Saako Ervin Kade Nyrkkeilyliiton soittamaan huippuiskijöiden säveltä?

Tammer-turnaus päättyi tamperelaisjuhliin, kun Pihla Kaivo-oja ja Vilma Viitanen juhlivat voittoja.

13.11. 20:07 | Päivitetty 13.11. 21:42

Tammer-turnaus sai tamperelaisittain täydellisen päätöksen, kun sekä Pihla Kaivo-oja että Vilma Viitanen juhlivat voittoa kovatasoisia vastustajia vastaan. Isänpäivän kunniaksi molemmat rynnistivät heti kehästä päästyään halaamaan isäänsä.

Juha Kaivo-oja ja Vintte Viitanen saivat parhaan mahdollisen isänpäivälahjan. Vuosien varrella kaksikko on panostanut suuren kasan euroja ja omaa vapaa-aikaansa tyttäriensä nousuun kansainväliselle tasolle.

Lue lisää: Legendaarinen Tammer-turnaus huipentui finaalisunnuntaihin – Katso kaikki viikonlopun ottelut tallenteilta tästä

Pihla Kaivo-oja ja isä Juha Kaivo-oja halasivat isänpäivänä Tammer-turnauksen finaalin voiton jälkeen.

Vilma Viitanen ja isä Vintte Viitanen halasivat Viitasen finaalivoiton jälkeen.

Viikonloppu vahvisti, että Kaivo-ojasta ja Viitasesta on kovaa vauhtia kasvamassa Mira Potkosen seuraajia. Kun Tammer-turnauksen huipennuksessa kaatuu MM-pronssinainen ja Etelä-Amerikan mestari, pääsy Pariisin olympiakisoihin 2024 on aitoa realismia.

Kaivo-ojan, 20, ja Viitasen, 21, kehitys on ollut kuluneen vuoden aikana sekä urheilijana että nyrkkeilijänä merkittävää. Iso kunnia tästä kuuluu kaksikkoa loistavasti luotsanneelle TVS:n päävalmentajalle Askar Sarsenbajeville sekä myös Varalan urheiluopiston tarjoamille tukipalveluille.

Lue lisää: Ensin lyödään, sitten syödään isän kanssa – tamperelais­nyrkkeilijät kohtaavat Tammer-turnauksen huipennuksessa vahvat brasilialaiset

Tämän vuoden tammikuussa Tammer-turnauksessa pääpuheenaiheeksi nousi Nyrkkeilyliiton hallituksen kohupäätös hylätä suomalaisen huippunyrkkeilyn toimintojen keskittäminen Tampereelle Varalan Urheiluopistoon.

Varalan urheiluopiston fysiikkavalmentajat olivat vuosia Maarit Teurosen ja Potkosen mukana kansainvälisissä turnauksissa syventämässä ymmärrystään nyrkkeilyssä vaadittavista erikoisominaisuuksista ja niiden kehittämisestä.

Olympiakomitea olisi halunnut tarjota tätä kansainvälisen tason osaamista kaikille Suomen huippunyrkkeilijöille huippuoloissa. Tukipaketti olisi sisältänyt myös kahden huippuvalmentajan Teurosen (naiset) ja Joni Turusen (miehet) palkkaamisen. Myös Varala oli valmis pönkittämään projektia merkittävällä eurosummalla.

Mitä tammikuun jälkeen huippunyrkkeilyn eteen liitossa tehty? Julkisuuteen näkyvimmät teot ovat olleet viiveellä häirintäkohun keskiössä olleen valmennuspäällikön irtisanominen loppukesällä ja sen jälkeen uuden tilalle palkkaamisen.

Uutena valmennuspäällikkönä tehtävässä virallisesti 21. marraskuuta aloittava Ervin Kade on osaamiseltaan todella pätevä. Vakuuttavia näyttöjä on sekä valmentajaosaamisesta että laajoista kansainvälisistä kontakteista.

Ervin Kade on uusi Nyrkkeilyliiton valmennuspäällikkö.

Kade päätti vuonna 2007 jättää silloisen Suomen maajoukkueen päävalmentajapestinsä, kun liiton hallitus ei suostunut keskittämään huippunyrkkeilyn toimintojaan Pajulahteen. On kohtalon ivaa, että hän palaa nyt tavallaan samanlaiseen tilanteeseen.

Kade linjasi Aamulehden suorassa lähetyksessä sunnuntaina, että hän haluaa saada koko Suomen nyrkkeilyväen soittamaan yhteistä säveltä.

Vilma Viitanen kruunattiin Tammer-turnauksessa sarjansa voittajaksi.

Viitanen voitti finaalissa brasilialaisen Chagas Tatianan.

Alustavassa hahmotelmassaan Kade keskittäisi huipputoiminnat kahteen paikkaan, Helsinkiin ja Tampereelle, joissa suurin osa parhaista nyrkkeilijöistämme asuu. Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tulkinnan mukaan kaksi paikkaa ei kuitenkaan ole keskittämistä.

Nyrkkeilyliiton entinen lajipäällikkö Pekka Mäki oli valmistelemassa edellistä esitystä, jonka Olympiakomitea hyväksyi. Mäki korosti jo tuoreeltaan, että toivottavasti hallituksessa istuvat jäsenet kantavat vastuunsa todella typerästä päätöksestään hylätä huolella suunniteltu keskittämishanke.

Osa keskittämistä jyrkimmin vastustaneista on nyt eroamassa Nyrkkeilyliiton hallituksesta. Tämä voi mahdollistaa myös uudenlaisia päätöksiä.

Toivottavasi Kade laatii esityksen, joka palvelee parhaalla mahdollisella tavalla Kaivo-ojaa ja Viitasta. He ovat omat näyttönsä antaneet.

Tammer-turnauksen otteluita voi katsella tallenteena osoitteessa aamulehti.fi/live.

Tammer-turnaus

Voittajat

Naiset

50 kg: Pihla Kaivo-oja Suomi

54 kg: Vilma Viitanen Suomi

Miehet

54 kg: Michael Trindade Brasilia

57 kg: Luiz Oliveria Brasilia

60 kg: Mohamed Hamout Marokko

63,5 kg: Abdelhaq Nadir Marokko

67 kg: Yuri dos Reis Brasilia

71 kg: Oliveira Wanderson Brasilia

75 kg: Lewis Richardson Englanti

80 kg: Isaias Filho Brasilia

86 kg: Souza Ramon Brasilia

92 kg: Keno Machado Brasilia

+ 92 kg: Abner Junior Brasilia

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut