Joona Rantala tuohtui Suomen surkeasta alusta – lopulta Norja kaatui, mutta MM-kisojen finaalipari vaihtunee silti ensi kertaa 18 vuoteen

Ellei jättiyllätyksiä tapahdu, kohtaavat Suomi ja Ruotsi jo välierissä.

Suomen hyökkääjä Joona Rantala esitti Norjaa vastaan ajoittain koviakin otteita, jotka ovat kansainvälisille peleille tyypillisiä.

8.11. 21:09 | Päivitetty 8.11. 21:23

Aamulehti

Joona Rantala oli avauserän jälkeen suorastaan raivoissaan. Suomi oli juuri pelannut yhden huonoimmista eristään salibandyn miesten MM-kisoissa vuosikausiin.

”Pitää parantaa aivan jäätävästi. Jotain pitää tapahtua kopissa, tämä ei riitä”, päivitteli tuohtuneen oloinen hyökkääjä Ylen haastattelussa.

Suomi poistui viimeisessä alkulohkon ottelussaan avauserän jälkeen kentältä 0–1-tappiolla, vaikka vastassa oli vain Norja.

”Pelinopeutta pitäisi lisätä ihan törkeästi. Pitää saada pallo syvään eikä menetellä sitä keskialueella, ja päätypelaamiseen tarvitaan oveluutta”, Rantala vaati.

Suomen ailahtelevasti alkaneet kisat eivät päässet kärjistymään kriisiksi, sillä kaivattua ryhdistäytymistä nähtiin toisessa erässä. Lopulta Suomen voittolukemat olivat odotetun selkeät 7–2 (0–1, 5–1, 2–0).

Suomi pelasi tiistaina Zürichissä hieman vajaalla kokoonpanolla, oletettavasti sairastelujen vuoksi. Poissa oli muun muassa Classicin tähtihyökkääjä Ville Lastikka.

Tämä avasi lisää vastuuta muun muassa Rantalalle, seuratasolla Nokian KrP:ta edustavalle pitkänhuiskealle hyökkääjälle. Päätöserässä hän pääsi lyömään tyhjiin uransa ensimmäisen maalin MM-tasolla.

”Kolme kertaa vaihdoimme kokoonpanoa tämän päivän aikana. Jouduimme pelaamaan 14 äijällä, ja se meni vähän haasteelliseksi”, myönsi päävalmentaja Petteri Nykky pelin jälkeen Ylelle.

”Ehkä oli myös hieman ylimielisyyttä. Vielä tuli pari läpiajoa ensimmäiseen erään, mikä on anteeksiantamatonta.”

Vasta 22-vuotias Oskari Fälden pelasi ensimmäistä kertaa Suomen maalilla MM-tasolla. Maajoukkueen totuttu ykkösvahti Lassi Toriseva ei ollut parhaimmillaan Sveitsi-tappiossa.

Norja kiusasi Suomea avauserässä. Marius Pedersen vei joukkueensa läpiajosta johtoon, kun hän löi kakkospallon Suomen maalilla pelanneen Oskari Fäldenin ali.

Finaalipari vaihtunee viimein

Edes voitto tuskin riittää Suomelle lohkon ykkössijaan, kun toisessa ottelussa se kärsi yllättävän tappion isäntämaa Sveitsille. Lohkovoittoon Sveitsille riittäisi tasapeli illan myöhäisottelusta Slovakiaa vastaan.

Mikäli Suomi jää Sveitsin taakse, tarkoittaa se samalla, että Suomi ja Ruotsi eivät pelaa finaalissa toisiaan vastaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004 kisojen – jotka pelattiin myös Zürichissä.

B-lohkon voittaja Ruotsi kohdannee välierissä A-lohkon kakkosen, eli todennäköisesti Suomen. Toisesta finaalipaikasta pelaisivat luultavasti Sveitsi ja Tšekki, joka oli MM-hopealla vuonna 2004.

Miesten MM-kisoja pelataan nyt 14:ttä kertaa. Ruotsi on ollut finaalissa joka kerta, Suomen on syrjäyttänyt finaalista edellä mainitun Tšekin lisäksi Sveitsi vuonna 1998.

Välierät pelataan Zürichissä upouudella 12 000 -paikkaisella areenalla tulevana lauantaina ja mitalipelit sunnuntaina.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut