Neljä kuukautta naureskelua johti sopimukseen tutun tähden kanssa – Pyrinnön kausi alkoi tappiolla, mutta näkyvissä oli myös valonpilkahduksia

Tampereen Pyrintö kärsi miesten Korisliigan kauden avausottelussaan tappion Lapuan Kobrille. Viime kauden tähti Ike Smith palasi Pyynikille, mutta kärsi vielä matkustuksen vaikutuksista.

Ike Smith (oik.) palasi takaisin Tampereelle. Kobrien Pyrintö-kasvatti Justus KIlpinen (vas.) rankaisi kasvattaja­seuraansa 16 pisteellä.

5.10. 21:40

Aamulehti

Keskiviikkona miesten Korisliigan kierroksella oli aihetta juhlaan. Kauhajoella Karhubasketin ja Vilppaan huippuottelussa ensinäytöksensä sai täysin uusi palloiluareena, joka on lajityypissään luultavasti koko maan hienoin.

Tampereella asiat sen sijaan ovat kuten ennenkin. Pyrinnön kotina toimii tälläkin kaudella Pyynikin palloiluhalli, jonne punapaitojen avausotteluun vieraaksi saapui Kobrat Lapualta.

Hieman epätavallisia ovat sen sijaan olleet arviot Pyrinnön tämän kauden menestyksestä. Pudotuspeleihin 15 vuotta peräkkäin yltänyttä Pyrintöä on ennakkoveikkauksissa aseteltu hurjimmillaan jopa putoajan paikalle.

Pyrinnön avauspelin otteista voi halutessaan muodostaa argumenttinsa kumpaan suuntaan haluaa. Parketilla oli nähtävillä paljon positiivisia piirteitä ja yksittäisiä huippusuorituksia, mutta Kobrien voitto oli lopulta selkeä pistein 90–76 (49–44).

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen harmitteli, ettei Pyrintö saanut missään vaiheessa peliään kokonaan kohdilleen: ensimmäisellä puoliskolla sakkasi puolustus, toisella hyökkäys.

”Mutta Kobrat pelasi hyvin, ja pelikin oli hyvä, siinä oli meininkiä. Ei tässä kannata kauheasti murheeseen sortua.”

Kobrien KJ Jackson näytti Pyynikillä, miksi hänen odotetaan olevan yksi alkaneen liigakauden parhaista pelaajista. Sulavilla rytminvaihdoksilla, pehmeällä pallokosketuksellaan ja hyvällä pelisilmällään Jackson loi hyökkäyksiä tiheydellä, johon Pyrinnön takamiehet eivät pystyneet vastaamaan.

Lopulta Jackson oli lähellä jopa tripla-tuplaa 28 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja kymmenellä korisyötöllä. Pyrintö sai saman verran syöttöjä kasaan koko joukkueella.

Liigadebyyttinsä tehnyt Roni Ahvenjärvi ja uusi amerikkalaisvahvistus Daytone Jennings vartioivat tiukasti Kobrien Antto Nikkarista, kun Pyrintö avasi uuden kauden Pyynikillä.

Smithin paluu

Kotijoukkueesta odotukset ovat suuret erityisesti viime kaudella Tampereella ihastuttanutta Ike Smithiä kohtaan. Sarjan parhaimpiin pisteidentekijöihin lukeutunut laituri teki Pyrinnön kanssa yksivuotisen sopimuksen aivan kauden alla.

Sopanen kertoi olleensa Smithin ja tämän agentin kanssa yhteyksissä lähes viikoittain viime kauden päättymisestä lähtien.

”Koitin houkutella, että eikös paluu Pyynikille olisi hyvä idea. Aika säännönmukaisesti vastauksena oli neljän kuukauden ajan naureskelua, ettei aikomuksena ole tulla takaisin – mutta viime lauantaina hän sitten tuli”, Sopanen kertoi totutun värikkääseen tyyliinsä.

Smith avasi toisen Pyrintö-kautensa 15 pisteellä. Hänen otteistaan näkyi Sopasen mukaan vielä aikaeroväsymys.

”Ike on aika nopea sopeutumaan. Uskon, että olemme paljon yhtenäisimpiä jo heti tiistaina Salossa, kun hänkin oppii jo kaikkien joukkuekavereidensa nimet”, Sopanen naurahti.

Smithin takana jenkkikvartetista Daytone Jennings vaikutti ehdottomasti vahvistukselta, isokokoinen ja aggressiivinen laituri keräsi 23 pisteen lisäksi yhdeksän levypalloa.

Hieman näkymättömäksi jääneen takamiehen LJ Thorpen ja liikkeeltään kankean oloisen korinaluspelaajan Jaquan Lawrencen osalta johtopäätöksiä on vielä liian aikaista tehdä suuntaan tai toiseen.

”Kaikilla oli hyvät hetkensä. He ovat nuoria, joten heille tulee välillä vielä sellaisia virheitä, joita veteraaneille ei tule. Heidän motivaationsa ja sitoutumisensa ovat erittäin hyviä, joten en ole huolissani”, Sopanen kehui.

Daytone Jennings sai jaella nimikirjoituksia Pyrintö-debyyttinsä päätyttyä.

Omille kasvateille debyytit

Pyrinnön omat kasvatit, laitahyökkääjät Roni Ahvenjärvi, 20, ja Arttu Pitkänen, 19, pääsivät avausottelussa pelaamaan ensimmäiset liigaminuuttinsa.

197-senttinen Ahvenjärvi sai vastuuta seitsemän minuutin edestä, ja tilastoriville päätyi merkinnät kahdesta levypallosta. 194-senttinen Pitkänen pääsi kentälle lopussa vajaaksi minuutiksi.

”Alussa jännitti, mutta kentälle pääseminen rauhoitti. Ihan varmasti toinen ja kolmas peli tulevat vielä nekin jännittämään”, Ahvenjärvi myönsi.

”Peli oli paljon fyysisempää ja taidokkaampaa kuin viime vuonna divarissa, sen huomasi heti.”

Seuraavan kerran Pyrintö on tositoimissa ensi tiistaina Salossa Vilpasta vastaan, ja perjantaina 14. lokakuuta Pyynikillä vierailee Helsinki Seagulls. Pelitahti on siis vielä maltillinen, joten harjoittelulle jää aikaa.

”Treenaaminen on tälle ryhmälle arvokasta. Kaiken kaikkiaan meidän toiminnassamme harjoittelulla on valtavan iso rooli: kysymys ei ole vain seuraavan liigapelin voittamisesta, vaan haluamme myös kehittää pelaajia”, Sopanen muistutti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut