Robert Helenius palasi Suomeen – Manageri kommentoi nyrkkeilijän uran jatkoa

Robert Helenius kotiutui nopeasti ottelumatkaltaan Yhdysvalloista. Pikaisen treenihetken jälkeen mies vetäytyi lomatunnelmiin. Hänestä ei kuulla julkisuudessa hetkeen mitään.

Robert Helenius hävisi viikonloppuna huippuottelun New Yorkissa.

19.10. 14:53

Robert Heleniuksen uran jatko on edelleen auki.

Suomalainen koki karun tyrmäystappion aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa New Yorkissa käydyssä ottelussa, kun Deontay Wilder iski Heleniuksen kanveesiin jo ottelun ensimmäisessä erässä.

Myöhemmin samana iltana hotellihuoneessa kuvatulla videolla Helenius vihjasi uransa olevan ohi.

Lue lisää: Aivovammojen asiantuntijat suosittelevat Robert Heleniusta harkitsemaan lopettamista

Matkalla mukana ollut ja kehäkulmauksesta ottelun kulkua seurannut manageri Markus Sundman vahvistaa, että Helenius pohtii nyt mahdollista jatkoaan ammattilaiskehissä kaikessa rauhassa.

” Hän kertoo sitten itse, kun haluaa. En nyt kuukauteen kysy mitään. Robben täytyy saada levätä, sillä härdelli on jatkunut niin pitkään.”

Heti Maarianhaminaan päästyään Helenius halusi kolistella puntteja, mutta sen pidempää treenijaksoa ei tähän väliin ole vielä suunnitteilla. Miehen mieli vaatii vielä lepoa, sillä tyrmäysisku oli raju.

"Robbe lähtee nyt perheensä kanssa lomalle. Salilla hän kävi jo, mutta vain punttiharjoituksen tekemässä. Fyysisesti hän on kunnossa, mutta psyyke tarvitsee paikkaamista. Minulla on myös tyhjä olo”, Sundman vahvisti tiistaina.

Lue lisää: Tunteellinen video hotellista, Robert Helenius sanoo Deontay Wilderille: ”Minun täytyy sanoa, se oli siinä”

Omaa olotilaansa puntaroituaan Sundman suostuu myöntämään suuren harmituksensa.

Heleniuksen leirissä oli tehty paljon parempi sotasuunnitelma kuin kamppailun lopputulos näytti. Ottelun tempo ja sen ensimmäisten erien merkitys olivat hyvin tiedossa, joten Helenius ei jäänyt passiivisesti tarkkailemaan tilannetta, vaan pyrki ottamaan heti ottelun hallinnan.

Deontay Wilderin käsittämättömän nopeat refleksit veivät kuitenkin voiton. Yhdysvaltalainen ehti oikaista kätensä hieman ennen Heleniusta. Isku osui suomalaisen avoimiksi jääneisiin kasvoihin.

"Robbe teki kaiken, mikä piti tehdä. Mutta lähti ehkä hiukan innokkaana hyökkäämään sarjalla, joka oli harjoiteltu matsia varten. Eli vasemmalla suoralla Wilderia vatsaan ja sen jälkeen oikealla päähän. Vasen ei palautunut suojaukseen, joten Robben oikea jäi kymmenen senttiä vajaaksi Wilderista. Se oli Wilderilta kirurgisen tarkasti ajoitettu isku. Marginaalit tällä tasolla ovat pienet.”

Tyrmäystappio ensimmäisessä erässä ei näytä tilastoissa hyvältä, joten hyville rankingsijoituksille Helenius sai heittää kertaheitolla hyvästit.

Maineeseen tullut kolaus oli pienempi. Helenius ei yhdessä yössä muuttunut kehien matkamieheksi, vaan on useiden silmissä yhä kelpo vastustaja raskaan sarjan huippuotteluun.

”Matkaa on, mutta Robbe on yhä kova nimi. Yksi hyvä voitto alle, niin tilanne on jälleen toinen. Mutta kuten sanoin, tämä on nyt hänen käsissään. Nyt hän haluaa ajatella tilannettaan kunnolla. Kaikki me olemme samalla polulla. Kukaan ei halua painostaa häntä mihinkään suuntaan.”

Kuusi vuotta Heleniuksen matkassa mukana kulkenut Sundman vakuuttaa seisovansa suojattinsa rinnalla jatkossakin – olipa nyrkkeilijän päätös uran jatkosta mikä tahansa.

Vaikka otteluilta päättyi pienimuotoiseen katastrofiin, Helenius oli valmis antamaan kunnon haasteen viisi vuotta WBC-liiton maailmanmestarina olleelle Wilderille.

"Olen ylpeä Robbesta. Hän oli ennen matsia rauhallinen, ja meillä oli hyvä gameplan. Sitten vain tapahtui pieni virhe”, Sundman sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut