11 Classic-pelaajaa valittiin Suomen MM-joukkueeseen, myös Nokian KrP saa edustuksen – Tällä joukkueella Suomi hakee paluuta maailmanmestariksi

Petteri Nykky valitsi Zürichin MM-kisoihin kuusi ensikertalaista ja peräti yksitoista pelaajaa Tampereen Classicista. Kotikisoissa hopealle jäänyt Suomi tavoittelee taas maailmanmestaruutta.

Classicin Nico Salo nähdään taas salibandyn MM-kisoissa.

5.10. 15:39

Yksitoista pelaajaa Tampereen Classicista ja kuusi ensikertalaista. Tässä on tiivistetysti joukkue, jolla Suomi lähtee tavoittelemaan miesten salibandyn MM-kultaa marraskuussa Zürichissa pelattavassa turnauksessa.

Classicista joukkueessa ovat maalivahti Lassi Toriseva ja kenttäpelaajat Eemeli Akola, Oskari Heikkilä, Sami Johansson, Janne Lamminen, Ville Lastikka, Mikko Leikkanen, Eemeli Salin, Nico Salo, Eetu Sikkinen ja Konsta Tykkyläinen. Nokian KrP:sta valittiin hyökkääjä Joona Rantala.

Päävalmentaja Petteri Nykyn valmennusryhmällä on ollut pohdittavaa etenkin puolustuksen osalta. Poissa ovat kokeneet ex-Classic-pelaajat Juha Kivilehto ja Krister Savonen sekä Tatu Väänänen eli yhteensä yhdeksän maailmanmestaruutta.

Lue lisää: Miki Saarinen valmistautui salibandykauteen jämäroolissa – Sitten nokialainen nousi täysin yllättäen mestariehdokkaan tärkeimmäksi pelaajaksi

Kivilehto siirtyi Classicin valmentajaksi, Savonen joutui lopettamaan uransa aivotärähdysten takia ja Väänänen keskittyy seurajoukkueeseen.

”En ajattele ollenkaan, että pelaajat ovat Classicin pelaajia. Ne ovat Suomen maajoukkueen pelaajia”, Nykky tiivistää.

Puolustuksen uusia nimiä ovat Akola ja Jesperi Lindfors.

”Vahvat kovat syötöt. Ja tarvitsemme sellaisia pelaajia, jotka jaksavat taistella. Hän ei häviä kaksinkamppailuja. Fysiikka kohdallaan”, Nykky kuvailee Akolaa.

Lindfors oli viime kisoissa kotiin jäänyt varamies, nyt hänelle on luvassa kuuden puolustajan paketissa runsaasti peliaikaa.

”Hän tuo johtajuutta omaan kenttäänsä.”

Hyökkääjistä Aaro Astala, ja KrP:n Rantala ovat olleet maajoukkueen mukana pitkään. Kummaltakin voi odottaa tehopisteitä.

”Rantala on tosi hyvä viimeisellä kolmanneksella.”

Nokian KrP:n Joona Rantala on mukana MM-joukkueessa ensimmäistä kertaa.

Konsta Tykkyläinen tuo Nykyn mukaan fyysisyyttä ja kansainvälisen tason liikettä. Maalivahti Oskari Fälden oli mukana jo vuosi sitten kotikisoissa varamiehenä, mutta ei pelannut minuuttiakaan.

Kokeneista pelaajista mukana ei ole esimerkiksi SPV:n Petter Kotilainen, joka löytyy kuitenkin kymmenen varapelaajan listalta.

Nykky myöntää, että muutokset puolustuksessa tarkoittavat sitä, että viisikkopelin pitää onnistua vieläkin paremmin. Muuten on turha haaveilla pokaalin nostelusta MM-finaalin päätteeksi.

”Viime finaalissa emme onnistuneet viisikkopelissä. Sellaisia ei kaivata, että pallo on omassa maalissa kaksi sekuntia oman hyökkäyspään vaparin jälkeen”, Nykky viittaa MM-finaaliin, jonka Suomi hävisi Ruotsille maalein 3–6.

Petteri Nykky onnitteli Ruotsin valmennusjohtoa MM-kullasta viime joulukuussa Helsingissä.

Petteri Nykky on voittanut valmentajana kolme MM-kultaa, mutta Zürichin MM-kisat ovat hänen viimeisensä Suomen salibandymaajoukkueessa.

Nykyn jälkeen päävalmentajana aloittaa Esa Jussila.

Nykky keskittyy nyt pelkästään toiseen leipätyöhönsä golfvalmentamiseen. Hän toimii muun muassa Matilda Castrenin henkilökohtaisena valmentajana ja Golfliiton liittovalmentajana.

Onko tämä nyt urasi viimeinen salibandyjoukkue, jonka nimeät?

”No. Ei sitä koskaan tiedä! Mutta toistaiseksi tämä on viimeinen ainakin Suomessa.”

MM-kisat pelataan Zürichissä 5.–13. marraskuuta.

Valinnat

Suomen joukkue

Maalivahdit: Lassi Toriseva (Classic) Oskari Fälden (TPS)

Puolustajat: Eemeli Akola (Classic), Janne Lamminen (Classic), Otto Lehkosuo (Köniz floorball), Mikko Leikkanen (Classic), Jesperi Lindfors (Oilers), Lauri Stenfors (TPS).

Hyökkääjät: Aaro Astala (Oilers), Oskari Heikkilä (Classic), Sami Johansson (Classic), Miko Kailiala (TPS), Justus Kainulainen (Oilers), Ville Lastikka (Classic), Joonas Pylsy (SV Wiler-Ersigeniä), Joona Rantala (Nokian Krp), Eemeli Salin (Classic), Nico Salo (Classic), Eetu Sikkinen (Classic), Konsta Tykkyläinen (Classic).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut