Roosa Heikkiniemi tarjosi OrPolle tyrmäystippoja – Kangasalan valmentaja innostui: ”Vastustaja saa pelata hyvin, jos aikoo voittaa meidät”

Sairastelu vei parhaan terän OrPosta jo ennen paikallisottelua. Kangasala takoi ylivoimaisen 3–0-voiton.

LP Kangasalan yleispelaaja Roosa Heikkiniemi otti isoa roolia OrPo-kotivoitossa. Hän tehoili 14/+8 ja oli varma vastaanottaja.

27.10. 21:47

Kangasala

Oriveden Ponnistuksen naislentopalloilijoilla oli jo valmiiksi epävarma olo joukkueen saapuessa kauden ensimmäiseen paikalliskamppailuun.

Se oli ymmärrettävää alkuviikon jäljiltä kahden kuusikkopelaajan ja päävalmentaja Andrea Carasin kärvisteltyä koronan kourissa.

Kolmikko sai negatiivisen tuloksen vasta Kangasalan-matkan aattona. Carasi pystyi johtamaan joukkoja normaalisti, mutta sairastaneilta pelaajilta oli luonnostaan paras puhti poissa. Tämä heijastui myös muiden tekemiseen.

”En halua hakea tekosyitä tappioiden jälkeen. Nyt kävi kuitenkin niin, että huonosta valmistautumisesta piti maksaa kova hinta. Erälukemat 18–25 ja 19–25 olisivat olleet vielä siedettäviä, mutta 10–25 ei. Olen pahoillani yleisön puolesta”, Carasi tuumi.

Niin – Kangasala ryöpytti OrPoa rajuin lukemin 3–0 (25–10, 25–22, 25–17) ja kietoi samalla ykkössuosikin viitan tiukasti harteillensa.

Tyrmäystipat tarjosi Roosa Heikkiniemi. Vastaanottajien painajainen täräytti heti kärkeen kahdentoista pisteen syöttöputken ja vei Kangasalan 13–0-johtoon. Kolme ässää kruunasi huikean startin.

”Roosamainen temppu. En muista koko liigauraltani vastaavaa”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen hehkutti.

Roosa Heikkiniemi keräsi päävalmentaja Arttu Keräseltä kehut. Hän aloitti paikallispelin huikealla syöttöputkella.

LP Kangasala oli torstaina kotisalissaan selvästi edellä OrPoa. Tuuletuksiin oli aihetta 3–0-kotivoiton kunniaksi.

OrPo nousi härnäämään Kangasalaa hiukan toisen erän lopussa, mutta silloinkin kotijoukkue hoiti ratkaisupallot tyynesti. Kolmas erä oli taas yhtä maalia alun jälkeen.

”Vastustaja saa pelata hyvin, jos aikoo voittaa meidät. Vaikka vaihdoin aloitukseen kaksi pelaajaa, se ei vaikuttanut mitenkään peliin eikä tulokseen”, Keränen iloitsi.

Kauden ensimmäisen täyden ottelunsa pelannut Nea Luntamo jakoi passeja fiksusti ja otti hyökkääjistä kovat tehot irti. Hakkuri Neea-Maria Joki löi pöytään huikeat lukemat 15/+13.

Koko ajan parantava Emmi Riikilä (16/+14) huipensi iltansa täydellisyyttä hiponeella nostopelillä.

TAUSTA

Pitkäjärven piina jatkui

Vaikea paikka: Pitkäjärven sali on ollut viime vuosina hankala paikka OrPolle. Orivesiläisjoukkue on kaatanut Kangasalan vieraskentällä viimeksi kevään 2019 kolmannessa puolivälieräkamppailussa. Sen jälkeen Kangasala on takonut liigassa viisi kotivoittoa putkeen.

Entä nyt? OrPo matkustaa ensi keskiviikkona loukkaantumisista kärsineen LP Viestin vieraaksi. Kangasala käy 6.11. valmentaja Arttu Keräsen kotikulmilla Kuopiossa ja kohtaa alkukauden ilopillerin Puijo Wolleyn.

Orivedellä päävastuuseen

OrPon ja italialaisen Carasin yhteinen taival on lähtenyt käyntiin lupauksia herättävästi Pitkäjärven synkästä illasta huolimatta.

Osapuolten tarpeet kohtasivat viime keväänä. Orivesiläisjoukkue kaipasi tietotaitoa eurooppalaiselta huipulta ja 30-vuotias valmentaja halusi itselleen päävastuun sopivasta joukkueesta.

OrPon päävalmentajana on vasta 30-vuotias italialainen Andrea Carasi, joka valmensi viime kaudella Ranskassa.

Kuvassa hyökkäävä OrPon hakkuri Darja Butkevytsh oli joukkueensa pisteykkönen 11 pisteellä.

Carasi hankki vahvan pohjan työskennellessä kaksi kautta italialaisessa Bresciassa ja kauden ranskalaisessa Mulhousessa – molemmissa apuvalmentajana.

”Pääsin valitsemaan neljästä eri vaihtoehdosta. Ihastuin Suomeen viime kaudella, kun kävimme pelaamassa Mulhousen kanssa Mestarien liigaa Salossa”, Carasi perusteli valintaansa.

Carasi on viihtynyt Orivedellä erinomaisesti.

”Pidän tästä toimintaympäristöstä. On mukava tehdä töitä, kun niskassa ei ole jatkuvasti kovaa painetta. Pelaajat tekevät töitä hienolla asenteella, vaikka heiltä kuluu energiaa myös opiskeluun tai oikeaan työhön”, Carasi kehui.

Urakointi jättää toisinaan jälkensä kentällä.

”Taistelemme välillä enemmän itsemme kuin vastustajien kanssa. Kuten viime lauantaina Jymyä vastaan, kun lopetimme pelaamisen ja menetimme 2–0-johdon. Kun saamme tason vakiintumaan joku päivä, meitä on vaikea pysäyttää.”

Hakkurilla iso vastuu

Ukrainalaishakkuri Darja Butkevytsh on OrPon ainoa ulkomaalaisvahvistus ja samalla ykköstykki.

”Hän on ainoa ammattilainen ja kantaa tällä hetkellä 50 prosenttia vastuusta. Toivottavasti lukema putoaa kevääseen mennessä 20:een. Minulle kaikki pelaajat ovat aina tärkeitä”, Carasi painotti.

Kangasala voitti torjunnat peräti 11–2. Tässä pysähtyy OrPon Darja Butkevytsh.

OrPon peli oli avauserässä aivan solmussa. LP Kangasala karkasi 13–0-johtoon.

OrPon tuorein mitali on keväältä 2017. Pronssikauden jälkeen on tullut yksi neljäs tila ja kolme viidettä sijaa.

”Nyt tavoitteena on mitali. En tiedä, olemmeko vielä valmiita pitämään tason korkealla myös väsyneenä”, Carasi totesi.

Keväällä 2020 mitaleita ei ratkaistu ollenkaan koronan takia. Carasi tuntee tämän viruksen.

”Sain tartunnan jo neljännen kerran, vaikka olen ottanut kolme rokotusta. Sairastuin kaksi kertaa Ranskassa, kerran pelimatkalla Turkissa ja nyt taas. Treenien vetäminen oli koko viikon apuvalmentajien vastuulla.”

LP Kangasalan peli oli monipuolista ja puolustuspelissä joukkue uhrautui ja sai peliin useita vaikeita palloja. Joukkue on tällä hetkellä sarjakärki naisten lentopalloliigassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut