Naisleijonat päätti koti­turnauksensa voittoon Tšekistä: ”Tässä oli pieni revanssin maku”

Suomi voitti tällä viikolla kotiturnauksessaan kaikki neljä otteluaan ja päästi yhteensä vain kaksi maalia.

Anni Keisala torjui Suomen maalilla Ruotsia ja Tšekkiä vastaan. Molemmissa otteluissa Keisala onnistuttiin ohittamaan vain kertaalleen.

12.11. 18:48

Aamulehti

Neljästä ottelusta neljä voittoa. Sellaiseksi muodostui Naisleijonien saldo tällä viikolla viiden maan EHT-kotiturnauksessa, kun lauantaina joukkueen viimeisessä pelissä Tšekki kaatui maalein 3–1 (2–0, 0–0, 1–1).

”Tämä oli todella hyvä päätös tälle neljän voiton turnaukselle. Tässä oli pieni revanssin maku viimekertaisesta”, maajoukkueen päävalmentaja Juuso Toivola sanoi Leijonat.fin haastattelussa.

Lue lisää: Tšekki nöyryytti Suomen MM-puolivälierässä – Naisleijonat ontuu sijoitusotteluihin

Toivola viittasi revanssilla syksyn MM-kisoihin, joissa Tšekki pudotti Suomen jatkosta puolivälierissä. Vantaan Tikkurilassa pelattua ottelua Suomi johti käytännössä alusta loppuun asti.

Viivi Vainikka vei Naisleijonat johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Lopussa Tšekki onnistui vielä kaventamaan ylivoimalla ilman maalivahtia pelatessaan, mutta vain hetkeä myöhemmin Noora Tulus iski ylivoimalla ratkaisevan kolmannen maalin.

Maajoukkueen ykkösvahti Anni Keisala torjui Suomen maalilla 29 kertaa.

Nollapelit tulokkaille

Usean vuoden ajan Ilveksessä pelanneen Keisalan alkukausi Ruotsissa on ollut haastava. Hänen uusi joukkueensa HV71 on yhdeksän joukkueen sarjassa toiseksi viimeisenä voitettuaan vain kolme peliä 13:sta.

Tällä viikolla Keisala sai tuekseen huomattavasti vankempaa puolustuspeliä, ja samoin saivat Sveitsiä vastaan tiistaina pelannut Tiia Pajarinen ja perjantaina Saksa-pelissä torjunut Emilia Kyrkkö.

"Puolustuspelin ja riistotehokkuuden lisäksi olen tyytyväinen meidän kiekolliseen rohkeuteemme. Maalinteon tehokkuuteen meidän on vielä löydettävä lääkkeitä”, Toivola summasi.

Suomi päästi neljässä ottelussa yhteensä vain kaksi maalia. Pajarinen, 24, ja nokialais­vahti Kyrkkö, 18, pitivät molemmat nollan ensimmäisissä A-maaotteluissaan.

”Oli todella hienoa nähdä ensikertalaiset näissä peleissä. Tämän tapahtuman iso tavoite oli kasvaa joukkueena yhteen tulevaisuutta varten, ja se onnistui ainakin todella hyvin”, päävalmentaja iloitsi.

Joulukuussa maajoukkueella on edessä Ruotsissa pidettävä EHT-turnaus. Suomen ja Tšekin lisäksi tämän viikon turnaukseen osallistuivat Ruotsi, Sveitsi ja Saksa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut