VaLePa palasi voittojen tielle – Päävalmentaja kertoi pelisysteemin tärkeään Mestarien liigan kamppailuun

VaLePa voitti Hurrikaani-Loimaan kotikentällään miesten lentopalloliigassa. Hakkurina pelasi tällä kertaa Sakari Mäkinen.

VaLePan Sakari Mäkinen tehoili 18/+14 ja johdatti VaLePan voittoon Hurrikaanista. Kuva syyskuulta.

8.10. 20:10

Aamulehti

Vammalan Lentopallon miesten liigajoukkue palasi pitkältä Mestarien liigan vierasmatkalta Itävallasta voitokkaasti. Lauantaina VaLePa voitti kotikentällään Hurrikaani-Loimaan 3–1 (25–20, 24–26, 25–18, 25–20).

Akaa-Volleylle ja Aich/Dobille koettujen tappioiden jälkeen voiton makuun palaaminen oli iso asia sastamalalaisille.

”Oli tärkeät kolme pinnaa, tekee hyvää voittaa tappioiden jälkeen”, VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko tuumi pelin päätyttyä.

Lue lisää: OrPo yllätti hallitsevan mestarin kotikentällään – Uusi passari kehuu joukkueen hitsautumista yhteen

Toisessa erässä VaLePa menetti pitkän etumatkan, mutta pystyi paikkaamaan tilanteen pitkän erätauon jälkeen.

Urpo Sivula puuttui yhä VaLePalta. Hakkurin roolia kantoi Mestarien liigan ottelun lopun tapaan yleispelaaja Sakari Mäkinen. VaLePa pelasi kolmen yleispelaajan systeemillä, jossa Mäkinen oli ristissä passari Mikko Eskon kanssa ja oli mukana vastaanottamassa muutamissa tilanteissa.

”Mäkinen pelasi tosi vahvasti ja teki kyllä kovat tehot”, Kangaskokko kiitteli.

Itävallassa hakkurina aloitti Tino Vuori, mutta VaLePa vaihtoi kesken pelin kolmeen yleispelaajaan. Ben-Simon Bonin oli myös Hurrikaania vastaan kentällä ja Kangaskokko oli tyytyväinen, että nuori saksalainen pääsee paremmin ja paremmin mukaan VaLePan tekemiseen. Samalla systeemillä VaLePa lähtenee myös ensi viikon Mestarien liigan ratkaisupeliin.

”Hyvin todennäköisesti sillä lähdetään. ’Upin’ vamma ei ole niin vakava, kuin miltä vaikutti”, Kangaskokko kertoi. Sivula ei vielä tällä tietoa pysty ensi viikolla pelaamaan.

Mäkinen tehoili vakuuttavasti 18/+14. Yleispelaaja Karli Allik kasvatti rooliaan tavallisesta ja teki 17 pistettä. Kaikkiaan kotijoukkue voitti Hurrikaanin laajuudellaan, neljä pelaajaa puhkoi kymmenen pisteen rajan.

Hurrikaani koki ennen kauden alkua ison takaiskun, kun yleispelaaja Luka Marttila sai huippusiirron Italiaan. 19-vuotias ja Suomen maajoukkueeseen noussut Marttila siirtyi yhden liigakauden jälkeen Italian huippuliigaan Monzan riveihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut