Iivo ja Kerttu Niskanen hiihtivät kakkossijoille Oloksella – Krista Pärmäkoskella painoi vielä lauantain kisa

Sormivammasta toipunut Remi Lindholm hiihti kymmenenneksi Oloksella.

Iivo Niskanen hiihti Oloksella sunnuntaina toiseksi. Kuva lauantain kisasta.

13.11. 15:48

STT

Saksan Friedrich Moch voitti Muonion Oloksella sivakoidun miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan FIS-kilpailun. Kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen hävisi sunnuntaina saksalaiselle 37,3 sekuntia. Viron Martin Himma oli kolmas ja jäi Niskasesta lähes 20 sekuntia.

”Mochin vauhti yllätti, että hän pääsi karkaamaan. Loppua kohti eron tuleminen hidastui, mutta oli kova veto”, Niskanen sanoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

Niskanen sijoittui väkevän norjalaisviisikon takana kuudenneksi lauantain perinteisen 10 kilometrin kilpailussa eikä ollut tyytyväinen kulkuunsa. Sunnuntaina vapaa sujui mukavammin.

”Eilen (lauantaina) oli vähän kaikenlaista, mutta hyvä olo on ainakin”, hän vakuutteli.

Tulevana viikonloppuna Taivalkoskella hiihdetään Suomen cupin perinteisen sprintti ja vapaan 15 kilometrin kilpailu. Maailmancup käynnistyy Rukalla marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

”Pitää Oloksen maastoissa hakea kuntoa ja hiihdän täällä Rukalle saakka”, Niskanen sanoi ja paljasti, ettei lähde Taivalkoskelle.

Suomalaisista Petteri Koivisto säväytti seitsemännellä sijalla. Lokakuussa rullasuksilla kaatunut ja sormensa murtanut Remi Lindholm hiihti kymmenenneksi, mutta jäi voittajasta lähes puolitoista minuuttia.

Juuso Tossavainen oli 11:s, maajoukkuekonkari Perttu Hyvärinen 14:s ja Emil Liekari 15:s. Ampumahiihtäjä Tero Seppälä hiihti ilman pienoiskivääriä 16:nneksi.

Kerttu Niskanen toinen

Saksan Victoria Carl voitti Oloksella naisten 10 kilometrin FIS-kilpailun. Vapaan hiihtotavan kilpailussa toiseksi ylsi Suomen Kerttu Niskanen ja kolmanneksi Saksan Pia Fink.

Niskanen taipui voittajalle peräti 21 sekuntia ja yllättyi, miten suuresti ladun kunto vaihteli reitin varrella.

”Kaikki alamäet olivat tosi liipalla. Ylämäessä yllätti, kun latu oli luminen. Ylämäet olivat vähän kuin eri kisa ja alamäet eri kisa. Ne olivat niin erilaiset kohdat”, Niskanen kertoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

”Olen ihan tyytyväinen, mutta en siihen, miten iso ero tuli Victoriaan.”

Krista Pärmäkoski hiihti viidenneksi ja hävisi voittajalle 31,5 sekuntia. Eveliina Piippo oli kuudes.

”Ei missään nimessä ollut helppoa. Eilinen painoi”, Pärmäkoski viittasi lauantain perinteisen kilpailuun.

Hän oli perinteisen kympillä toinen ja Niskanen kolmas. Sunnuntaina Pärmäkoski hävisi 10,5 sekuntia Niskaselle.

”Oli liukas keli, jota toivoinkin, mutta ehkä vähän turhan liukas meikäläiselle. Ei meinannut pysyä suksi alla”, 12-kertainen arvokilpailumitalisti sanoi.

Huippu-uransa viime kauteen päättänyt Riitta-Liisa Roponen sijoittui 11:nneksi ja hävisi voittajalle vajaat puolitoista minuuttia. Hän päihitti niukasti esimerkiksi maajoukkuehiihtäjä Anne Kyllösen, joka oli 12:s.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut