Sastamalan Lauri Joona vei WRC3-luokan mestaruuden jännitysnäytelmän jälkeen – Jari-Matti Latvala kertoi, mihin tallimestaruus ratkesi

Katalonian ralli oli kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sébastien Ogierin juhlaa.

Lauri Joona tuuletti sunnuntaina WRC3-luokan mestaruutta.

23.10. 19:22

Aamulehti

Keski-Suomessa Jyväskylässä päämajaansa pitävä Toyotan WRC-talli varmisti rallin MM-sarjan merkkimestaruuden sunnuntaina Espanjan MM-rallissa Kataloniassa.

Jari-Matti Latvalan johtamassa tiimissä valikoituja ralleja ajava ex-mestari Sébastien Ogier ajoi Katalonian rallin voittoon 16,4 sekunnin erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Toyotan vahvaa panosta täydensi tämän kauden kuljettajien maailmanmestari Kalle Rovanperä kolmannella sijallaan.

”Meillä on töissä tosi lahjakas ryhmä ihmisiä ja heillä on kaikilla kova halu voittaa sekä tarmoa tehdä töitä. Asioita pitää tehdä myös yhdessä. Porukan pitää puhaltaa yhteen hiileen”, Latvala hehkutti.

Toyota on voittanut kauden 12 rallista peräti seitsemän.

”Kauden avauspuoliskolla luotettavuus oli meidän vahvuutemme. Toisella puolikkaalla Hyundai tuli rinnalle ja välillä ohikin. Juuri alkuvuoden luotettavuus oli mielestäni mestaruuksien avaintekijä”, Latvala kertoi.

”Lisäksi olemme pystyneet tarjoamaan kuskeillemme huippukaluston, ja he ovat pystyneet ratkaisemaan ralleja omilla irtiotoillaan.”

Rovanperä varmisteli

Kartturi Benjamin Veillas ja Sébastien Ogier juhlivat Toyota-tallin väen kanssa Espanjassa.

Toyotalle olisi riittänyt kehnompikin tulos merkkimestaruuden voittamiseen.

Rovanperä myönsi, ettei hänellä ollut aivan kaikki pelissä Katalonian asfaltilla. Silti perusvauhtikin toi jälleen paikan palkintopallilla.

”En ottanut missään vaiheessa riskejä. Hienoa, että vauhti riitti silti noin korkealle. Kolmas sija ei ole huono yhden rengasrikon jälkeen. Olemme näyttäneet tänä vuonna, että tiimimme on täynnä lahjakkaita ihmisiä”, Rovanperä summasi.

”Isot onnittelut Toyotalle mestaruudesta ja iso kiitos myös. Talli on tarjonnut meille nopean, luotettavan ja vahvan auton. Me kuljettajat olemme pystyneet keskittymään vain ajamiseen ja nauttimiseen.”

Hyundain Rally2-autolla ajava Teemu Suninen nappasi WRC2-luokan voiton. Suomalaiskuskien hyvää menestystä täydensivät Emil Lindholm neljännellä ja Jari Huttunen viidennellä sijallaan.

Lindholmilla on mahdollisuus ajaa luokan mestariksi kauden päättävässä Japanin MM-rallissa. Lindholmille riittää, että hän on puolalaiskonkari Kajetan Kajetanowiczia nopeampi ja nappaa vähintään kuusi pistettä, jotta nousee viime vuoden mestarin Andreas Mikkelsenin edelle.

Joona vei tiukan taiston

Sastamalan Lauri Joona voitti Kataloniassa WRC3-luokan ja otti sarjan mestaruuden nimiinsä ennen tšekki Jan Černýä ja maanmiestään Sami Pajaria.

Luokan mestaruus ratkesi tiukan jännitysnäytelmän päätteeksi. Joona ja Černý lähtivät ralliin tasapistein identtisellä saldolla. Pisteen edellä ollut Pajari oli jo kauden kisansa WRC3-luokassa ajanut.

WRC3-luokassa kukin saa ajaa viisi kilpailua. Pisteisiin lasketaan mukaan neljä parasta tulosta.

Myös päätösrallissa riitti käänteitä, joiden lopuksi Joona vei kisan yhdeksän sekunnin erolla. Onnikin oli sastamalalaisen puolella. Lauantaina hän olisi joutunut ajamaan yhden erikoiskokeen käytännössä kolmella pyörällä, mutta erikoiskoe jouduttiin perumaan.

”Se oli suuri helpotus”, Joona myhäili maalissa WRC:n sivujen mukaan.

”Meidän päätavoite oli tietysti juniorien WRC-luokassa, mutta kun tajusimme, että meillä on mahdollisuuksia mestaruuteen tässä luokassa, keskityimme tähän.”

Espanjan ralli oli Joonalle vasta kauden toinen asfaltilla.

Juniorien MM-sarjassa Joona oli neljäs. Joonan kartturina WRC3-sarjassa oli Mikael Korhonen.

”Ei ollut mikään helppo kisa, kun keliolosuhteet vaihtelivat eikä asfaltti ole meikäläiselle ihan se vahvin pinta. Onneksi kaikkien sattumusten kautta päästiin tähän tilanteeseen ja mestaruusjuhliin", Joona sanoi tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut