Anna-Julia Kontio jäi niukasti 12 parhaan ulkopuolelle – puolison sijoitus lohdutti

Ruotsalaisratsastajat juhlivat Horse Show'ssa lauantaina.

Anna-Julia Kontio osallistui Grand Trophy -kilpailuun Lopez van de Oude Heihoef -ruunallaan.

22.10. 18:19

Helsinki

Ruotsin Angelica Augustsson Zanotelli varmisti vauhdikkaalla uusintaradan ratsastuksella 160 sentin Grand Trophyn voiton lauantaina Helsingin Horse Showssa. Zanotelli hyppäsi Kalinka van de Nachtegaele -tammalla virheittä perusradan ja uusinnan.

Anna-Julia Kontio osallistui kilpailuun Lopez van de Oude Heihoef -ruunalla, ja ratsukolle tuli perusradalla yksi pudotus. Kontio sijoittui parhaana suomalaisena 13:nneksi. Annina Nordström oli Fuzhoulla 19:s.

Zanotelli kohautti yleisöä uusinnan viimeisellä esteellä, jolle ponnistus lähti harkitusti kaukaa.

”Kalinka tykkää hypätä kovemmasta vauhdista väljästi, joten se oli suunniteltu juttu”, Zanotelli selitti ratsukon lennokasta hyppyä.

Zanotelli ratsastaa Kalinkalla myös sunnuntain maailmancupin. Kontio kilpaili Grand Trophyn kakkoshevosellaan, mutta hyppää maailmancupin kokeneemmalla Jay Jay van de Mottelhoevella.

Lopez-ruuna kilpaili vasta toista kertaa viiden tähden kilpailussa. Debyyttinsä Lopez teki viikko sitten Norjassa.

”Oslossa tuli kaksi pudotusta, nyt yksi. Se on iso hevonen ja tiesin, että tämä areena on sille vaikea, joten olen tyytyväinen”, Kontio kertoi.

Kontiota jäi harmittamaan vain se, ettei loppuaika riittänyt sijoitukseen eli 12 parhaan joukkoon.

”Onneksi puoliso JensVandenberk oli 12:s ja saimme sentään perheeseen sijoituksen”, Kontio lohduttautui.

Pyykönen paransi kolmanneksi

Jeanna Högberg juhli Astoria-tammansa kanssa voittoa kouluratsastuksen grand prix -vapaaohjelmassa. Perjantaina ratsukko voitti grand prix'n. Jeannie Larsson varmisti Bonafidellaan jälleen ruotsalaisratsukoiden kaksoisvoiton.

Kärkikaksikko ratsasti huippusuoritukset, sillä Högberg otti voiton 75,355 prosentilla maksimipisteissä. Larsson sai 74,700 prosentin tuloksen.

Edellispäivästä parantanut ratsukko Maria Pyykönen ja Fürst Wild S sijoittui suomalaisista parhaana kolmanneksi 68,710 prosentilla. Elisabet Ehrnrooth oli Macacholla viides.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut