Kaksi kuoli, kun ralliauto syöksyi väki­joukkoon Belgiassa

Kymmenet katsojat seurasivat Belgian rallisarjan osakilpailua kielletyllä alueella. Onnettomuudessa kuoli kaksi ja loukkaantui useita.

6.11. 21:35 | Päivitetty 6.11. 22:31

KAKSI ihmistä kuoli perinteikkäässä Condroz-rallissa sattuneessa onnettomuudessa sunnuntaina, kun belgialaisen Emeric Raryn kuljettama auto syöksyi väkijoukkoon.

Raryn ja hänen kartanlukijansa Fabrice Henryn Škoda Fabia R5 suistui tieltä, törmäsi kaiteeseen, kaatui kyljelleen ja törmäsi kielletyllä alueella olleeseen katsojaryhmään.

Belgian rallisarjaan kuuluvan kilpailun järjestäjät vahvistivat tapahtumien kulun verkkosivuillaan. Pelastuslaitos toimi nopeasti, mutta ihmishenkien pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Loukkaantuneiden vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Onnettomuus tapahtui Mohan kylässä Liègen provinssissa rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

BELGIAN ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF kertoi, että onnettomuudessa loukkaantui ensitietojen perusteella 11 katsojaa.

Aiemmin RTBF kertoi, että turmassa olisivat kuolleet äiti ja tytär. Myöhemmin yleisradio­yhtiö kertoi, että turmassa kuolleet olivatkin teini-ikäisiä, 16-vuotias tyttö ja 18-vuotias poika.

”Joukko katsojia oli kielletyllä alueella. Järjestyksenvalvojat pyysivät heitä siirtymään moneen kertaan, mutta he eivät liikkuneet”, silminnäkijä kertoi televisiokanava RTL:lle.

”Yksi autoista tuli suoraan heitä päin. Se osui matalaan kaiteeseen ja päätyi erään naapurin puutarhaan.”

Onnettomuuspaikalla oli satanut vettä tuntien ajan, ja tien pinnan kerrotaan olleen liukas. Onnettomuuden tutkinta on vielä kesken. Paikalla olleille on tarjottu kriisiapua.

Onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Suomessa autourheilumedia Rallit.fi.

Päivitys 6.11.2022 kello 22.30: Päivitetty kauttaaltaan uudella tiedolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut