Taivas näytti taivaan merkit Teivossa

Hannu Korpi ohjasti tamma Taivaan uran avausvoiton Teivon iltaraveissa.

Hannu Korpi ohjasti tamma Taivaan uran avausvoiton Teivon iltaraveissa.

25.10. 22:14

Kolmivuotiaiden suomenhevosten Nuorten sarja 2020 –lähtö oli pirkkalalaisen Hannu Korven ja tamma Taivaan näytöstä. Taivas voitti lähdön sadalla metrillä ajalla 41,3/2 140 metriä.

”Tamma on lahjakas, mutta oikukas. Hevonen ryhtyi painamaan lähdön jälkeen. Taivas ei tahdo oikein ymmärtää mistä on kyse”, Korpi kertoi voittajahaastattelussa.

Kahdelta pakilta startannut Taivas oli kymmenen metriä muiden edellä jo 150 metrin juoksun jälkeen laukkojen sävyttämässä lähdössä.

”Takasuoralla hevonen pani melkein kävelyksi ja sitä piti herätellä”, jatkoi Korpi, joka sai hevosen sopimattomasta käsittelystä viikon ajokiellon ja satasen sakot.

Illan toisen ykkösensä Korpi narutteli Toto5-pelin neljännessä kohteessa, kun hän käänsi voittajaesittelyyn suosikki The Rain Songin ajalla 16,8a/2 100 metriä.

”Iso hevonen on hyvä, mutta vaarallinen lelu. Aika lailla silmiin tuli tavaraa matkan varrella”, Korpi kertoi.

Lämminveristen 2 100 metrin ryhmässä Tuija Irrin tallin Mami Chulo palasi onnistuneesti tauolta. Nelivuotias tamma johti lähtöä alusta alkaen. Kauden toinen voitto tuli ajalla 16,0a/2 100 metriä.

Taneli Säde kertoi jo viikkoa ennen lähtöä, että hevonen on paras kärjestä. Siksi ajoin sinne. Lopussa tamma pyöritteli vain korviaan, kun se jäi yksin”, Mami Chuloa ohjastanut Jukka Torvinen sanoi.

Illan toisen voittonsa Jukka Torvinen ohjasti Toto5-rivin kylmäverilähdössä. Torvinen kaasutti paalulta lähteneen Humu-Liisan joukon kärkeen ensimmäisellä takasuoralla. Sen jälkeen Humu-Liisa piti paikkansa maaliin asti. Kauden avausvoitto heltisi ajalla 27,8/2 100 metriä.

”Keulapaikka ei tullut helpolla. Loppujen lopuksi se taisi olla vain hyvä juttu. Takamatkan hevosten tehtävä tuli vaikeaksi. Tämä vastaili loppuun asti hienosti Sheikille ja kumppaneille”, Torvinen kertoi.

T5-pelin kaksi muuta voittajaa olivat Hannu Hietasen Queen It ja Joseph Boko. Viisi oikein rivi palautti 1 075,25 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut