Yli 600 polkujuoksijaa juoksi hyvän asian puolesta Tampereella – tapahtuman odotetaan keräävän 20 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Voimaa Metsästä -polkujuoksutapahtuma kokosi Kauppiin 682 ihmistä. Tapahtuma aiotaan järjestää myös ensi vuonna.

Tampereen Kaupissa järjestetyn Voimaa Metsästä -polkujuoksutapahtuman 12 kilometrin juoksu keräsi lähtöpaikalle runsaasti väkeä.

9.10. 19:56

Aamulehti

Tampereen Kaupin urheilupuistossa käy sunnuntaina aamupäivällä hulina, jota säestää tuulipukujen kahina. Tunnelma on jännittynyt, kun juoksuvarusteisiin sonnustautuneet ihmiset valmistautuvat painamaan sykemittareiden starttinappia.

Voimaa metsästä -polkujuoksu­tapahtuman 12 kilometrin lähtö alkaa aivan hetken kuluttua. Juoksijat ovat kokoontuneet lähtöpaikalle Kaupin jalkapalokenttien viereen. Kuuluttaja huutaa ”NYT”, ja juoksivat ampaisevat matkaan jalkapallokentän poikki, kadoten Kaupin metsikköön.

Lue lisää: Yli 600 polkujuoksijaa kirmasi Kaupissa lasten ja nuorten hyväksi – katso lähdöt ja maaliintulot tallenteelta

Tapahtumasta tekee erityisen se, että juoksijat urheilevat hyvän asian puolesta. Hyväntekeväisyys­tapahtuma kerää varoja Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) nuorisopsykiatrian yksikölle.

Mikä?

Voimaa Metsästä

Polkujuoksutapahtuma järjestettiin Tampereen Kaupissa 9. lokakuuta.

Järjestäjät odottavat tapahtuman keräävän noin 20 000 euron summa hyväntekeväisyyteen.

Tapahtumaan kuuluivat 6, 12, 18 ja 30 kilometrin matkat. Lisäksi lapsille oli oma noin kahden kilometrin matka

Tänä vuonna tapahtumaan osallistui 682 juoksijaa.

Järjestetään myös ensi vuoden lokakuussa. Tapahtumapaikkana säilyy Kaupin urheilupuiston maasto.

Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemen mukaan järjestäjät odottavat tapahtuman keräävän tänä vuonna noin 20 000 euroa.

Talkootöin järjestettävän tapahtuman hyväntekeväisyys­potti muodostuu pääosin osallistujamaksuista ja yrityssponsorien lahjoituksista. Tapahtumassa oli myös niin kutsuttu sohvasarja. Siinä halukkaat pystyivät tekemään lahjoituksia osallistumatta juoksumatkoille.

Tältä näytti 12 kilometrin lähtö:

12 kilometrin matkan juossut Jere Simola kertoo, että juoksu sujui hyvin, vaikka hän liukastuikin matkalla kerran.

Hyvää fiilistä juoksemisesta

Vajaa tunti lähtömerkin jälkeen tapahtuman maalialueella jännitetään ensimmäisen 12 kilometrin juoksijan saapumista maaliin. Tämän kunnian saa Pirkkalan suunnistajia edustava Jere Simola, joka repäisi lenkin 59 minuuttiin.

Simolan päälaji on suunnistus, mutta hän käy välillä juoksemassa polkujuoksukisoja testatakseen kuntoaan. Hänen mukaansa tapahtumat ovat hyvä tapa valmistautua tuleviin suunnistuksen SM-kisoihin.

”Oli aika rankkaa ja liukasta. Tavoite oli juosta alle tuntiin, ja 59 minuuttia meni. Kaikki meni hyvin, vaikka liukastuinkin kahden kilometrin kohdalla.”

18 kilometrin naisten sarjan nopein juoksija oli Anni-Maija Fincke. Pientä, kaveriporukkansa aloittamaa Sajaniemen Sonnit -polkujuoksuseuraa edustava Fincke kertoo, että tapahtumassa kiinnosti juoksemisen lisäksi myös mielenterveystyö.

”Numerolappu rinnassa saa aina vähän lisäbuustia juoksemiseen. Tästä saa hyviä fiiliksiä ja samalla pystyy tekemään hyvää ja sitä haluaa aina kannattaa. Juoksu tuo myös hyvää mieltä itselle”, hän kertoo juoksunsa jälkeen.

Tapahtumaan osallistui myös nyrkkeilijä Mira Potkonen, joka toimi kuuden kilometrin matkalla tsempparina. ”Oikein ihanat ja hyvät fiilikset, kuuden kilometrin lenkki oli sairaan kiva. Halusin olla hyvän asian puolesta mukana.”

Lue lisää: Mira Potkonen polkujuoksee Taysin nuorisopsykiatrian hyväksi – Ensikosketus lajiin pani nyrkkeilyn olympiamitalistin kropan koville: ”Kompuroin heti, kun ajatukseni lähti karkaamaan”

Nyrkkeilijä Mira Potkonen juoksi tapahtumassa kuuden kilometrin matkan tsempparina. Hän sai kukittaa kuuden kilometrin nopeimman juoksijan. ”Sovimme, että ensi vuonna juoksemme hänen kanssaan sitten 12 kilometriä.”

18 kilometrin matkan juossut Anni-Maija Fincke pitää Kaupin maastosta. ”Toivottavasti Kaupin metsiä ei nakerreta enempää.”

Tärkeää rahoitusta

Taysin lasten ja nuorten psykiatrian ylihoitaja Riitta Vento kertoo, että lahjoitusvaroilla on iso merkitys nuorisopsykiatrian yksikölle. Venton mukaan lahjoitusvaroja käytetään lasten ja nuorten virkistys­toimintaan, mihin muuten ei olisi mahdollisuutta.

”Sillä tavalla kaikilla näillä lahjoitusvaroilla on meille tosi iso merkitys.”

Viime vuonna kerätyillä rahoilla tuettiin Eva-yksikön purjehdus­toimintaa nuorille ja hankittiin elokuvalippuja. Tänä syksynä poliklinikalle perustettiin nuorten bändiryhmä.

”Tietysti kaikki hoitoon liittyvä menee yhteiskunnan varoista, mutta kyllä minä ajattelen, että näillä tuetaan nuorten toipumista ja hoitoa. Meillä on esimerkiksi nuoria, jotka saattavat olla pitkään hoidossa. Kaikki ulospäin suuntautuva toiminta on heidän hoitonsa ja kuntoutumisensa kannalta todella tärkeää.”

Myös ensi vuonna

Voimaa Metsästä -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna järjestyksessään toista kertaa. Tapahtumaa järjestävä Tampere Trail Running -aktiivi Raimo Arvola kertoo, että tänä vuonna tapahtuma keräsi 682 osallistujaa. Määrä on hiukan enemmän kuin viime vuonna.

Arvola kertoo, että tapahtuman taustalla on halu yhdistää hyväntekeväisyys ja liikunta. Idea polkujuoksu­tapahtumasta syntyi missäpä muuallakaan, kuin juostessa lenkkikaverin kanssa.

Arvolan mukaan tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. Tapahtumapaikkana säilyy Kauppi ja ajankohtana lokakuun alkupuoli.

Verneri Tepon askel oli kevyt vielä maalisuorallakin.

Annika Halkosaaren (edessä), Janne Kataisen ja Ari Alanderin tunnelmat olivat korkealla, vaikka matkaa oli jo reilusti takana.

Tampereen Lastenklinikan tuki ry:n toiminnanjohtaja Susanna Lohiniemen mukaan on tärkeää, että tapahtumaan osallistuu myös tunnettuja urheilijoita, kuten Mira Potkonen. ”On hienoa, että täällä on tämmöisiä henkilöitä, jotka liputtavat asian puolesta ja houkuttelevat tänne väkeä.”

18 kilometriä juosseelle Elisa Reposelle Voimaa Metsästä oli ensimmäinen polkujuoksu. Hänet houkutteli tapahtumaan erityisesti hyväntekeväisyys. ”Se on aina hyvä juttu. Ja tietysti se, että tämä on paikallinen tapahtuma”, hän kertoi maaliin päästyään. Hänen perässään juoksi Vesa Lehtinen.

Toni Miettinen juoksi 18 kilometrin matkan pienellä kahden kilometrin lisämausteella. Hän eksyi reitiltä, mutta parista ylimääräisestä kilometristä tuli vain mukava lisä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut