Kataja Basket nöyryytti BC Nokiaa – kotijoukkueen 21 pisteen johto suli jatkoaikatappioksi

Päävalmentaja Greg Gibsonilla on tehtävänään miettiä, miten BC Nokia onnistuu kääntämään jatkossa kotiottelut voitoikseen.

Kuva BC Nokia – Tampereen Pyrintö -ottelusta Nokian palloiluhallista viime joulukuulta.

1.11. 21:46

Aamulehti

BC Nokian lupaavasti alkanut kotiottelu lässähti tiistai-iltana katkeraksi tappioksi miesten Korisliigassa.

Kotijoukkue johti joensuulaista Kataja Basketia ottelun kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan 21 pisteellä, mutta päätösneljänneksellä vieraat aloittivat käsittämättömän nousunsa ja venyttivät ottelun jatkoajalle. Ennen jatkoaikaa Kataja oli johtanut ottelua vain pienen hetken avausneljänneksellä, mutta lopulta Nokia sai tyytyä tappioon lukemin 75–83 (18–13, 17–16, 28–16, 6–24, 6–14).

Kotijoukkueen päävalmentajan Greg Gibsonin mukaan BC Nokia oli ottelussa itsensä pahin vihollinen.

”Lopetimme pelaamisen kaikilla mahdollisilla tavoilla. Hyökkäyksessä olimme itsekkäitä, emmekä panneet palloa liikkumaan. Puolustuksessa taas nukahdimme yksinkertaisissa tilanteissa”, hän harmitteli.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen herätteli joukkuettaan kolmannen neljänneksen loppupuolella aikalisällä, jonka aikana hän tehosti äänekkäitä ohjeitaan paukuttamalla fläppitauluaan vaihtopenkin laitaan. Raju temppu tepsi, ja päätösneljänneksellä vieraat alkoivat kuroa nopeasti kiinni kotijoukkueen etumatkaa.

Gibsonin mukaan kotijoukkueelle kävi päinvastoin ja pelaaminen lakkasi viimeisellä neljänneksellä.

”Toivon, ettei joukkueen tunnelma ole nyt kauhean hyvä. Kukaan meistä ei ansaitse palkkaansa tästä ottelusta. Tämä oli anteeksiantamantonta, eikä näin saisi tapahtua. Minun tehtäväni on nyt keksiä, mihin suuntaan otamme seuraavat askeleemme”, hän tunnusti.

BC Nokialla on ollut viime aikoina erityisen vaikeaa kotikentällään. Kauden neljästä kotiottelustaan se on hävinnyt kolme viimeisintä.

”Ehkä meidän täytyy ruveta ajelemaan bussilla tunnin verran ennen kotipelejä ja tulla vasta sitten kentälle”, Gibson hymähti.

”Joka tapauksessa tämäniltainen oli nöyryytys, eikä niin saisi käydä enää”.

BC Nokia pelaa perjantaina kotikentällään Kauhajoen Karhu Basketia vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut