Niklas Anttila on lähellä historiallista frisbeegolfin suurvoittoa ja 25 000 dollarin palkintopottia – ”Koetan olla miettimättä liikaa”

Kuopiolainen Anttila, 20, on johtanut nelikierroksista Yhdysvaltojen avointa mestaruusturnausta (USDGC) alusta asti.

Niklas Anttila oli paras eurooppalainen ja kaikkiaan neljäs Nokialla järjestetyssä European Openissa heinäkuussa 2022.

9.10. 16:13

STT

Niklas Anttila on antanut itselleen mahdollisuuden olla ensimmäinen suomalainen frisbeegolfin avoimen luokan major-voittaja.

Parikymppinen kuopiolainen on johtanut nelikierroksista Yhdysvaltojen avointa mestaruusturnausta (USDGC) alusta asti ja lähtee päätöspäivään ykkössijalta.

Hänestä tuli kilpailun historian ensimmäinen eurooppalainen, joka on johtanut yksin minkään kierroksen jälkeen.

”Vaikka tuntuu hyvältä, täytyy pysyä nöyränä eikä antaa tunteille valtaa. Koetan olla miettimättä liikaa”, Anttila sanoo STT:lle.

USDGC:tä arvostetaan frisbeegolfissa jopa yhtä korkealle kuin MM-kisoja, mikä näkyy myös palkintopotissa. Rahaa jaetaan yli 100 000 dollaria, joista voittajalle menee 25 000.

Kukaan suomalainen ei ole ollut USDGC:ssä tai avoimen luokan MM-kisoissa koskaan kolmen parhaan joukossa. Ainoastaan Timo Pursio on yltänyt arvokilpailussa palkintokorokkeelle, kun hän oli toinen Euroopan avoimissa vuosina 2006 ja 2009.

Supertähden tähtäimessä

Anttila aloitti kolmannen kierroksen jaetulta kärkipaikalta yhteistuloksessa 15 alle parin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Vaikka muu ryhmä sortui useisiin bogeihin ja tippui kymmenen parhaan ulkopuolelle, suomalainen piti päänsä kylmänä ja heitti kierrostuloksen –8.

”Sain kasattua pelin hyvin vitosväylän tuplabogeyn jälkeen. Ei tullut ajateltua kuin omaa tekemistä”, Anttila kertoo.

Voittokamppailu käydään Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain taitteessa neljän pelaajan kesken. Calvin Heimburg on yhden ja 17-vuotias Gannon Buhr kahden heiton päässä.

Pahin vastus lienee kuitenkin lajin hallitsija, 17-kertainen major-voittaja Paul McBeth, joka on Buhrin ohella tuloksessa –21. Jos McBeth voittaa, hän nousee arvovoitoissa jakamaan kaikkien aikojen ykköspaikaa Ken Climon kanssa.

Joona Heinänen nousi lauantaina valopilkuksi muista suomalaisista. Hän pelasi kolmannen kierroksen peräti 11 alle parin, joka ehti hetken olla rataennätys, ennen kuin Joel Freeman pisti yhden paremmaksi. Heinänen on heikon avauskierroksen vuoksi yhteistuloksessa –9, joka antaa sijan 27.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut