Ottelu salamana ohi: Näin Wilder tyrmäsi Heleniuksen tylysti heti ottelun alettua pelätyllä oikealla suoralla

Raskaan sarjan huippuottelua ei ehditty otella kuin hetki New Yorkissa aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. 12-eräiseksi sovittu ottelu oli tyrmäyksellä ohi jo ensimmäisessä erässä.

Suomen Robert Helenius kaatui kanveesiin yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Deontay Wilderin käsittelyn jälkeen aikaisin sunnuntaiaamuna 16. lokakuuta. Ottelu oli ohi ensimmäisessä erässä.

16.10. 0:02 | Päivitetty 16.10. 8:20

Robert Helenius hävisi ammattinyrkkeilyn raskaassa sarjassa USA:n Deontay Wilderille tyrmäyksellä 1. erässä. Tappio on Heleniuksen uran neljäs. Ottelu oli ohi hetkessä.

Wilderin tyrmäyslyönti tuli hieman varkain ensimmäisen erän viime sekunneilla. Helenius löi ohi ja yhdysvaltalainen paukautti puolihuolimattoman suoran suomalaisen kasvoihin. Wilder iski Heleniuksen lattiaan oikealla suoralla. Helenius talutettiin kehästä pois.

Ottelu oli sovittu 12-eräiseksi.

Helenius aloitti ottelun painostaen. Hän osui Wilderia muutaman kerran vartaloon, muttei ennättänyt saada perille painavia osumia.

Erän lopussa Helenius painosti alta vetäytyvän Wilderin nurkkaan, mutta Wilder osui häntä lyhyellä oikean käden vastaiskulla, joka päätti ottelun.

Helenius vaikutti ottelussa hitaalta ja kankealta. Wilder aloitti tavoistaan poiketen ottelun tarkkaillen, mutta yllätti Heleniuksen napakalla vastaiskullaan.

Wilder löi vastaiskunsa terävästi kädellä. Lyönnissä ei ollut koko kehon paino, mutta Helenius liikkui tilanteessa eteenpäin. Wilder sai ratkaisevan iskun perille käsien välistä, kun Helenius ylitti lyödä vasemman käden vartalokoukun jatkoksi oikeaa koukkua ylös.

Wilder puhui ottelun jälkeen jälleen kunnioittavasti Heleniuksesta. Hän sanoi, ettei ottanut voittoa itsestäänselvyytenä. Wilder totesi rakastavansa Heleniusta. He tuntevat toisensa vanhoina sparrauskumppaneina, ja heidän keskinäinen kunnioituksensa välittyi selvästi ottelua edeltävistä mediatilaisuuksista.

Kumpikin palasi tauolta

Ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-otteluun auottiin tietä aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa New Yorkin Brooklynissä. Helenius oli Barclays Center -hallissa uransa toistaiseksi suurimmassa ottelussa. Vastustaja Wilder WBC-liiton entinen tittelinhaltija.

Wilder on meriiteiltään suurempi, mutta kiloissa Helenius jätti amerikkalaisen varjoonsa. Ottelua edeltävän päivän punnituksessa Wilder pysäytti vaa'an lukemaan 214,5 paunaa eli noin 97,3 kiloa, kun Heleniuksen lukema oli 253,25 paunaa eli noin 114,9 kiloa. Wilder oli kevyimmässä ottelupainossaan sitten ensimmäisen Tyson Furyn kohtaamisensa vuonna 2018. Helenius puolestaan on painavimmillaan sitten voiton Gonzalo Omar Basilesta 2016.

Kumpikin palasi kehään yli vuoden tauon jälkeen eli täsmällisemmin 378 päivän "huililta". Wilder, 36, otteli viime vuoden lokakuun 9. päivänä Las Vegasissa Furya vastaan ja koki toisen peräkkäisen tappion Furylle. Samana iltana Vegasissa iski myös Helenius, 38, ja voitti toisen kerran peräkkäin Adam Kownackin. Heleniuksella on kolmen ottelun voittoputki, viimeisin tappio on kahden vuoden takaa heinäkuulta Gerald Washingtonille.

Kaikkiaan Wilder on otellut ammattilaisena 45 ottelua, joista voittanut 42 ja niistä yhtä lukuun ottamatta kaikki tyrmäyksellä. Ainoat tappiot ovat Furylle, ja yksi ottelu (1. Furya vastaan) päättyi ratkaisemattomaan. Heleniuksella on 31 voittoa (20 tyrmäyksellä) ja kolme tappiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut