Kalle Rovanperällä karmea alku lauantaille, törmäsi kallioon ja kärsi rengasrikon – Putosi sijalta kolme sijalle 12

Suomalaisen vaikeudet jatkuivat huoltotauon jälkeenkin. Skodan Emil Lindholm on parhaana suomalaisena seitsemäntenä ja Sami Pajari kahdeksantena.

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen Uuden-Seelannin MM-rallissa 2. marraskuuta.

12.11. 7:33 | Päivitetty 12.11. 10:09

Aichi/Helsinki

Lauantaiaamu on ollut Japanin MM-rallissa hankala hallitsevalle maailmanmestarille Kalle Rovanperälle. Erikoiskokeella kahdeksan suomalaisella meni mutka pitkäksi ja hän törmäsi kallioon. Suomalaisen Toyotan oikea eturengas puhkesi törmäyksessä, ja se jouduttiin vaihtamaan ennen matkan jatkumista.

”Ajoin hieman pitkäksi yhdessä mutkassa ja rengas puhkesi. Meidän piti vaihtaa rengas kesken erikoiskokeen”, Rovanperä sanoi MM-sarjalle.

Erikoiskokeella yhdeksän Rovanperällä oli jälleen vaikeaa. Suomalainen hävisi pohja-ajan ajaneelle Toyotan Sebastien Ogierille yli 23 sekuntia. Erikoiskokeen maalissa Rovanperä kertoi kolhineensa autoaan jälleen.

”Siellä oli jotain oikealla puolella, jossa meillä oli jo jotain, mutta se ei ollut iso osuma. Minulla ei ole enää vararengasta ja auto ei ole 100-prosenttisessa kunnossa oikealta puolelta. Se ei käänny niin hyvin kuin pitäisi”, Rovanperä myönsi erikoiskokeen maalissa MM-sarjalle.

Rovanperä myöhästyi erikoiskokeen kymmenen lähdöstä rutkasti, sillä suomalainen vaihtoi jo kertaalleen hajonneen renkaan takaisin autoon. Syynä oli se, että Rovanperän piti selviytyä erikoiskokeelta yli 50 kilometrin matka huoltoalueelle eikä siirtymätaipaleella saa ajaa rikkoutuneella renkaalla. Rovanperän autossa oli vain yksi vararengas.

Rovanperä mateli rikkoutuneella renkaalla erikoiskokeen kymmenen maaliin yli minuutin pohja-ajan ajanutta Hyundain Ott Tänakia hitaampana.

”Ei pitäisi olla ongelma (selviytyä huoltoon). Yritimme päästä sinne ja korjata autoa, että voimme nauttia iltapäivällä vähän enemmän”, Rovanperä kommentoi MM-sarjalle.

Rovanperä putosi lauantain kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana sijalta kolme sijalle kaksitoista.

Huoltotauosta ei merkittävää apua Rovanperälle

Huoltotauon jälkeen Rovanperän vaikeudet jatkuivat. Suomalainen jäi erikoiskokeella 11 pohja-ajan ajaneesta Ogierista 31,6 sekuntia. Rovanperä oli kryptinen erikoiskokeen maalissa MM-sarjan haastattelussa ja totesi kokeilevansa joitain uusia säätöjä autossa.

Rovanperä säilytti sijan 12 kokonaiskisassa, vaikka ero kärkeen kasvoi lähes puolella minuutilla.

Suomalainen oli vajaan 15 sekunnin päässä sijalla 11 olevasta entisestä F1-kuljettajasta Heikki Kovalaisesta. Rovanperän lähin uhkaaja oli Citroenilla ajava Yhdysvaltojen Sean Johnston, joka oli suomalaisesta puolen minuutin päässä.

Kokonaiskilpailua johti Toyotan Elfyn Evans 3,9 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Kolmantena oli viimeistä ralliaan Hyundailla ajava Ott Tänak, joka oli jäänyt Evansista 35,5 sekuntia. Rovanperä oli jäänyt Evansista kuusi ja puoli minuuttia.

WRC2-luokassa ajava Suomen Emil Lindholm oli kokonaiskilpailussa seitsemäntenä neljä minuuttia ja 20 sekuntia Evansista jääneenä. Muista suomalaisista Sami Pajari oli 8:s ja Teemu Suninen 10:s.

Kärkipaikka vaihtui

Kalle Rovanperän ongelmat jatkuivat edelleen erikoiskokeella 12. Suomalainen hävisi 16,4 sekuntia pohja-ajan ajaneelle Toyotan Sebastien Ogierille.

Rovanperä kommentoi jälleen kryptisesti autonsa säädöistä MM-sarjalle paljastamatta tarkemmin ongelmiaan. Rovanperä nousi kuitenkin yhden sijan kokonaiskisassa Heikki Kovalaisen edelle ja on nyt 11:s.

Kisan kärkipaikka vaihtui, kun Hyundain Thierry Neuville oli Toyotan Elfyn Evansia selvästi nopeampi erikoiskokeella ja johti kokonaiskisaa kahden sekunnin erolla.

Neuville tahditti Japanin MM-rallin tauolle

Japanin MM-rallin ajopäivä päättyi Hyundain Thierry Neuvillen komennossa. Hän ajoi pohja-ajan 1,4 kilometrin pikapyrähdyksellä ja johtaa kilpailua neljän sekunnin erolla Toyotan Elfyn Evansiin. Hyundain Ott Tänak on kolmantena.

Maailmanmestaruuden jo aiemmin varmistanut Toyotan Kalle Rovanperä kärsi aamulla rengasrikon ja kolhi autoaan. Hän on 11:ntenä.

Skodan Emil Lindholm on parhaana suomalaisena seitsemäntenä ja Sami Pajari kahdeksantena.

Huomenna sunnuntaina ajetaan viisi erikoiskoetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut