Jukka Jalonen kommentoi kohun keskellä olevaa Pasi Mustosta MTV:lle – kertoi myös ajatuksistaan, jotka liittyvät Joukon Myrrän Ilves-potkuihin

Naisleijonien entisen päävalmentajan Pasi Mustosen johtamistyyli on aiheuttanut arvostelua.

Jukka Jalonen kaipaa avoimuutta suomalaiseen jääkiekkoon.

20.10. 15:15

STT

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen toivoo suomalaisessa jääkiekkoyhteisössä mukana olevilta toimijoilta rohkeutta tuoda päivänvaloon lajiin liittyviä vaikeitakin kysymyksiä.

Jalonen viittaa MTV:n videohaastattelussa Suomen naisten maajoukkueen ja sen entisen päävalmentajan Pasi Mustosen välillä vellovaan kohuun.

Osa naisten maajoukkueesta on arvostellut päävalmentajan toimintatapoja, minkä johdosta Suomen urheilun eettinen keskus (Suek) tutkii 16 pelaajan tekemää valitusta Mustosen väitetystä epäasiallisesta kohtelusta.

Toisaalta Mustonen sai keskiviikkona julkista tukea, kun kymmenen naisten jääkiekkomaajoukkueen entistä pelaajaa, valmentajaa ja taustahenkilöä viestitti medialle toimittamassaan avoimessa kirjeessä, etteivät he tunnista viime aikojen uutisoinnista tuntemaansa maajoukkuetta.

Lue lisää: Uusi käänne: Ryhmä Naisleijonien pelaajia ja taustahenkilöitä puolustaa entistä päävalmentajaa Pasi Mustosta avoimessa kirjeessä

Pasi Mustosen toimintaa tutkitaan.

Suomen miehet kolme kertaa maailmanmestariksi luotsannut Jalonen on seurannut julkista keskustelua harmistuneena.

”Olen seurannut pidemmän aikaa, ja on aika huonot fiilikset. Valmentajuuden kannalta, kun pari liigan valmentajaa (Ilveksen Jouko Myrrä ja SaiPan Pekka Virta) on saanut potkut, ja nyt tämä Mustosen keissi, eihän se hyvältä tunnu”, Jalonen sanoo.

Lue lisää: Naisleijonien entinen tähti Linda Leppänen puolustaa Pasi Mustosta – ”Olen aika kyllästynyt valittamiseen”

Jalonen korostaa, ettei hän ota kantaa, mitä Naisleijonissa on parin viime vuoden aikana tapahtunut. Siihen saakka hänestä kaikki näytti hyvältä.

”Suomen naiset pelasivat MM-finaalissa Espoossa 2019 ja olisivat ansainneet voiton. Se kertoo, että ainakin siihen mennessä joukkueessa oli hyvä henki, koska finaaliin ei kyllä pääse, ellei joukkueessa ole viimeisen päälle timanttinen henki, hyvä ilmapiiri, hyvä tunnelma ja yhteen hiileen puhaltava porukka”, Jalonen listaa.

Hän tuntee Mustosen jo reilun 40 vuoden takaa.

”Puhun tässä vain Pasista, koska tunnen hänet opiskeluajoilta Jyväskylästä ja peliuralta 1980-luvun alusta. Hän on erittäin fiksu, määrätietoinen ja kunnianhimoinen kaveri, joka valmistautuu aina hyvin. Hän on ammattilainen”, Jalonen summaa.

Vaikka Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen liepeillä tunnelma on tulehtunut, Jalonen kannustaa jääkiekkoväkeä puhumaan asioista suoraan – mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

”Toivoisin, että jääkiekossa otettaisiin asioita rohkeammin esille, nostetaan kissa pöydälle, jos siltä tuntuu. Silloinhan valmentaja pystyy reagoimaan asioihin, jos pelaajat eivät ole tyytyväisiä.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut