Markkasen päävalmentaja ylisti: ”Lauri teki todella hyvää työtä”

Utah Jazz jatkoi Lauri Markkasen tahdittamana vahvaa alkukauttaan koripallon NBA:ssa.

Los Angeles Clippersin sentterijätti Ivica Zubac ja Utah Jazzin Lauri Markkanen väänsivät pallosta.

7.11. 20:30

STT

Suomalaispelaaja Lauri Markkanen loisti jälleen koripallon NBA:ssa, kun hänen edustamansa Utah Jazz voitti maanantain vastaisena yönä Los Angeles Clippersin lukemin 110–102.

Markkanen sai peliaikaa reilut 33 minuuttia ja heitti 18 pistettä. Hän oli joukkueensa työllistetyin pelaaja, mutta joukkuetovereista Jordan Clarkson (23 pistettä) ja Collin Sexton (22) pussittivat enemmän pisteitä. Myös Mike Conley oli pelipäällä ja heitti 17 pistettä.

Markkanen kahmi yhdeksän levypalloa ja oli korin alla joukkueensa paras pelaaja. Hommat hoituivat molemmilla koreilla, ja hän sai kiitosta puolustuspelisuorituksistaan.

”Lauri teki todella hyvää työtä, kun hän teki Paul Georgen hommasta vaikeaa. Hän ei vain heittänyt palloa vaan teki töitä myös pallon saamiseksi”, Utahin päävalmentaja Will Hardy kertoi ESPN:n mukaan.

Markkanen voittaa vihdoin

George oli LA Clippersin ja koko ottelun rohmu 34 pisteellään, mutta myös Markkasen käsi oli tarkka etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Hän upotti kaikki heittonsa ensimmäisellä puoliajalla ja summasi 14 pistettä.

Toisella puoliajalla tahti heikkeni, mutta Markkasen koko ottelun pelitilanneheittojen osumaprosentti 55,6 ylittää hänen edellisten kausiensa keskiarvot ja myös tämän kauden keskiarvon 51,7. Hän upotti vain yhden kolmesta kolmen pisteen heittoyrityksestään mutta kaikki seitsemän vapaaheittoaan.

LA Clippersillä oli tilaisuus ottelun ratkaisemiseen neljännellä jaksolla, mutta kotijoukkue tuhri kaikki 11 kolmen pisteen heittoyritystään.

”Eivät kaikki 11 kolmen pisteen heittoa olleet täydellisesti puolustettu”, Utahin päävalmentaja Hardy myönsi.

Rupusakkeihin kuuluneessa Chicago Bullsissa ja keskikastin Cleveland Cavaliersissa aiemmin pelannut Markkanen on vihdoin kuudennella NBA-kaudellaan päässyt voittamisen makuun taalaparketeilla, kun Utah on aloittanut kauden väkevästi.

Joukkue on voittanut kahdeksan ottelua yhdestätoista ja on länsilohkossa toisena.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut