Pyrinnön viime kaudet ovat olleet täyttä tuskaa: 53 ottelua, 51 tappiota – kaudenavaus naisten Korisliigassa loi uskoa tulevaan

Pyrinnössä on luotu uskoa ja positiivisuutta vaikeuden kausien jälkeen. Nokialta siirtynyt Ellen Järvinen pussitti 16 pistettä Pyynikillä.

Pyrinnön Kenisha Williams nappasi levypallon Kouvottarien Johanna Timperin edestä.

1.10. 21:04

Aamulehti

Tampereen Pyrinnön sarjanousun jälkeiset kaksi kautta naisten Korisliigassa (2020–22) olivat tuskien taivalta: 53 ottelua, 51 tappiota ja koriero pakkasella 1140 pisteellä (21,5 per ottelu). Vain Pyrinnöstä riippumattomista syistä tamperelaiset ovat säilyttäneet sarjapaikkansa. Ani harva kahden viime kauden otteluista ylsi sille tasolle, jolla Pyrintö pelasi lauantain kaudenavauksessa.

Pyrintö kiusasi viime kauden hopeajoukkue Kouvolan Kouvottaria tosissaan Pyynikillä. Vasta Roosa Frimodigin (12 pistettä/1 levypallo) kylmäverinen kolmen pisteen heitto ratkaisi Kouvottarille 75–71 (30–29) -vierasvoiton. Jos Pyrintö jatkaa näin, viime kausien raskas saldo muuttuu paremmansuuntaiseksi.

Pyrintö on hankkinut kolme ulkomaalaisvahvistusta takapelaaja- ja laituriosastoille, joten se on aavistuksen kevyt korin alla. Kouvottaret repikin 185-senttisen yhdysvaltalaisen Makeda Clarke-Nicholasin (12/18) johdolla 20 hyökkäyslevypalloa.

”Kaveri oli fyysisempi, vaikka peli-ilmeemme oli hyvä. Ulkomaalaisemme eivät ole niin fyysisiä, mutta levypallopeliämme täytyy parantaa joukkueena”, Pyrinnön päävalmentaja Petteri Molenius lausui.

Aktiivista pelityyliä hakeva Molenius aloitti keväällä Pyrinnön päävalmentajana. Viime kaudella Molenius toimi joukkueen apuvalmentajana, joten hän tietää historian. Molenius on aiemmin valmentanut Pyrinnön junioreissa ja FoKoPossa miesten ykkösdivisioona A:ssa.

”Tiesimme, että meillä on potentiaalia parempaan ja pelaajia, jotka voivat pelata tällä tasolla. Tämä on ollut sellaista uskon ja positiivisuuden luomista. Olen optimistinen, sillä uskon meidän pystyvän paljon parempaan ja silti pelasimme näin tasaisen pelin hopeajoukkuetta vastaan”, Molenius muistutti.

Pyrintö satsasi joukkueeseensa hankkimalla alkaneeksi kaudeksi kolme ulkomaalaista: takapelaajat Reili Richardsonin (12/7/4 korisyöttöä) ja Simona Růžkován (9/2) sekä laituri Tera Reedin (8/11/2). Richardson ei viime kaudella pelannut missään, mutta hän aloitti punavalkoisissa lupaavasti.

”Halusimme saada takakentälle amerikkalaispelaajan. Vastustajilla on amerikkalaistakapelaaja tai HBA:lla [Elina] Aarnisalo, vahvoja pelaajia. Uskon sen olevan meille tärkein pelipaikka. Tähän mennessä Reili on ollut tosi hyvä”, Molenius kehui.

Růžková on tšekki, joka on Tampereella vaihto-opiskelijana.

”Olemme sopineet, että Simona on mukanamme kauden loppuun, mutta vuodenvaihteessa hänen on palattava toviksi kotimaahansa viimeistelemään opinnot”, Molenius taustoitti.

Kotimaisella osastolla Pyrinnön tärkein vahvistus on Ellen Järvinen, joka valittiin BC Nokiassa ykkösdivisioonan vuoden pelaajaksi keväällä 2021. Järvinen heitti lauantaina Pyrinnön parhaan pistemäärän (16).

”Ellen pelaa meillä isossa roolissa. Uskon hänellä olevan edessä läpimurtokausi”, Molenius povasi.

Toisen polven pyrintöläinen Kenisha Williams säväytti päästyään avausviisikkoon. Williams pussitti 13 pistettä.

Tera Reed on Pyrinnön laiturihankinta.

Reili Richardson upotti Pyrinnölle pari isoa hyppyheittoa.

Petteri Molenius siirtyi apuvalmentajasta päävalmentajaksi.

Ellen Järvinen oli Pyrinnön korikuningatar.

Mistä kyse

Naisten Korisliiga 2022–23

Uusi kausi alkoi perjantaina.

Kymmenen joukkueen kaksinkertainen runkosarja (18 ottelua), minkä jälkeen viisi parasta joukkuetta ylempään ja viisi huonointa joukkuetta alempaan jatkosarjaan. Jatkosarjat pelataan kaksinkertaisina (8 ottelua).

Ylemmän jatkosarjan joukkueet ja alemman jatkosarjan kärkikolmikko pelaa pudotuspeleissä.

Alemman jatkosarjan jumbo putoaa ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan.

Hallitseva Suomen mestari on Kotkan Peli-Karhut.

Ruutu+ näyttää naisten Korisliigan kaikki ottelut.

Korjattu 2.10.2022 kello 13.01: Kenisha Williams pelaa numerolla 23, joka ei ole sama kuin hänen isänsä Damon Williamsin. Isä Williams pelasi numerolla 32.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut