Nokian KrP otti revanssin kevään finaalivastustajastaan Classicista – MM-ryhmän varalistalla oleva Mikko Laakso loisti kahdella maalillaan: ”Ekstralatausta oli mukana”

Kauden ensimmäinen paikallispeli Classicin ja Nokian KrP:n välillä miesten salibandyliigassa päättyi vieraiden voittoon lukemin 5–4.

Mikko Laakso oli kahdella maalillaan paikallispelin sankari, kun Nokian KrP voitti Classicin vieraskentällä.

5.10. 22:09

Aamulehti

Nokian KrP otti pienen revanssin Classicista, kun viime kevään finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pirkanmaan paikallisottelussa miesten salibandyliigassa.

Nokian KrP voitti vierasottelunsa Lempäälän Ideaparkissa lukemin 5–4. Ottelun sankari oli Mikko Laakso, joka osui ottelussa kahdesti.

”Fiilis on tosi hyvä. Ei Classicin voittaminen ole joka päiväistä herkkua kellekään, ei meillekään”, Laakso iloitsi pelin jälkeen.

”Emme edes pelanneet niin hyvin kuin halusimme, mutta vastahyökkäyksissä olimme tosi tehokkaita ja puolustimme hengellä. (Kaapo) Kettunen pelasi maalissa loistavan pelin”, Laakso kehui.

Nokian KrP juhli Mikko Laakson tekemää maalia.

Aiemmin päivällä salibandyn miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky oli valinnut joukkueen marraskuussa Sveitsissä pelattavaan MM-kisoihin. Laakso oli joukkuetoverinsa Juuso Aholan kanssa varapelaajalistalla.

Ainoa Nokian KrP:n edustaja kisajoukkueessa oli Joona Rantala, kun taas Classicista kisoihin pääsi peräti 11 pelaajaa.

”Periaatteessa kuuluin varalistalle. En antanut tarpeeksi hyviä näyttöjä kesällä. Sinänsä en ollut kauhean pettynyt. Tästä mennään seuraavaan projektiin”, Laakso kommentoi.

Paikallispeli sytytti

Ottelussa Nokian KrP siirtyi johtoon avauserässä. Simo Paulaharju päätti nopean hyökkäyksen maaliin.

Classic rakensi avauserässä pidempiä hyökkäyksiä. Hallinta toi palkintonsa muutama minuutti vieraiden avausosuman jälkeen, kun Ville Hietaranta laukoi Classicin tasoihin.

KrP siirtyi uudestaan johtoon 15 minuutilla, kun Laakso latasi terävän laukauksen yläkulmaan. Laakso on aloittanut kautensa räväkästi. Hän on kuudessa ensimmäisessä ottelussa tehnyt seitsemän ja syöttänyt neljä maalia.

”Klassisesti voi sanoa, että on hyvät ketjukaverit vierellä. On mukava laittaa poikien syötöistä palloa maaliin”, Laakso paljasti maalivireensä taustoja.

Nokian KrP siirtyi toisessa erässä neljän maalin karkumatkalle, kun ensin Topias Simonen ja Lauri Alkki heiluttivat vuoroillaan verkkoa. Classicin valmennustiimi reagoi aikalisällä, mutta se ei tuonut toivottua tulosta, kun Laakso iski erän puolivälin jälkeen jo illan toisen osumansa.

Lauri Alkki juhli riehakkaasti maaliaan Classicia vastaan.

Eemeli Akola, Nico Salo ja Hietaranta nostivat Classicin vielä maalin päähän, mutta kiri ei riittänyt. Kolmannessa erässä Laakso karkasi kerran läpiajoon, mutta hattutemppu ei täydentynyt, kun veto osui tolppaan.

Ville Hietaranta osui kahdesti Classicille, mutta se oli voiton kannalta laiha lohtu.

Laakso myönsi, että kevään finaalitappiosta oli jäänyt hampaankoloon. Se sytytti joukkuetta.

”Nämä paikallispelit sytyttävät ihan eri lailla, varsinkin viime kevään jälkeen. Myös kaksi vuotta sitten välierissä oli ihan kiihkeät pelit. Ekstralatausta oli taas mukana.”

Nokian KrP kärkeen

Viime kauden paikallisfinalisteista kumpikin on aloittanut kautensa miesten salibandyliigassa kelvollisesti.

Classicilla on viidestä pelistä kolme voittoa, jatkoaika- ja peliaikatappio. Nokian KrP:lla on kolme peliaikavoittoa, kaksi jatkoaikavoittoa ja tappio.

KrP nousi sarjakärkeen ohi Classicin ja ottelun vähemmän pelanneen espoolaisen Indiansin. Tappio tiesi Classicille valahtamista neljänneksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut