Benfica murskasi VaLePan unelman Mestarien liigan lohkovaiheesta – Europelit jatkuvat Tampereella Modenan tähtiä vastaan

VaLePa kohtaa huippunimiä vilisevän italialaisjätin Kauppi Sports Centerissä 10. marraskuuta.

Mikään ei muuttunut viikossa – Benfican juhlat jatkuivat Lissabonissa.

27.10. 0:00

Vammalan Lentopallo nousi tukalasta ahdingosta taistelemaan Mestarien liigan lohkopaikasta, kunnes joukkue suli pahasti keskiviikkona Lissabonin myöhäisillassa.

Sastamalalaisjoukkue menetti kolmannessa erässä peräti kahdeksan pisteen johdon (17–9) Benficaa vastaan. Samalla romuttui VaLePan suuri unelma.

Syvällä käynyt Benfica huomasi tilaisuutensa, löysi hurmoksen ja nousi kotivoittoon lukemin 3–1 (25–16, 20–25, 25–23, 25–18).

Samalla portugalilaisjoukkue eteni Euroopan kovimmassa seurakilpailussa himoittuun lohkovaiheeseen.

”Päällimmäisenä tunteena on tietenkin hirveä pettymys. Meillä on selkeästi laadukkaampi joukkue kuin vuosi sitten, mutta emme olleet vieläkään riittävän kovia. Hyökkäys ei riittänyt”, Lissabonista tavoitettu VaLePa-luotsi Janne Kangaskokko harmitteli.

Kamppailun alussa näytti vahvasti siltä, että Benfica vie VaLePalta pelihuumorin Sastamalasta tutulla tavalla – loistavalla puolustuspelillä.

Vieraat pääsivät tälläämään useaan otteeseen täydellä kädellä, mutta kotijoukkueen pelaajat napsivat palloja ylös ihailtavalla taidolla.

VaLePan usko hiipui, kun Benfica napsi helpon pisteen sieltä ja toisen täältä.

Pelin luonne muuttui yllättävästi toisessa erässä, kun varsinkin Karli Allik syttyi pelaamaan ja Urpo Sivula heräsi horroksestaan.

VaLePa-ralli jatkui entistä rajumpana kolmannessa erässä, kunnes joukkue jäätyi pahasti Benfican koottua pahasti rakoilleet rivinsä. Erän lopun ratkaisevat hyökkäysvirheet tulivat Sivulalle.

”Emme pystyneet vastaamaan, kun kaveri kokosi rivinsä notkahduksen jälkeen ja sai hurmoksen päälle. Syöttö ja vastaanotto riitti hyvin, mutta hyökkäyspuolella on vielä työsarkaa”, Kangaskokko summasi.

Libero Eetu Pennanen nosti ja puolusti upeasti. Allik käytti torjunnan yläkäsiä hienosti hyväkseen ja onnistui myös syötöissään. Ruotsalaissentteri Jacob Ekman teki vahvaa jälkeä keskellä.

Alkuviikko on ollut Benficalle täysosuma. Seuran jalkapallomiehistö pehmitti tiistaina Juventuksen 4–3 ja pudotti italialaisjätin Mestarien liigasta. Keskiviikkoiltana seuran lentopallojoukkue varmisti pääsynsä Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Benfica päätti VaLePan pelit Mestarien liigassa jo toisena syksynä peräkkäin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat jo toisella kierroksella.

Eurotaipaleessa on muutenkin paljon samaa kuin vuosi sitten. Kun VaLePa putosi Mestarien liigasta, CEV-cupissa vastaan tuli italialainen tähtisikermä Modena.

Asetelma toistuu nyt.

VaLePa isännöi ensimmäistä osaottelua 10. marraskuuta Tampereen Kauppi Sports Centerissä. Toinen kamppailu pelataan Modenassa 16. marraskuuta.

Laituri Earvin N’Gapeth ja passari Bruno Rezende loistavat edelleen Modenan kirkkaimpina tähtinä. N’Gapeth ratkaisi Ranskalle olympiakullan viime vuonna. Bruno tahditti Brasilian olympiakultaan 2016 ja oli finaalissa myös 2008 sekä 2012.

Italian legendaarisimpiin lentopalloseuroihin lukeutuva Modena jäi viime kaudella kotimaan sarjassa neljänneksi ja siksi Mestarien liigan ulkopuolelle.

Modena on vahvistanut täksi kaudeksi rivejänsä turkkilaisella tähtihakkurilla Adis Lagumdzijalla ja pari viikkoa sitten vielä kokeneella ranskalaislaiturilla Nicolas Marechalilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut