Joensuu ja Lepistö juhlivat hiihtokauden avausvoittoja Vuokatissa

Jasmi Joensuu karkasi naisten sprintissä selvään voittoon, Lauri Lepistö sai kamppailla ykkössijasta maaliviivalle asti Olli Ahosen ja Ike Melnitsin kanssa.

Jasmi Joensuu voitti viime kaudella Suomen cupin kokonaiskilpailun ja avasi myös tämän kauden voitolla Sotkamon sprinttiladuilla.

5.11. 16:52

Sotkamo

Jasmi Joensuu ja Lauri Lepistö voittivat maastohiihtokauden avauskilpailut Sotkamossa. Vantaan Hiihtoseuraa edustava Joensuu ja Jämin Jännettä edustava Lepistö juhlivat Vuokatin Suomen cupissa sprinttikilpailun ykkössijaa vapaalla hiihtotavalla.

Naisten finaalissa Joensuu karkasi 1,3 kilometrin reitillä selvään voittoon. Hän oli ykkönen Vuokatin säilölumella myös vuosi sitten.

”On odotettu, että pääsee ladulle kisalappu rinnassa. Tavoite oli voitto, mutta myös se, että hiihto pysyy koko päivän rentona ja teknisesti kasassa”, Joensuu kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Joensuu voitti viime kaudella Suomen cupin kokonaiskilpailun ja sai myös uudelle kaudelleen tuloksekkaan alun. Sunnuntaina hän tavoittelee kärkipaikkaa viestissä. Vuokatin jälkeen Joensuun kausi jatkuu viikon kuluttua Muonion Oloksella ja marraskuun viimeisenä viikonloppuna Kuusamossa, jossa hiihdetään maailmancupin kauden avauskilpailut.

Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski hiihti toiseksinaisten finaalissa ja Pargas IF:n Anni Lindroos kolmanneksi. Alakoski hävisi Joensuulle 1,19 sekunnilla ja Lindroos 2,21 sekunnilla. Kärkikamppailuun ennakoitu Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä kaatui finaalissa.

Miesten finaalissa Lepistö joutui taistelemaan ykkössijasta maaliviivan ylitykseen asti, sillä Olli Ahonen ja Ike Melnits kirivät loppusuoraa vahvasti. Lepistö kuvasi Ylen tv-haastattelussa, ettei hiihtäminen ollut vielä ”lentoa”.

”Nyt radalla oli vain yksi nousu, mikä tasoitti eriä. Olen tyytyväinen aika-ajoon, välierään ja finaaliin”, Lepistö sanoi Ylelle ja oli tyytyväinen vapaan hiihtotavan tekniikkaansa.

Viime vuonna Lepistö oli Suomen cupin loppupisteissä toinen Joni Mäen jälkeen. Pekingin olympialaisissa pariviestin hopealle Iivo Niskasen kanssa hiihtänyt Mäki ei avannut Vuokatissa vielä kilpailukauttaan. Saman ratkaisun tekivät useimmat maajoukkuehiihtäjät.

Imatran Urheilijoita edustava Ahonen hävisi Lepistölle 0,29 sekuntia, ja Kankaantaan Kisan Melnits taipui voittajalle 0,53 sekuntia. Melnits sai finaalipaikan välierien aikavertailun ansiosta, kuten lopulta viidenneksi hiihtänyt Puijon Hiihtoseuran maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut