Toyotan juhlat vaarassa Japanin MM-rallissa, Rovanperä ulkona voittotaistosta

Elfyn Evans yrittää haastaa vielä Thierry Neuvillen.

Kalle Rovanperä ei ole enää Japanin MM-rallin voittotaistelussa.

12.11. 14:19

STT

Toyotan WRC-tallin huima kausi rallin MM-sarjassa on vaarassa päättyä vastustajien juhliin japanilaisvalmistajan kotiteillä.

Hyundain Thierry Neuville lähtee kauden viimeisen kilpailun päätöspäivään johtoasemassa. Ero toisena olevaan Toyotan walesilaiskuski Elfyn Evansiin on kuitenkin vain neljä sekuntia.

Kolmannella sijalla on Hyundain Ott Tänak, josta isäntämaan Toyota-kuljettaja Takamoto Katsuta on jäänyt vajaat 25 sekuntia.

”Kaikki on yhä auki, kun mennään viimeiseen päivään. Näyttää, että olosuhteet voivat olla vaikeat, sillä sadetta on luvassa huomiselle”, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

”Olisi todella upeaa nähdä ’Taka’ podiumilla, mutta eroa on aika paljon. Toivon silti, että Takamoto ainakin yrittää.”

Kalle Rovanperä putosi voittotaistelusta lauantaiaamuna, kun rengasrikot ja aikasakko tiputtivat maailmanmestarin yli kuuden minuutin päähän kärjestä.

”Eihän tämä paras päivä ollut. Meillä oli pari rengasrikkoa ja vähän muitakin ongelmia, joten ei oikein onnistunut”, Rovanperä tokaisi.

Lindholmin mestaruus lähellä

Skoda-kuljettaja Emil Lindholm johtaa WRC2-luokkaa ennen sunnuntain viittä viimeistä erikoiskoetta. Lindholmille riittää viideskin tila Japanista tuomaan luokan mestaruuden.

”Nyt on aika hyvin varaa himmailla. Keskitytään vain siihen, että tuodaan auto maaliin, mutta on siinä toki vielä muutama pätkä ajettavana. Voimme ottaa aika rennosti”, Lindholm kertoi.

Lindholm on yleiskilpailussa komeasti seitsemännellä sijalla ennen Sami Pajaria, joka ajaa WRC2-luokassa toisella sijalla. Teemu Suninen jahtaa edellä menevää Gregoire Munsteria 2,2 sekunnin päässä.

Ex-formulakuski Heikki Kovalainen nousi lauantaina WRC2-luokassa jo viidenneksi.

”Meillä oli sellainen sopiva marssivauhti päällä koko ajan. Kärki menee vähän liian kovaa. Heidän vauhdissaan emme ihan kestä. Olen silti tyytyväinen. Näillä eväillä, mitä on käytössä ja tarjolla, niin ihan onnistunut päivä”, Kovalainen summasi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut