälkeen ja innostivat yleisön seisaalleen.

Ennen ennen peliä kuusikko muisteli maajoukkueaikojaan suorastaan hartaudella.

”Voiko sitä legendaa nyt itse käyttää?” edelleen Korisliigassa peliuraansa jatkava Mikko Koivisto naureskeli uutta titteliään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut