Kouvojen nuori suomalais­lahjakkuus murjoi Pyrintöä lähes 30 pisteellä – pidettyä entistä tähteä muistettiin Pyynikillä

Läpimurtoaan liigatasolla tekevä Kouvojen Joel Mäntynen säväytti Pyrintöä vastaan Aamulehden Viikon ottelussa.

Pyrintö ei lauantaina pystynyt pelaamaan Kouvoja vastaan päävalmentaja Miikka Sopasen haluamalla tavalla. Arkistokuva.

22.10. 18:18 | Päivitetty 22.10. 19:06

Aamulehti

Joel Mäntynen oli päivän hahmo, kun Tampereen Pyrintö ja Kouvolan Kouvot kohtasivat lauantaina Pyynikillä miesten Korisliigan kamppailussa.

Mäntysen johdolla Kouvot haki Tampereelta Aamulehden Viikon ottelussa lopulta varsin helpon vierasvoiton pistein 98–79 (54–46).

Kouvojen 20-vuotias laituri Mäntynen on kauden alun perusteella tekemässä läpimurtoaan liigassa. Ensimmäisellä puoliskolla Mäntynen upotti 18 pistettä erinomaisilla prosenteilla, ja samalla hän sivusi jo henkilökohtaista ennätystään.

Loppusummerin soidessa Mäntysen pistesarake näytti 27 pistettä. Pyrinnön paras pistemies LJ Thorpe oli lähellä tripla-tuplaa, kun maltillisten 14 pisteen seuraksi kertyi kahdeksan levypalloa ja yhtä monta syöttöä.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen kritisoi väkevin sanavalinnoin joukkueensa peliä erityisesti tauon jälkeen.

”Hyökkäämisessämme ei ollut mitään järkeä, halusimme pelata 1–1-tilanteissa, joissa emme edes olleet kovin voittavia. Kuvittelimme, että nopeilla sankariheitoilla hoidamme tämän matsin”, Sopanen päivitteli.

”Samaan aikaan puolustuksen intensiteetti ja mielenkiinto vähenivät ja vähenivät. Tämä oli meiltä esitys, josta opimme kyllä, mutta jonka haluamme sen jälkeen unohtaa nopeasti.”

Uransa kesällä lopettanut David Gonzalvez (numero 12) pelasi Pyrinnössä kahden viime kauden ajan. Hän toimi myös joukkueen kapteenina.

Kunnianosoitus Gonzalvezille

Ennen ottelua kunnioitettiin David Gonzalvezin uraa. Korisliigassa juuri Kouvoja ja Pyrintöä edustanut pidetty yhdysvaltalainen takamies lopetti kesällä uransa.

Kunnianosoitus tuli pian 35 vuotta täyttävälle Gonzalvezille itselleenkin yllätyksenä.

”Ihmettelin, mitä täällä oikein tapahtuu. Ilmeisesti kaikki muut tiesivät kuin minä, he pitivät asian hyvin salassa”, Gonzalvez naureskeli tauolla Ruudun haastattelussa.

”Mutta se oli suuri kunnia, melkein itkin!”

Gonzalvez analysoi Ruudun selostajan Kristian Palotien kanssa pelin tapahtumia kattavasti suorastaan koripallo­professorin tarkkuudella. Tuohon peliälyyn pohjautui pitkälti myös hänen ammattilaisuransa.

”Suuni toimii yhä vaikka jalkani eivät”, Gonzalez vitsaili.

Lue lisää: Pyrintö kohtasi kauden pisteykkösen – Katso ottelu tallenteelta

Mitä tapahtui?

Heikko toinen puolisko

1. puoliaika: Pyrinnön puolustukselle tuli loppua kohden liikaa nukahduksia, ja Kouvot onnistui kehittämään kahdeksan pisteen taukojohdon. Pyrintö osui kyllä kaukaa muttei läheltä.

2. puoliaika: Ero vain kasvoi entisestään, kun Kouvot puolusti hyvin terävästi ja sekoitti Pyrinnön pelin. Lopussa ottelu muuttui jo melkoiseksi pelailuksi, kun Pyrinnöstä ei ollut haastamaan vieraita.

Yleisöä: 650 katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut