Akaa-Volley aiheutti Loimulle kauden ensimmäisen tappion – Kimmoisa iranilaishakkuri Ali Fazli kuritti liigan kärkijoukkuetta peräti 34 pisteellä

Akaa-Volley juhli 3–2-voittoa Raision Loimusta. Akaa käy lauantaina Joensuussa ja tekee sen jälkeen pitkän matkan Euroopan läntisimpään paikkaan Azorien saarille.

Akaan hakkuri Ali Fazli oli hirmuvireessä Raision Loimua vastaan.

2.11. 22:13

Loisto-ottelun pelannut Ali Fazli järjesti lentopalloliigan yllätysjoukkueelle Loimulle kauden ensimmäisen tappion. Omissa korkeuksissaan leijaillut iranilaishakkuri paukutti peräti 34 pistettä, kun Akaa-Volley pehmitti raisiolaisvieraan 3–2 (23–25, 25–19, 20–25, 25–22, 15–12).

Voitto maistui varmasti poikkeuksellisen makealta Fazlin suussa, sillä hän pelasi viime kaudella juuri Loimussa.

”Ali pelasi huikean pelin. Toki jossain vaiheessa olisi toivonut hiukan monipuolisempaa hyökkäyspeliä, mutta passari jakaa palloja sinne mistä parhaiten kuolee”, Akaan valmentaja Olli Kunnari tuumi.

Fazli sai pelissä peräti 56 passia.

”Totta kai kärkijoukkueen kaataminen tuntuu hienolta, mutta ei tässä ole vielä aihetta suurempiin hurraa-huutoihin. Peliin jäi paljon parannettavaa”, Kunnari jarrutteli.

Loimu on aiheuttanut vastustajilleen runsaasti päänsärkyä torjuntapelillään – niin Akaassakin. Raisiolaiset napsivat peräti 19 torjuntapistettä Eetu Mäen (7) ja Pozo Hernandezin (5) johdolla.

Syksyn sensaatioksi noussut raisiolaisjoukkue ansaitsee syvän kumarruksen hienosta startistaan. Valmennusvastuuseen nostettu Mika Rantanen on tehnyt hienoa työtä pääosin kotimaisten pelaajien kanssa.

Loimu kertoi kevään ja kesän mittaan useista ulkomaalaishankinnoista, mutta tällä hetkellä vahvuudessa on enää argentiinalainen keskitorjuja Joaquin Layus. Hänkin istui koko Akaa-pelin vaihtopenkillä – nähtävästi loukkaantumisen takia.

Joonas Jokelasta (nro 12) on ollut paljon iloa raisiolaisille.

Loimun osakkeet nousivat ratkaisevasti loppukesästä, kun maajoukkuehakkuri Joonas Jokela liittyi joukkoon. Jokela on tehnyt vahvaa jälkeä koko syksyn ja taannut raisiolaisjoukkueelle voittosauman illasta toiseen.

Keskiviikkoiltana Jokela takoi pöytään saldon 23/+12 ja pani parhaansa mukaan kampoihin Fazlille.

Loimun johto voi vain toivoa, että Jokela pelaa joukkueessa kauden loppuun asti. Hakkurilla on mahdollisuus lähteä ulkomaille joulutauolla, mikäli sopiva tilaisuus avautuu.

Kohti historiallista viikkoa

Akaata odottaa syksyn hektisin vaihe. Kunnarin luotsaama joukkue matkustaa lauantaiksi Joensuuhun Karelian Hurmoksen vieraaksi.

Matka on pitkä, mutta se on alkuverryttelyä ensi viikon eksoottiseen reissuun verrattuna. Akaa pelaa keskiviikkona historiansa ensimmäisen euro-ottelun Euroopan läntisimmässä osassa.

Suomalaisten kohteena on Azorien saaret. Paikka sijaitsee Atlantin valtamerellä noin 1 500 kilometrin päässä Portugalin pääkaupungista Lissabonista.

”Aika kauas mennään. En ole edes uskaltanut kysyä, montako lentoa on edessä”, Kunnari heitti.

Akaan vastustajana on Portugalin liigan viime kauden pronssijoukkue ja tuore supercupin voittaja Fonte do Bastardo.

Fonte do Bastardo on aloittanut tämän kauden liigapelit viidellä voitolla.

”Kaatoi juuri Benfican supercupin finaalissa – se kertoo paljon”, Kunnari viittasi VaLePalle tuttuun joukkueeseen.

Joukkue koostuu pääosin portugalilaisista ja eteläamerikkalaista pelaajista.

Molemmat liberot ovat tuttuja Suomen liigasta: puertoricolainen Dennis del Valle pelasi Tiikereissä 2016–17, amerikkalainen Ryan Manoogian nähtiin PerPossa 2019–20 ja Loimussa 2020–21.

Ali Fazli ehti joka paikkaan.

Petteri Tyynismaa siirtyi täksi kaudeksi Akaaseen Kuortaneelta ykkössarjajoukkueesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut