Ida Hulkko palaa vastoin­käymisten jälkeen innolla kansainvälisiin kisoihin – uintiliiga ISL:ltä hänellä on yhä kymmenien tuhansien saatavat

Hulkko kertoo, ettei ole saanut tauolla olevalta uintiliiga ISL:tä palkkioitaan.

Ida Hulkko uintimaajoukkueen mediatapaamisessa Helsingissä 19. lokakuuta 2022.

19.10. 20:18

STT, Helsinki

Rintauimari Ida Hulkon viime kausi oli vaikeuksien murjoma, mutta nyt asiat ovat jälleen oikeilla raiteilla.

”Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Sairasteluiden jälkeen aloitimme kauden hitaasti ja totutellen, jotta saimme pohjat hyvin kuntoon. Sen jälkeen olemme painaneet aika lailla täyttää häkää”, Hulkko sanoi keskiviikkona uinti­maajoukkueen media­tilaisuudessa Helsingissä.

”Vähän joutuu vielä kirimään, kun viime kausi jäi normaalia lyhyemmäksi.”

Hulkolta jäi väliin sekä pitkän radan MM-kisat kesäkuussa että pitkän radan EM-kilpailut elokuussa. MM-kisoista hän vetäytyi henkisen ja fyysisen uupumuksen vuoksi. EM-uinnit Hulkko pyyhki kisakalenteristaan, koska pitkittynyt flunssa sotki harjoittelun.

Vuoden 2021 pitkän radan EM-hopeamitalisti Hulkko, 23, kertaa viime kauttaan levollisena. Hän sanoo vaikean kauden olleen samalla opettavainen kokemus.

”Aina olisi voinut lähteä kisaamaan, mutta on eri asia, olisiko siinä ollut järkeä. En tehnyt tyhmiä ratkaisuja ulkopuolisista tai muista paineista. Eniten oppii, kun rämpii pohjamudissa.”

Nyt Hulkon tavoitteissa siintävät muun muassa lyhyen radan MM-uinnit, jotka järjestetään joulukuussa Melbournessa. Sitä ennen ohjelmassa on muun muassa Berliinin maailmancup, joka kisataan loppuviikosta.

”On tosi kiva lähteä. Oikeasti haluan kisata ja lähteä, ja on hienoa mennä myös maailmancupiin. Sieltä saa osviittaa siitä, missä tällä hetkellä menen ja mitä pitää tehdä joulukuulle”, Hulkko sanoo MM-kisoista ja Berliinin maailmancupista.

Berliini on monelle uimarille tärkeä välitavoite, sillä siellä on mahdollista tavoitella Melbournen MM-kisojen aikarajoja.

Suomalaisuimareista MM-rajan ovat toistaiseksi alittaneet Hulkko, Olli Kokko, Ronny Brännkärr, Veera Kivirinta, Laura Lahtinen ja Fanny Teijonsalo, joista Teijonsalo ei ole suuntaamassa Melbourneen.

Suuri summa rahaa rästissä

Huippu-uinnissa on myllertänyt tänä vuonna, kun kansainvälinen uintiliiga ISL tiedotti alkuvuodesta peruvansa kautensa. Päätöksen taustalla oli Ukrainan sota, sillä ISL:n perustaja ja iso rahoittaja on venäläisukrainalainen Konstantin Grigorišin.

”Liigassa uiminen oli hieno kokemus. Se on tuonut palkkatasa-arvoa ja mahdollistanut ammattilaisuutta. Se on ollut tärkeä osa uinnin kehitystä”, liigassa vuosina 2020 ja 2021 uinut Hulkko sanoo.

Kääntöpuolena on ollut, että ISL lisäsi monien huippu-uimareiden kisakuormaa.

”Toivottavasti liiga jatkuu tulevaisuudessa, mutta itse ehkä odottelen eniten viime vuoden palkkoja, joita ei ole vielä kuulunut”, Hulkko sanoo suoraan.

Mediatietojen mukaan ISL:n oli määrä maksaa viime kaudella kullekin uimarille 7 500 dollarin peruspalkka. Uintimedia SwimSwamin mukaan Hulkko ansaitsi viime vuonna ISL:ssä palkintorahaa 23 800 dollaria, joten hänen kuuluisi saada yli 30 000 dollarin potti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut