Ensin lyödään, sitten syödään isän kanssa – tamperelais­nyrkkeilijät kohtaavat Tammer-turnauksen huipennuksessa vahvat brasilialaiset

Pihla Kaivo-oja ja Vilma Viitanen aikovat juhlistaa isänpäivää sunnuntai-iltana Tammer-turnauksen voittajina. Suomalaisista myös Sam Morovati eteni finaaliin.

Tampereen Voimailuseuran Vilma Viitanen nyrkkeili voitokkaasti lauantaina Tammer-turnauksessa.

12.11. 21:16 | Päivitetty 12.11. 21:46

Suomi herää sunnuntaina isänpäivään. Monessa perheessä se tarkoittaa myös maittavan aterian nauttimista parhaassa seurassa.

Tampereen Voimailuseuran Pihla Kaivo-oja, 20, ja Vilma Viitanen, 21, astuvat jo ennen aamupalaansa Tammer-turnauksen finaalipäivän punnitukseen.

Molemmilla on mielessä iltapäivällä odottava ottelu, jossa panoksena on turnausvoitto.

”Ensin lyödään, sitten syödään. Odotamme molemmat matsejamme suurella innolla. Mikäpä olisi parempaa kuin päästä oman isän kanssa herkuttelemaan voitetun matsin jälkeen”, Pihla Kaivo-oja tuumii Viitasen jumpatessa vieressä.

Lue lisää: Tammer-turnaus alkoi iloisissa tamperelaistunnelmissa – Niazz Ahmadi sai otteluihinsa vinkkejä Aleksander Barkovilta

Kaivo-oja herätti lauantaina hiukan tahmean avauseränsä jälkeen Pyynikin yleisön hurmioon Marokon kokenutta olympiaiskijää Rabab Cheddaria vastaan.

”Muutin hiukan taktiikkaa ja aloin käyttää vahvuuksiani. Sain napsittua hyvin pisteitä ulottuvilla käsilläni”, Kaivo-oja kertasi.

On aina kova merkki lujasta luonteesta ja lahjakkuudesta, kun pystyy kesken ottelun kääntämään sen kulun omaksi edukseen.

Pyynikin äänekäs yleisö palkitsi Kaivo-ojan muodonmuutoksen raikuvilla ”Pihla, Pihla, Pihla…” -huudoilla.

Tampereen Voimailuseuran Pihla Kaivo-oja selvitti tiensä Tammer-turnauksen sunnuntain finaaliin.

”Tosi siistiä huomata, että koko sali oli täysillä puolellani”, Kaivo-oja kiitteli kannustajiaan tuomariäänin 3–2-tulleen voittonsa jälkeen.

Parikymppistä tamperelaista ei huimaa, vaikka sunnuntaina vastassa on tämän vuoden MM-pronssinainen Caroline de Almeida.

”Pitää heti alusta saakka olla terävänä. Ajatus tarkkana, laadukkaat omat osumat ja jalat vikkelinä liikkeellä”, Kaivo-oja suunnitteli taktiikkaansa brasilialaista vastaan.

Lue lisää: Legendaarisen Tammer-turnauksen finaalisunnuntai käynnistyy kello 13.45 – Katso kaikki ottelut sekä perjantain ja lauantain tallenteet tästä

Brasilialaisvastukset

Brasilialaisen finaalipäivänä kohtaa myös Viitanen. Tatiana Chagas on Etelä-Amerikan hallitseva mestari.

”Nyrkkeilyni turnauksessa on ollut nousujohteista. Omiin vahvuuksiin luottamalla hyvä tulee”, Viitanen suunnitteli.

Vilma Viitanen esitti vahvaa tekemistä Tammer-turnauksessa lauantaina.

Lauantaina Viitanen kukisti vakuuttavan tasapainoisella esityksellä Walesin Zoe Andrewsin 5–0. Pyynikillä kaksikon otteluita seuraamassa ollut kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Mira Potkonen oli tyytyväinen näkemäänsä.

”Määrätietoinen harjoittelu näkyy. Molemmat ovat kehittyneet selvästi tämän vuoden aikana. Sunnuntaina on hyvät mahdollisuudet päästä juhlimaan kahta suomalaisvoittoa.”

Kolmas suomalainen, joka iski tiensä Tammer-turnauksen finaaliin oli Sam Morovati. Hän oli selkeässä pistejohdossa 71 kilon sarjassa, kun toisessa erässä Viron Pavel Kamanin otsa aukesi päiden kolahdettua vahingossa yhteen.

Moravati täydentää sunnuntain Suomi–Brasilia -finaalit, kun kehässä vastaan tulee Tokion olympiavitonen Oliveira Wanderson.

Lauantain välierissä tappion suomalaismiehistä kokivat Niazz Ahmadi, Nikita Nystedt ja Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Danil Rantanen, joka pani uskottavasti kampoihin Brasilian olympiapronssimies Abner Juniorille.

”Ottelu antoi rutkasti lisää itseluottamusta, että minäkin voin jonain päivänä menestyä olympiakisoissa. Joulukuun SM-kisoissa tavoitteena on voittaa kaikki vastustajat tyrmäyksellä”, Rantanen julisti.

Tammer-turnauksen finaalit selostettuina sunnuntaina suorana aamulehti.fi/live kello 13.45 alkaen.

Danil Rantanen (oikealla) laittoi hyvin hanttiin olympiapronssimies Abner Juniorille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut