Nuori Hurrikaani pyyhälsi yli Akaan – kauden ensimmäinen tappio tuli selvällä erolla: ”Hyvä paikka katsoa peiliin”

Akaa-Volley kärsi kauden ensimmäisen tappionsa miesten lentopallo­liigassa. Nuoren tuuraajasentterin otteet oli illan ainoa valonpilkahdus.

Mohammadreza Beik (edessä) ja Petteri Tyynismaa seurasivat Ali Fazlin suoritusta verkolla. Tyynismaa oli Akaa-Volleyn ainoa valopilkku Hurrikaani-tappiossa.

22.10. 20:03

Aamulehti

Akaa-Volleylla on nyt tilillään tappio sekä uudessa kotiareenassaan että alkaneella miesten lentopallo­liigan kaudella.

Toisessa kotiottelussaan ja kaikkiaan kauden viidennessä pelissään Akaa joutui Hurrikaani-Loimaan yllättämäksi erin 1–3 (16–25, 21–25, 27–25, 16–25).

Kun yleisö poistui pettyneenä paikalta, kävi Akaan joukkue kentällä päävalmentajansa Olli Kunnarin johdolla vakavasävyisen palaverin.

”Kerroin, etten tiedä syytä, miksi olimme tänään niin vaisuja kentällä, kun treeniviikko meni hyvin. Sanoin tämän olevan hyvä paikka katsoa peiliin ja miettiä, mitä voi ensi kerralla tehdä paremmin”, Kunnari kertoi.

”Kotipeli hyvää vastustajaa vastaan, emmekä silti saaneet oikein mitään aikaiseksi.”

Akaalla oli vaikeuksia Hurrikaanin nuoresta joukkueesta erityisesti latvialais­hakkuri Kristers Dardzānsin (23/+10) kanssa. Raamikas Dardzāns, 21, on tosin osoittautunut alkukauden aikana hyvin vaikeasti pideltäväksi myös muille joukkueille.

Kuvassa Nooa Marttilan torjuntaa vastaan iskevä yhdysvaltalainen yleispelaaja Greg Petty oli Akaan tehokkain 15 pisteellään.

Erävoitto vaati rajun taistelun

Ottelusta oli tulossa kovin lyhyt, kun kahden Akaan häviämän erän jälkeen Hurrikaanilla oli kolmannessakin jo neljä ottelupalloa. Akaa sai kun saikin taisteltua erästä voiton, mutta ilo jäi lyhyeksi, kun neljännessä Hurrikaani oli taas huomattavasti parempi.

”Teimme paljon virheitä, ja peli oikeastaan kaatui niihin, oikein mikään osa-alue ei toiminut”, Kunnari harmitteli.

Pieni ilonaihe kotijoukkueelle oli Petteri Tyynismaan otteet. Vuonna 2003 syntynyt Tyynismaa (13/+11) täytti loukkaantuneena sivussa olleen maajoukkue­sentterin Sauli Sinkkosen saappaat jälleen varsin mallikkaasti.

”Petteri on ollut treeneissäkin todella hyvä. On hienoa huomata, että paineet eivät ole hänelle liikaa, vaan pää pysyy kasassa myös pelin tiimellyksessä”, Kunnari totesi.

Kunnari ei usko Sinkkosen olevan enää kauaa sivussa. Seuraavan kerran Akaa pelaa viikon päästä Kokkolassa Tiikereitä vastaan. Akaa-areenalle saapuu seuraavana keskiviikkona 2. marraskuuta Raision Loimu.

Hurrikaania vastaan Akaa-Volley pelasi 597 katsojan edessä. Olosuhteet menivät kerralla vuosikymmeniä eteenpäin, kun aikansa elänyt Toijalan monitoimihalli muuttui Viialan uudeksi ja mainiosti käyttötarkoitukseensa sopivaksi palloiluareenaksi.

”Tänään oli hyvin väkeä ja hieno tunnelma, joten senkin takia harmittaa, ettemme pystyneet tällä kertaa tarjoamaan parempaa viihdettä. Mutta hieno ja hyvä paikka pelata, olemme kyllä todella tyytyväisiä.”

Mohammadreza Beikin ja muiden Akaa-pelaajien otteita seurasi Akaa-areenassa juuri ja juuri alle 600 katsojaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut