Täyden vauhdin alkukiihdytys toi Stonecapes Queilalle kauden avausvoiton Teivon iltaraveissa

Hämeenkyröläisen Petri Myllymäen Humu Liisa spurttasi loppusuoralla voittoon kylmäveristen 2100 metrin tasoitusajoissa.

Antti Teivainen ohjasti Stonecapes Queilan kauden avausvoiton Teivon tiistairaveissa.

1.11. 21:04

Teivon iltaravien suurimmat setelit jaettiin lämminveritammojen täyden matkan ryhmässä.

Vain neljän hevosen lähdön vei menestyshevonen Stonecapes Queila, joka otti tiistaina vasta kauden ensimmäisen voittonsa. Kahdentuhannen kahdensadan euron ykkönen tuli ajalla 14,4a/2 100 metriä.

”Latasin alkukiihdytykseen kaiken. Koska Jarmo Saarelan hevonen avasi kovaa, ensimmäiset 200 metriä mentiin täysillä”, kahdeksanvuotiasta tammaa ohjastanut Antti Teivainen sanoi.

Sen jälkeen kun Teivainen sai pidettyä piikkipaikan, hän sääteli matkavauhdin itselleen sopivaksi. Viimeisen puolikkaan Stonecapes Queila ravasi 12,0-vauhtia.

”Kun vedin korvat auki viimeisen puolikkaan aikana, hevonen vaihtoi todella hyvin rytmiä”, Teivainen jatkoi.

Kylmäveristen 2 100 metrin tasoitusajossa nähtiin kunnon kilvanajoa Teivon loppusuoralla. Kolme hevosta, Tuiskuta, Teppo Tuisku ja Humu Liisa, rynni maalitikulle lähes yhtä aikaa. Parhaiten spurttasi viime metrin hämeenkyröläisen Petri Myllymäen Humu Liisa, jonka toinen peräkkäinen voitto kirjattiin ajalla 27,1/2 140 metriä.

”Olen puolishokissa. Kerrankin äijäkin onnistui. Kioskilla on saanut kuulla, että mitä virheitä milloinkin on tullut tehtyä. Viikolla ajattelin, että hevosen pitäisi saada tunnari nimeltä Äijälle kanssa”, Myllymäki hauskuutti raviväkeä.

Lady-liigan Teivon osalähtö oli alusta loppuun asti Henna Halmeen ja Emily Quackfasterin hallintaa. Kauden kolmanteen voittoon riitti aika 18,6a/2 100 metriä.

”Valmentaja Joni-Petteri Irri sanoi, että hän on tehnyt tamman varustukseen pieniä muutoksia. Ne piristivät selvästi hevosta. Emily Quackfaster lähti hyvin liikkeelle ja sen jälkeen saimme hiljentää vauhtia sopivasti. Tammalle jäi tosi paljon varaa, kun korvatkin olivat kiinni”, Halme kertoi.

Humu-Liisan ja Emily Quackfasterin lisäksi kolme muuta Toto5-voittajaa olivat Patulaine, Eko Laconda ja Humu-Liisan tapainen yllättäjä Feels Like Flying. Oikea rivi palautti peräti 6 796, 62 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut