LP Kangasalan nuoriso-osasto on noussut yllättäen eturiviin, johtivat sarjakakkosen makeaan revanssiin – kahdella tähtipelaajalla vammoja

LP Kangasala nappasi kärkipelistä 3–0-voiton Kuusamosta naisten lentopalloliigassa.

Neea-Maria Joki teki vakuuttavaa jälkeä lauantaina Kuusamoa vastaan LP Kangasalan hakkurina. Kuva helmikuun 2022 Suomen cupin välierästä.

12.11. 19:23 | Päivitetty 12.11. 19:40

Aamulehti

LP Kangasala otti monella tapaa arvokkaan revanssivoiton lauantaina naisten lentopalloliigan kärkiottelussa. Kangasala lähti otteluun sarjakakkosena ja hallitseva mestari Kuusamon Pallo-Karhut kolmosena.

Kangasala käänsi alkukauden Kuusamo-vierastappion nyt selvästi itselleen ja poistui Pitkäjärven liikuntahallista makean 3–0 (25–16, 25–22, 25–17) -voiton kanssa. Huippujoukkue Kuusamon jättäminen kahdesti alle 20 pisteen oli kova suoritus.

Toinen erittäin iso ilonaihe päävalmentaja Arttu Keräselle oli osoitus Kangasalan kokoonpanon laajuudesta. Viime peleissä joukkueen nuoriso-osasto on saanut vastuuta avauskokoonpanossa ja se on tuonut ensin 3–0-voiton LP Vampulasta ja nyt Kuusamosta.

Ennen kauden alkua hakkuri Neea-Maria Joki, yleispelaaja Iida Pöllänen ja libero Inka Sairiala olivat rooleiltaan enemmän vaihtopelaajia, mutta ovat viime peleissä olleet Kangasalan parhaimmistoa.

”Nuoriso-osasto hoiteli hommansa todella hyvin. Iida pelasi viimeksi niin hyvin, että ansaitsi paikkansa avauksessa. On hieno tilanne, että laajuutta löytyy, se on ollut tavoitekin”, päävalmentaja Keränen kiitteli.

Kahdella tähtipelaajalla vaivoja

17-vuotias Pöllänen pelaa ensimmäistä täyttä liigakautta ja kokosi hienot 13 pistettä. 19-vuotias Sairiala on korvannut Tiiamari Sievästä takakentällä tyylillä. Keränen kertoi, että Sieväsellä on pientä vammaa, eikä riskiä haluta ottaa.

Kuortaneelta Kangasalle täksi kaudeksi siirtynyt Pöllänen on nauttinut viime pelien vastuusta.

”Onhan se mahtavaa. Ei ole mitään kivempaa kuin pelaaminen. Olen tyytyväinen omaan ja joukkueen tekemiseen”, Pöllänen iloitsi Ruudun haastattelussa.

Hakkuri Joki on viime peleissä vienyt pelipaikan perulaiselta Katherine Regaladolta. Kuusamo-pelin näytöillä 18-vuotias nuorten maajoukkuepelaaja saa paikkansa pitkää jatkossakin: Joki pelasi lähes virheettömästi tehoin 15/+12.

”Regaladolla on myös pikkaista vaivaa. Mutta jos molemmat olisivat täydessä kunnossa, olisi tosi vaikea sanoa heidän voimasuhteitaan. Neea on pelannut hienot ottelut”, Keränen kehui.

Kun Joen esitykseen lisätään vielä yleispelaaja Emmi Riikilän 15 pistettä ja Jokeakin virheettömämpi suoritus, jäi Kuusamo täysin vastaantulijaksi viime kauden finaaliuusinnassa.

Vain toisen erän alussa Kuusamo pystyi tosissaan haastamaan.

”Vaikka toisen erän alku oli heikompi, pystyttiin se kääntämänä ja pelattiin tosi rauhallisesti”, Pöllänen kiitteli.

Kangasala esitti etevyytensä joka osa-alueella syöttöpelistä torjuntavoimaan ja jätti Kuusamon hyökkäystehot vaatimattomiksi.

”Kun meillä on noin laadukkaita pelaajia, kynnys vaihtaa pienenee. Meillä on kuusi vastaan kuusi -harjoittelu nyt todella laadukasta. Sen avulla pärjäämme keväällä, jos pärjäämme”, Keränen mietti.

Kun sarjakärki Puijo Wolley voitti omassa ottelussaan Viestin 3–1, Kangasala pysyy sarjassa toisena. Ero taaemmaksi kasvoi kuitenkin viiteen pisteeseen. Kausi jatkuu ensi keskiviikkona vieraspelillä LP Viestiä vastaan Salossa.

Päivitetty 12.11.2022 kello 19.35 päävalmentaja Arttu Keräsen kommenteilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut