Suomi eteni murskavoitolla salibandyn MM-välieriin – vastaan lajin toinen mahtimaa Ruotsi, päävalmentaja nosti yhdeksi valmistautumiskeinoksi iltarukouksen

Petteri Nykyn valmentama joukkue kaatoi Saksan 11–2 puolivälierässä.

Otto Lehkosuo (vas.), Sami Johansson and Nico Salo juhlivat Suomen 2–1-maalia. Se oli vasta alkusoittoa puolivälierässä Saksaa vastaan.

11.11. 21:13

Zürich

Suomen miesten salibandymaajoukkue eteni MM-välieriin murskavoitolla Saksasta. Zürichissä pelattu puolivälierä päättyi Suomen voittoon maalein 11–2.

Petteri Nykyn valmentama Suomi kohtaa lauantaina välierissä hallitsevan mestarin Ruotsin, joka murskasi puolivälierissä Norjan 18–2.

”Aika herkullinen tilanne. Lähdemme nauttimaan ja lyömme Ruotsin kumoon. Pitää olla parempi kuin viime joulukuussa Helsingissä”, varapelaajan paikalta pikahälytyksellä turnaukseen tullut Peter Kotilainen sanoi viitaten edelliseen MM-finaaliin.

Toisessa välierässä iskevät yhteen Tšekki ja kisaisäntä Sveitsi. Tshekki voitti perjantaina puolivälierissä Slovakian 9–4 ja Sveitsi vuorokautta aiemmin Latvian 3–1.

Turnauksen mitalipelit ovat sunnuntaina.

Suomi ei ollut vakuuttanut A-alkulohkossaan, jossa se jäi Sveitsin taakse toiseksi. Myös Saksa-ottelun avausminuutit olivat Suomelta sekavia, vaikka joukkue siirtyikin Justus Kainulaisen laukauksella nopeasti johtoon.

Saksa tuli vajaan yhdeksän minuutin kohdalla tasoihin, kun Tino von Pritzbuer laukoi pallon maaliin komean syöttöketjun päätteeksi. Sen jälkeen Suomi sai pelaamisensa rullaamaan, löysi aukkoja Saksan puolustuksesta, laukoi palloa maaliin ja karkasi avauserässä 6–1-johtoon.

Avauserässä suomalaisista onnistuivat viimeistelyssä Kainulaisen lisäksi Otto Lehkosuo, Miko Kailiala, Konsta Tykkyläinen, Janne Lamminen ja Ville Lastikka.

Voittotaistelu oli pitkälti ohi avauserän jälkeen. Toisessa erässä suomalaisista maaliverkkoa pöllyttivät komeilla vedoillaan Sami Johansson, Oskari Heikkilä ja Peter Kotilainen. Saksan Michel Wocke ilmaveivasi rangaistuslaukauksesta 2–7-kavennuksen.

Kolmannessa erässä ottelu meni melkoiseksi pelailuksi, ja osa Suomen ajatuksista näytti olevan jo lauantain Ruotsi-välierässä. Saksan kunniaksi on sanottava, että se yritti loppuun asti. Johansson ja Kainulainen viimeistelivät päätöserän maalit.

Yhdeksän eri maalintekijää

Suomi sai hyökkäyssuuntaan laajalti onnistumisia, sillä joukkueella oli yhdeksän eri maalintekijää. Totuuden nimissä Saksa ei tosin ollut kummoinen tasonmittari. Etenkin toisen erän alkupuolella Saksa oli pitkiä jaksoja tiiviinä viisikkona lähellä omaa maaliaan Suomen pyörittäessä peliä.

Toisen erän vanhetessa Nykky otti ottelun vaihdossa aloittaneet Aaro Astalan ja Joona Rantalan kentälle. Suomen maalilla Oskari Fälden pelasi alkulohkon päättäneen Norja-ottelun tavoin hyvin.

”Meillä on kokeneita äijiä paljon, ja he ovat vääntäneet Ruotsia vastaan vuosia. Tiedämme heidän tasonsa. Vastassa on kova jengi, mutta niin olemme mekin”, Fälden sanoi Ruotsin kohtaamisesta.

Saksa oli sijoittunut B-alkulohkossa kolmanneksi ja murskannut pudotuspelien avauskierroksella Kanadan. Suomi ja Saksa olivat kohdanneet edellisen kerran vuoden 2018 MM-kisoissa, joten edellisestä keskinäisestä kamppailusta oli aikaa.

Kotilainen pääsi tositoimiin

Varapelaajan paikalta pikahälytyksellä MM-kisoihin tullut Peter Kotilainen pelasi Suomen kakkosketjussa Justus Kainulaisen ja Ville Lastikan kanssa. Kotilainen korvasi turnauksessa Joonas Pylsyn, jonka Nykky on kertonut kärsineen flunssasta. Pylsyn turnaus päättyi ilman yhtään ottelua, ja Kotilainen pelasi ensimmäisen ottelunsa. Koko ottelua Kotilainen ei tosin pelannut, sillä Astala ja Rantala korvasivat toisen erän edetessä hänet ja Lastikan.

Edellisestä ottelusta sivussa olleet Lastikka, Astala ja Lauri Stenfors palasivat Suomen kokoonpanoon. Suomen palautumisaika jää lyhyeksi, sillä puolivälierä päättyi perjantaina illalla ja välierä alkaa lauantaina Suomen aikaa iltapäivällä.

”Olemme varautuneet ja valmistautuneet. Nyt vaan ruokaa kehoon, nestettä, lepoa ja pieni iltarukous”, päävalmentaja Nykky sanaili Saksa-pelin jälkeen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut