Vahvistus uutispommiin: Toni Kohonen Manse PP:n pelinjohtajaksi

Pesäpallolegenda Toni Kohosen sopimus Mansen kanssa on 1+2-vuotinen.

Toni Kohonen on Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen uusi pelinjohtaja.

21.10. 17:41 | Päivitetty 21.10. 18:38

Aamulehti

Manse PP:n miesten Superpesis-joukkueen pelinjohtaja tulevalla kaudella on Toni Kohonen, 46. Kohosen sopimus on 1+2-vuotinen. Manse PP julkaisi uusia sopimuksia perjantaina.

Pesäpallolegenda Kohonen päätti 24 vuotta Superpesiksessä jatkuneen pelaajauransa päättyneeseen kauteen. Tänä vuonna hän pelasi Imatran Pallo-Veikoissa. 25 runkosarjaottelussa Kohonen löi 1+32 juoksua. Uran viimeinen ottelu oli nimenomaan Mansea vastaan Imatralla. Ottelussa Kohonen oli pelin ykköspalkittu.

Urallaan Kohonen oli yksi kaikkien aikojen lukkareista. Hänet valittiin Vuoden lukkariksi 13 kertaa, viimeksi vuonna 2016. Lukkarin paikan Kohonen jätti vuonna 2019. Vuoden pesäpalloilijana Kohonen palkittiin kolmesti: 2001, 2005 ja 2014.

Suomen mestaruuksia Kohonen on voittanut peräti kymmenen. Kahta SM-kultaa Kohonen juhli kasvattajaseuransa Kiteen Pallon paidassa. Loput mestaruudet hän voitti Sotkamon Jymyssä.

Aiempaa pelinjohtokokemusta Kohosella on Jymyn B-pojista.

Manselle tuli ajankohtaiseksi hankkia uusi pelinjohtaja, kun tänä vuonna viuhkassa ollut Juhani Lehtimäki ei pystynyt jatkamaan seurassa. Lehtimäki työskentelee pelinjohtotehtävien lisäksi rehtorina, ja kahden työn tekeminen kävi raskaaksi. Lehtimäellä oli sopimuksessaan ensi kesästä optio, jota ei nyt käytetty.

Pelaajarintamalla Mansen miesten joukkueetta vahvistaa Severi Piispanen 1+1-vuotisella sopimuksella. Piispanen siirtyy Kankaanpään Mailasta ja pelasi Mansessa Ykköspesistä 2017 ja 2018.

Mansen naisten Superpesis-joukkue vahvistuu Essi Kivelällä. Hänen sopimuksensa on 1+1-vuotinen. Kivelä pelasi viime kaudella Ykköspesistä Lappajärven Veikoissa.

Päivitetty 21.10.2022 kello 17.49 Severi Piispasen pelaajasopimuksella ja 18.01 Essi Kivelän sopimuksella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut